شنبه, ۱۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 8 June, 2024
مجله ویستا

تعیین مناسبترین درصد غذا دهی در پرورش گوشتی بچه فیل ماهی Huso huso در حوضچه های فایبرگلاس


تعیین مناسبترین درصد غذا دهی در پرورش گوشتی بچه فیل ماهی Huso huso در حوضچه های فایبرگلاس

به منظور ارزیابی اثر میزان غذا دهی بر عملکرد روند رشد, ضریب تبدیل غذایی, شاخص رشد ویژه, کارایی غذا و شاخص قیمت بچه فیل ماهیان پرورشی Huso huso , آزمایش رشدی در دو مرحله مطالعاتی در قالب طرح آماری کاملا تصادفی متعادل در حوضچه های فایبرگلاس ۲?۲?۰ ۵۳ سانتیمتر در شرایط یکسان پرورشی جیره غذایی, اکسیژن محلول, نور, شدت جریان آب, تراکم کشت و دفعات غذا دهی طراحی و انجام شد

به منظور ارزیابی اثر میزان غذا دهی بر عملکرد روند رشد، ضریب تبدیل غذایی، شاخص رشد ویژه، کارایی غذا و شاخص قیمت بچه فیل‌ ماهیان پرورشی (Huso huso)، آزمایش رشدی در دو مرحله مطالعاتی در قالب طرح آماری کاملا تصادفی متعادل در حوضچه‏ های فایبرگلاس (۲?۲?۰.۵۳ سانتیمتر) در شرایط یکسان پرورشی (جیره غذایی، اکسیژن محلول، نور، شدت جریان آب، تراکم کشت و دفعات غذا دهی) طراحی و انجام شد. در مرحله اول ۱۸۰ عدد بچه فیل ماهی با وزن متوسط ۸۶۷.۸۶?۱۷.۴۲گرم به مدت ۱۰۰ روز در چهار تیمار و سه تکرار با درصدهای مختلف غذا دهی (۱، ۲، ۳ و ۴ درصد براساس وزن توده زنده)، در مرحله دوم نیز چهار تیمار با سه تکرار (با تعداد ۸۴ عدد فیل ماهی با وزن متوسط ۲۰۹۶.۱?۳۵.۶ گرم) در نظر گرفته شد که با درصدهای مختلف ۰.۷۵، ۱.۵، ۲.۵ و ۳ درصد وزن توده زنده به مدت ۱۲۵ روز تغذیه شدند. در طول دوره پرورش درجه حرارت آب بترتیب ۲۵.۵۲?۱.۷۸ و ۱۴.۸۲?۰.۴۸ درجه سانتیگراد و اکسیژن محلول ۷.۶?۰.۳ و ۷.۹?۰.۱۸میلی ‌گرم در لیتر در نوسان بود. ماهیان چهار بار در روز با استفاده از جیره رشد شامل، ۴۰ درصد پروتئین، ۱۳ درصد چربی و ۹.۹ درصد خاکستر غذا دهی شدند. در تمام تیمارها ماهیان به سرعت رشد نموده و استفاده کارآمدی از جیره‏ ها داشتند، اما تاثیر تعدادی از تیمارها (درصدهای مختلف غذا دهی) بر روند رشد و نمو مشاهده گردید. بررسی مقادیر درصد افزایش وزن بدن، شاخص رشد ویژه، ضریب تبدیل غذا، کارایی غذا و شاخص قیمت در مطالعه فوق (در هر دو مرحله) در طول دوره پرورش دلیل واضحی برای عملکرد رشد مناسبتر در درصدهای غذا دهی پایین ‌تر بود (۰.۰۵>P). بطوریکه افزایش درصد غذا دهی با میزان مصرف غذا (D.F.C) رابطه مستقیم و با مقادیر کارآیی غذا، ضریب تبدیل غذایی، شاخص رشد ویژه و شاخص قیمت رابطه معکوس را نشان داد (۰.۰۵>P). همچنین مشخص گردید در مرحله یک، تیمار ۲ درصد غذا دهی با مصرف ۱.۹۲ واحد غذا، یک واحد گوشت و در مرحله دوم تیمار ۰.۷۵ درصد غذا دهی با مصرف ۱.۸۲ واحد غذا، یک واحد گوشت تولید نموده ‏اند، همچنین مشخص گردید در هر دو مرحله به رغم افزایش هزینه تولید غذا در تیمارهای غذا دهی بالاتر به میزان بیش از ۵۰ درصد، هیچگونه اختلاف معنی‏ داری در روند رشد مشاهده نگردید. می ‌توان اذعان نمود حد مطلوب درصد غذا دهی برای ماهیان ۸۵۰ تا ۱۹۰۰ گرمی به میزان دو درصد و برای ماهیان ۲۰۵۰ تا ۳۳۰۰ گرمی، حداکثر تا ۱ درصد وزن بدن (با توجه به دمای آب) می‏ باشد.

عنوان فایل
تعیین مناسبترین درصد غذا دهی در پرورش گوشتی بچه فیل‌ ماهی (Huso huso) در حوضچه‏ های فایبرگلاس application/pdf
taeine monasebtarin darsade ghaza.pdf
451 KB
دانلود

محمود محسنی

محمود بهمنی

محمد پورکاظمی

حمیدرضا پورعلی فشتمی

عما ارشد