جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

تأثیر مصرف پر بر عبور خوراك از دستگاه گوارش مرغ های تخم گذار


تأثیر مصرف پر بر عبور خوراك از دستگاه گوارش مرغ های تخم گذار

تحقیقات گذشته ارتباط بین مصرف پر و پر كنی در مرغ های تخم گذار را اثبات نموده است.بر این اساس تأثیر مصرف پر در جیره غذایی مورد سئوال اكثر محققان می باشد. ما تصور می كنیم كه پر به …

تحقیقات گذشته ارتباط بین مصرف پر و پر كنی در مرغ های تخم گذار را اثبات نموده است.بر این اساس تأثیر مصرف پر در جیره غذایی مورد سئوال اكثر محققان می باشد. ما تصور می كنیم كه پر به عنوان یك تركیب غیر قابل هضم مشابه فیبر عمل نموده و سرعت عبور خوراك را افزایش می دهد. مرغ های تخم گذار بالغ ( ۲۴ هفتگی ) در دو گروه با نژاد های مختلف شامل، پركنی بالا (H) و پایین (L) در قفس های مجزا نگهداری شدند و خوراك پلت دریافت نمودند. نصف پرندگان در هر گروه از لاین های با پرهای نرم و كركی (HF,LF) انتخاب شدند نصف دیگر آنها بدون پر بوده اند (H۰. L۰) كه به عنوان پرندگان شاهد نگهداری شدند. پس از ۶ هفته، ۵ پرنده از هر گروه انتخاب شدند و میزان عبور خوراك در آنها تعیین شد. پرندگان HF‌ كه با بیشترین پر تغذیه شده بودند و پرندگان LF كه با كمترین مقدار پر تغذیه شده بودند مورد استفاده قرار گرفتند. انتخاب پرندگان H۰ و L۰ به طور تصادفی انجام شدند. عبور خوراك در طول ۴۸ ساعت و با استفاده از ماركر تیتانیوم دی اكسید (TiO۲ ) تعیین شد. مقدار پرهای خورده شده، قبل (۰۰۱/۰ p< ) و در طول ۴۸ ساعت ( ۰۲/۰p< )، دفع ماركر در پرندگان HF‌ در مقایسه با LF‌ به طور معنی داری بالاتر بود. نتایج نشان داد كه پر موجب افزایش سرعت عبور خوراك از دستگاه گوارش شده و مشابه فیبر نامحلول عمل می كند.

منبع : Poultry Science ) ۲۰۰۶(, ۸۵:۲۱-۲۵