سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
چگونه یک تبلت انتخاب کنیم
تبلتها یا لوحهای اینترنتی محصولاتی هستند که برخی از تواناییهای رایانه را بکار گرفتهاند و حجم عمده ارتباط با آنها از طریق یک صفحه نمایش لمسی برقرار میشود. این محصولات ساختاری مشابه با رایانه دارند به این معنی که در آنها از پردازنده، تراشه گرافیکی، حافظه و بخش ذخیرهسازی استفاده شده اما توان هر کدام از این بخشها در مقایسه با رایانههای رومیزی محدود است و نمیتوان آنها را معادل یک رایانه کامل و یا لپتاپ تعریف کرد. با این حال میتوان گفت توانایی این دستگاهها اگرچه از یک نوتبوک کمتر است اما از تلفنهای هوشمند امروزی که دارای سیستمعامل و توان پردازش هستند در سطح بالاتری قرار میگیرد.
برای انتخاب تبلتها اولین نکته اندازه صفحه نمایش آنها است زیرا سایر قسمتها و حجم کلی دستگاه نیز توسط این صفحه نمایش تعیین میشوند.
مدلهای مختلفی در بازار وجود دارند که از صفحه نمایش هفت اینچ تا ده اینچ را در بر میگیرد البته مدلهای دیگری نیز خارج از این محدوده وجود دارند. این نمایشگرها لمسی هستند و میتوان با لمس انگشتان، به آنها فرمان داد. این فرمان میتواند از یک کلیک ساده روی یک آیکون باشد تا تایپ یک متن زیرا لوحهای اینترنتی فاقد کیبورد هستند و تایپ از طریق صفحه کیبورد مجازی روی نمایشگر انجام میشود. نکته دیگر در مورد نمایشگر این محصولات کیفیت آنها است.
در برخی مدلها به دلیل کاهش مصرف انرژی و موارد دیگر کیفیت صفحه نمایش از نظر نور، رنگ و کنتراست پایینتر از سایر مدلها است و در مقابل عمر باتری بیشتری دارند.
یکی از مهمترین کاربردهای تبلتها برای برقراری ارتباط با شبکه اینترنت است به همین دلیل به آنها لوحهای اینترنتی گفته میشود. این توانایی میتواند نمایش صفحات وب باشد یا انواع بازیهای آنلاین که نیازی به توان سختافزاری ندارند. لزوم ارتباط با اینترنت باعث شده تا امکانات شبکه در تبلتها نسبتا متنوع باشد. اغلب آنها علاوه بر پشتیبانی کامل از شبکههای بیسیم (Wi-Fi) از فناوریهای ارتباطی نسل سوم (۳G) هم پشتیبانی میکنند.
در کنار این موارد برخی از لوحهای اینترنتی این قابلیت را دارند که با اتصال سیمکارت بتوانند دادهها را از طریق فناوریهای مرتبط با استانداردهای مخابراتی منتقل کنند. نتیجه اینکه بعد از صفحه نمایش، امکانات دستگاه در بخش شبکه، اولویت بعدی برای انتخاب هستند. یک تبلت تنها برای مشاهده وب استفاده نمیشود و از دیگر کاربردهای اصلی آنها میتوان به پخش چندرسانهای اشاره کرد. در نتیجه توانایی پخش فیلم در دقتتصویرهای بالا و با جزییات کامل باید از دیگر توانایی این مدلها باشد.
توانایی پخش تنها به کیفیت پخش محدود نیست و پشتیبانی از انواع قابلهای تصویری را هم باید در نظر داشت. توانایی صوتی دستگاه نیز اهمیت زیادی دارد. به دلیل حجم دستگاه و ضخامت اندک آن معمولا نمیتوان از اسپیکرهای حرفهای روی این مدلها استفاده کرد بنابراین در بهترین شرایط، صدای خروجی کیفیت زیادی نخواهد داشت.
میتوانید این مشکل را از طریق اتصال بلندگوهای جانبی و هدفون رفع کنید اما توجه داشته باشید که تبلت مورد نظر دارای این خروجیها باشد. این کار را میتوان برای تصویر هم استفاده کرد زیرا برخی تبلتها دارای خروجی تصویری برای اتصال به مانیتور هستند.
یکی دیگر از شرایط تبلتها نوع سیستمعامل آنها است. این سیستم عامل تعیین میکند که میتوان از چه نرمافزارهایی استفاده کرد. در حال حاضر چهار نوع سیستمعامل پرکاربرد در این محصولات دیده میشود که شامل iOS برای آیپدهای اپل، اندروید، ویندوز و لینوکس هستند.
هر کدام از آنها مزیتها و معایب خاص خود را دارند اما میتوان گفت صرف نظر از مدلهای مخصوص اپل که همواره در اولویتهای اول قرار دارند، اندروید رشد بسیار زیادی داشته و این تبلتها میتوانند انتخاب مناسبی باشند. البته برخی از نرمافزارهای ارایه شده برای این سیستم عاملها رایگان نیستند ولی اغلب امکانات رایج را میتوانید از طریق نرمافزارهای رایگان به دست آورید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست