پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
رمز و راز همسرداری
انسان موجودی است شدیدا نیازمند عشق و محبت، نیازمند دوست داشتن و دوست داشته شدن.
با وجود این، بسیاری از مردم حتی نمیدانند که روابط سالم، چگونه روابطی است. این مقاله با استفاده از منابع و نظرات کارشناسان سعی کرده، قوانین اساسی مربوط به روابط زناشویی راتنظیم کند. آنچه در زیر میخوانید به هیچوجه فهرست کامل و جامعی نیست، بلکه نقطه شروعی برای این کار است. این فهرست را در جایی مثل در یخچال بچسبانید تا همواره در معرض دیدتان باشد. در این باره، ما شما را امتحان نمیکنیم، بلکه زندگی این کار را میکند.
▪ در انتخاب همسر دقیق و عاقلانه رفتار کنید:
بنا به دلایل بسیار ما مورد توجه دیگرانیم. آنان ما را به یاد یکی از پیشینیانمان میاندازند و با دادن هدایای بسیار باعث میشوند احساس کنیم که آدمهای مهمی هستیم. شما در ارزیابی دوستانتان به شخصیت، خصوصیات، ارزشها، مناعتطبع، ارتباط بین حرف تا عملشان و نیز روابط آنها با دیگران توجه میکنید. پس همین نکات را هم در انتخاب همسر در نظر بگیرید.
▪ نظر همسرتان را درباره داشتن روابط با دوستان و خویشاوندان بدانید:
آدمهای مختلف درباره روابطشان با دیگران، باورها و نظرات متفاوت و گاه متضادی دارند. مواظب باشید دل به مهر کسانی ندهید که در روابطشان صداقت ندارند. چنین افرادی حتی اگر در روابط سالمی قرار گیرند، این عدمصداقت و راستی را به وجود میآورند.
▪ خواستههایتان را به روشنی بیان کنید:
زندگی مشترک یک بازی که بر پایه حدس و گمان باشد، نیست. بسیاری از مردم، اعم از مرد و زن از بیان صریح خواستههای خود بیم دارند و در نتیجه بر آنها سرپوش میگذارند و نتیجه این پنهانکاری، نومید شدن از رسیدن به خواستههایشان و خشم گرفتن بر همسری است که از برآورده کردن خواستههای ناگفته آنان کوتاهی کرده است. ایجاد روابط صمیمی با همسر، بدون صداقت و درستی در گفتار و کردار امکانپذیر نیست. به یاد داشته باشید که همسرتان فکرخوان شما نیست، یعنی علم غیب پی بردن به درون و افکار شما را ندارد.
▪ بهخود و همسرتان به چشم یک تیم دو نفره بنگرید:
یعنی اینکه هر دوی شما، انسانهای منحصر به فردی هستید با نگرشها و توانمندیهای متفاوت؛ و همین تفاوتها بیانگر ارزشمند بودن شما بهعنوان یک تیم است.
▪ تفاوتهای نظریتان را کنترل کنید:
رمز داشتن روابط موفق در زندگی مشترک، درست برخورد کردن با اختلافنظرها یا به بیان دیگر مدیریت درست این اختلافنظرهاست. اختلاف نظرهای زن و شوهرها، به روابط بین آنها آسیب نمیزند. به هنگام بروز اختلاف، کلمات و عبارات ناشایست به کار نبرید. زن و شوهرها باید یاد بگیرند چگونه بر احساسات منفی بر آمده از این اختلافات غلبه کنند و بروز چنین احساساتی در مواقعی که در کشمکش هستند، تقریبا اجتنابناپذیر است. البته، پیشگیری از بروز اختلافات، حسن تدبیر به حساب نمیآید. مثلا اگر همسرتان کاری را انجام میدهد که شما دلیل آن را نمیدانید یا اصلا دوست ندارید آن کار را بکند، از او بخواهید دلیلش را برایتان معلوم کند. یادتان باشد: به جای حدس و گمان زدن، با همسرتان گفتوگو و موضوع را بررسی کنید.
▪ مسائل را به موقع حل کنید:
اجازه ندهید وجودتان انباشته از خشم شود. تقریبا هر اشتباه یا مشکلی که در روابط زناشویی روی میدهد میتواند به احساسات دو طرف آسیب برساند، آنها را رودرروی هم قرار دهد و در نتیجه آنها را از هم دور و یا حتی دشمن کند.
▪ گوش کنید، صادقانه گوش کنید:
بدون هیچ داوری، به نگرانیها و گلههای همسرتان گوش دهید. بیشتر وقتها، فقط و فقط داشتن کسی که به حرفها و درددلهای ما گوش کند، تنها چیزی است که برای حل مسائلمان نیاز داریم. درک یکدیگر در زندگی مشترک، حیاتی است.سعی کنید به مسائل دنیای پیرامون خود از منظر چشم همسرتان نگاه کنید، دنیا را فقط از دریچه چشم خودتان نبینید.
▪ برای حفظ روابط صمیمانه با همسرتان، کوشا باشید:
یکرنگی و یکدلی همین طوری به وجود نمیآید. در نبود این یکرنگی و یکدلی، انسانها از هم دور میشوند و روابطشان آسیب میبیند. داشتن روابط موفق، مستلزم سالها توجهات مستمر است.
▪ هرگز قدرت زیبا جلوه کردن و سر زنده بودن را دست کم نگیرید:
روابط زناشویی، خوب است، اما نجواهای عاشقانه شیرینتر است. حفظ روابط زناشویی آسان است، اما ایجاد صمیمیت و نزدیکی مشکل. این کار به صداقت و راستی، صراحت در گفتار، بیان خود، در میان گذاشتن نگرانیها و نیز علایق خود، ترسها، دلتنگیها و همین طور امید و آرزوها نیاز دارد.
▪ به آینده فکر کنید:
ازدواج توافقی است برای گذراندن آینده باهم. همواره خواستهها و آرزوهایتان را با هم در میان بگذارید تا اطمینان یابید که هر دوی شما در این مسیر باهم هستید. خواستهها و آرزوهای خود را همواره به روز در آورید.
به همسرتان وابسته نباشید: وابستگی خوب است اما نه اینکه برای هر کاری یا هر خواستهای کاملا متکی به همسرتان باشید. این وابستگی یا متکی بودن محض، چیزی جز نارضایتی برای هر دوی شما به ارمغان نخواهد آورد. همه ما تا حدی به دوستان، مشاوران یا به همسران خود متکی هستیم. این امر، هم در زنان و هم در مردان وجود دارد.
وقار و اعتماد به نفس خودتان را حفظ کنید: وقتی خودتان را دوست داشته باشید، دوست داشتنی بودن شما برای طرف مقابل نیز آسانتر میشود. مطالعات نشان میدهند که انسان هر چه پرکارتر باشد، اعتماد به نفساش نیز بیشتر میشود. داشتن کارهای هدفمند همواره مهمترین راه کسب اعتماد به نفس، تجربهاندوزی و تقویت خودشناسی بوده است.
روابطتان را با ایجاد علایق و دلبستگیهایی در بیرون از زندگی مشترکتان پربارتر کنید: هر چه شور و عشقتان در زندگی و زندگی مشترکتان بیشتر باشد، روابط زناشوییتان نیز گرمتر و پربارتر میشود. این واقع بینانه نیست که انتظار داشته باشید یک نفر بتواند تمامی خواستههای شما را برآورده سازد.
انرژی خود را حفظ کنید، سالم و با نشاط بمانید: قبول کنید که تمامی زندگیهای مشترک، افتوخیزهای خودشان را دارند و همیشه حوادث زندگی بر وفق مراد نیست، اما همکاری و همفکری در مواقع سخت، روابط زناشویی را محکم تر میکند.
عشق را مطلق تصور نکنید: عشق کالایی نیست که داشته باشید یا نداشته باشید. عشق احساسی است با فرازونشیبهایش و این بستگی به نحوه برخورد شما دارد. و در پایان لازم به یادآوری است که اگر شیوههای نوین برقراری ارتباط را یاد بگیرید، آنگاه امواج این احساس زیبا دوباره به سوی شما روان خواهند شد، حتی دلپذیرتر از قبل خواهند بود.
ترجمه - ملک دخت قاسمی نیک منش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست