دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

پیوره و پیله دندان


پیوره یکی از بیماری‌های عفونی دندان است که در اثر آن پای دندان‌ها را چرک فرا گرفته و بیمار در لثه‌های خود احساس درد می‌کند. از پای دندان‌ها خونابه می‌آید و دهان بد بو و عفن می‌شود. …

پیوره یکی از بیماری‌های عفونی دندان است که در اثر آن پای دندان‌ها را چرک فرا گرفته و بیمار در لثه‌های خود احساس درد می‌کند. از پای دندان‌ها خونابه می‌آید و دهان بد بو و عفن می‌شود. مبتلایان به پیوره باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند، زیرا این بیماری به سرعت دندان‌ها را فرا گرفته و ممکن است منجر به کشیدن تمام دندان‌ها شود. از علائم اولیه پیوره خونریزی لثه‌ها خصوصا هنگام مسواک زدن است. سپس تشکیل کیست‌ها و محفظه‌های چرکی است که با فشار بر روی لثه‌ها چرک مایل به رنگ زرد مخلوط با خون از آن بیرون می‌آید. در صورت عدم پیشگیری و در نتیجه عفونت حاد و راه یافتن میکروب به بدن، احتمال بروز نفریت – رماتیسم حاد مفصلی – بیماری‌های قلبی و اندو کاردیت نیز می‌رود.

توصیه‌های درمانی:

رژیم آب پرتقال بهترین را معالجه و مبارزه با عفونت دهان ودندان و جلوگیری از پیوره شدن آن می‌باشد.دندان‌ها احتیاج زیادی به آهن و آهک دارند و بدون آنها نمی‌توانند سالم بمانند. عصرانه یک فنجان آب زرد پنیر را با یک لیوان آب پرتقال بنوشید.

پوست تخم‌مرغ دارای مواد آهکی بوده برای سلامت دندان مفید است. این پوست را بکوبید و پودر کنید و بر لثه‌ها بمالید .

نمک برای دندان‌ها و محکمی لثه‌ها از هر داروئی بهتر است. بعداز هر غذا دندان‌ها و لثه‌ها را با نمک وانگشت مسواک کنید.

پوست سنجد را بجوشانید و صاف کنید و این جوشانده را مضمضه و در پای دندان‌ها نگه دارید. ریشه دندان‌ها محکم خواهد شد.

جوشانده پوست خشخاش برای درمان ورم لثه‌ها مفید و موثر است. اگر روزی دو بار با جوشانده گل خشک بنفشه دهان را شستشو دهید، لثه‌ها محکم وتحریکات آن متوقف شده دیگر دچار خون‌ریزی لثه نخواهید شد.

اگر برگ‌های خشک توت‌فرنگی را بکوبید و پودر کنید، بهترین گرد را برای شستشوی دهان بدست آورده اید.

به‌طور کلی برای حفظ دندان‌ها و لثه‌های خود می‌توانید از میوه‌ها و سبزی‌هائی که سرشار از ویتامین ث می‌باشند استفاده کنید .

برخی از این میوه و سبزی‌ها به شرح زیر است:

آب پرتقال – آب هویج – آب گریپ فروت – گل کلم – توت فرنگی- برگ شلغم – کلم برگ – کلم دلمه‌ای – لیمو – فلفل سبز – طالبی- اسفناج –آب گوجه‌فرنگی – آناناس تازه – نارنگی – برگ چغندر – آب ترب سیاه و برگ آن – شاهی – عسل و آبلیموی تازه.