شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024
مجله ویستا

فقر زنان سرپرست خانوار


فقر زنان سرپرست خانوار

با افزایش تعداد شاغلان در خانوار, خطر قرار گرفتن خانوار در فقیرترین گروه ها کاهش می یابد زنان سرپرست خانوار به دلیل بی سوادی, داشتن خانوارهای کوچک, و تعداد شاغلان کمتر در خانوار جزو فقیرترین فقرا هستند

پارادیم جدید فقر به عواملی که در تأیید محرومیت زنان سرپرست خانوار مطرح شده پرداخته است: جنسیت و در پی آن ، محرومیت از منابع؛ طرح این پرسش را ضروری می سازد که آیا زنان سرپریت خانوار «فقیرترین فقرا» هستند؟ بررسی تعمیم پذیری این مفهوم در ایران هدف این مقاله است. داده های قابل دسترسی در سطح کلان ملی، در دو زمینه فقر مطلق و نسبی ،در سه مقطع از یک دوره ۱۰ ساله – ۱۳۷۰ تا ۱۳۸۰ – تجزیه و تحلیل شده است. اصلی ترین یافته های پژوهش نشان می دهد که همواره سهم فقر زنان سرپرست خانوار بیشتر از مردان سرپرست خانوار بوده است و زن بودن احتمال قرار گرقتن در دایره فقر را افزایش می دهد، اما شکاف و فاصله میان این دو گروه به مرور زمان کاهش یافته است. گرچه فقر زنان سرپرست خانوار در شهر روند نزولی داشته ، اما زنان بی سواد و کم سواد در مناطق شهری به شدت در معرض فقر قرار داشته اند.

با افزایش تعداد شاغلان در خانوار، خطر قرار گرفتن خانوار در فقیرترین گروه ها کاهش می یابد. زنان سرپرست خانوار به دلیل بی سوادی، داشتن خانوارهای کوچک، و تعداد شاغلان کمتر در خانوار جزو فقیرترین فقرا هستند.

عنوان فایل
فقر زنان سرپرست خانوار application/pdf
194ba001-1e85-4eb3-8379-02b921d5619fISSN1735-1693-001(002)-049.pdf
687 KB
دانلود

نویسنده : ژاله شادی طلب ـ علیرضا گرایی نژاد