دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
زندگی و عشق درSMS
به گزارش «واشنگتنپست»، «اندرو ویگل» براحتی میتواند، خود را در کمتر از ۱۶۰ کاراکتر توصیف کند؛ این چند کاراکتر، فضایی است که وی در گوشی موبایل خود برای ارسال یک پیغام SMS در اختیار دارد.
ویگل ۲۳ ساله میگوید: در SMS شما خیلی راحتتر میتوانید به دوستدخترتان جواب منفی بدهید. من این راحتی را در بیان احساسات شفاهی ندارم؛ در SMS آزادی بیشتری برای بیان احساسات وجود دارد.
یک نسل پیش، این سیل ابراز احساسات در قالب نوشتار به وجود آمد که معمولا چند روز یا هفته طول میکشید تا به مقصد برسد. پس از آن ایمیل به وجود آمد که سریعتر از نامه بود، اما باز هم زمان و فضای زیادی لازم داشت. اما هماکنون سیستمSMS در حال ایجاد یک فرهنگ نوشتاری الکترونیک است که همه روشهای پیشین را تحت تاثیر خود قرار داده است. به این صورت که یک پیغام SMS با گوشی موبایل فرستاده میشود، معمولا محدود به ۱۶۰ کاراکتر یا کمتر است و تنها چند ثانیه طول میکشد تا ارسال شود.
به این ترتیب، برای تطبیق این شکل کوتاه زبان، نیاز به مخففهایی نیز داریم؛ مانند۸H به جای hate تنفر iLavu به جای I Love you دوستت دارم و ruok به جای ?Are you okay کمک میکند تا اینگونه پیامها، اطلاعات و احساسات را در مورد جزییات زندگی روزمره خود، بهتر منتقل کنیم.
در امریکا، ماهانه حدود ۳۷ میلیار دSMS ارسال میشود که نسبت به ۹۲ میلیارد عدد در سال گذشته، آمار جالبی است. پس از توفان کاترینا و افزایش بیش از حد فشار بر سیستمهای ارتباطی، یکی از تنها راههای یافتن بستگان و خویشاوندان و دوستان گمشده، همان پیامهای موبایل بود.
این روش را میتوان با سیستم جوهر و کاغذ که تا حدی یک بار مصرف است، مقایسه کرد. تایپ تقریبا بدون زحمت به وسیله چند کلید مثلا حرف C با سه بار فشار دکمه شماره ۲ و اختصار پیامها، باعث ایجاد محیطی مناسب برای بحثی خالصانه میشود، اما عدهیی از استفادهکنندگان از این روش میگویند: قواعد تبدیل تفکرات به پیامهای کوتاه و سپس انتظار برای دریافت پاسخ، سبب میشود تا مفاهیم نابتر و خالاتری به شکل نوشته درآید.
«آماندا لنهارت» از مقامات تحقیقاتی موسسه Pew میگوید: «در مورد این بخش از تکنولوژی ارتباطات، بحث بسیار متفاوت است. با این تکنولوژی، صحبت در مورد موضوعات سخت، بسیار راحت میشود که البته این راه، هم خوب است و هم بد. شما لرزش لبهای طرفتان را نمیبینید و لرزش صدایش را نمیشنوید؛ بنابراین، موضوعات مورد علاقه، راحتتر مورد بحث قرار میگیرد.
علاقه به پیامهای نوشتاری در کنسرت اخیر jovi Bon نیز به نمایش درآمد به این ترتیب که در آن، از شرکتکنندگان دعوت شد، پیامهایی را به شمارهیی خاص بفرستند و آن پیامها روی صفحهیی بزرگ نمایش داده میشد.
اختصار و ایجاز پیامها، به آن زیبایی شعرگونه میدهد. هرچه پیام کوتاهتر باشد، توجه طرف مقابل را بیشتر جلب میکند.
این پیامها، حریم شخصی بیشتری دارند، چراکه گوشی موبایل معمولا همیشه از نظر فیزیکی به شخص نزدیک است.
«تام کندی»، مدیر مرکز پیامهای mobile USA-T میگوید: پیامها ساختار و سبک زبان را تغییر میدهند.
پیامهایSMS در امریکا از سه سال پیش محبوبیت بسیاری یافت که ناشی از یک مسابقه تلویزیونی به نام «American i do» بود. هماکنون حدود یک سوم جمعیت دویست میلیونی موبایلداران امریکا بطور متناوب از پیامهای کوتاه به منظورهای اجتماعی و اقتصادی استفاده میکنند.
یک نظرسنجی جدید نشان داد که بیش از ۶۰ درصد بزرگسالان از اینگونه پیامها برای ابراز محبت یا رنج از جدایی استفاده میکنند. ۲۷ درصد تنها برای صحبت با دوستدخترها یا دوستپسرهایشان، ۷ درصد برای تنظیم قرار ملاقات و ۲ درصد برای بر هم زدن رابطه دوستی و البته ۲ درصد هم از این راه، پیشنهاد ازدواج دادهاند.در اروپا و آسیا که این سیستم زودتر راهاندازی شد، پیامهای احساسی و عاطفی بسیار رایج است. بنا بر نظرسنجیها، ۷۰ درصد آلمانیها از جملاتی مانند «دوستت دارم» یا «جایت خالی است» و ۱۳ درصد ایتالیاییها و ۱۲ درصد چینیها برای قطع رابطه از پیامهای SMS استفاده میکنند.
خلاصه آنکه معمولا ۹۰ درصد حافظهSMS گوشیها را نیز پیامهای قدیمی اشغال میکند، آنها یادآور خاطرات معمولا شیرین و خوبی هستند که معمولا کاربر در پاک کردن برخی از آنها با مشکل روبروست.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست