چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

خیلی از سینوزیتی‌ها سینوزیت ندارند!


خیلی از سینوزیتی‌ها سینوزیت ندارند!

پزشکان معتقدند بسیاری از افرادی که به آنها برچسب بیماری سینوزیت زده می‌شود مبتلا به سینوزیت نیستند و به غلط چنین تشخیصی برایشان گذاشته شده چون بسیاری از اشکال‌های ساختاری …

پزشکان معتقدند بسیاری از افرادی که به آنها برچسب بیماری سینوزیت زده می‌شود مبتلا به سینوزیت نیستند و به غلط چنین تشخیصی برایشان گذاشته شده چون بسیاری از اشکال‌های ساختاری بینی مانند انحراف بینی، وجود توده در بینی، شاخک‌های برجسته مانند، جسم خارجی، لوزه سوم برجسته و وجود پولیپ‌ها در داخل بینی که اغلب با دستکاری‌های جراحی بهبود می‌یابند، علایمی شبیه به سینوزیت دارند...

سینوزیت به دلیل اشکال‌هایی که در مخاط بینی در اثر ورود ویروس، میکروب و... رخ می‌دهد به وجود می‌آید و با علامت ترشح پشت حلق همراه است. البته اختلال‌های مخاط بینی می‌تواند به دلایل آلرژیک فصلی یا تماس با برخی مواد هم ایجاد شود به علاوه التهاب‌های غیرآلرژیکی بینی را هم به این لیست بزرگ با علامت‌های نزدیک به هم اضافه کنید، می‌بینید که با این گستردگی بیماری‌ها، تشخیص سینوزیت ساده نیست اما اگر تشخیص صحیح سینوزیت گذاشته شود به راحتی با برطرف‌کردن عامل بیماری، می‌توان سینوزیت را درمان کرد.

تنها روش تشخیص قطعی سینوزیت، انجام سی‌تی‌اسکن است که در آن می‌توان بسته ‌بودن مجرای تخلیه سینوس‌ها، انحراف بینی و... را دید و با کشف علت واقعی و درمان آن برای همیشه این بیماری را درمان کرد.

پس به جای استفاده خودسرانه از داروهای خانگی یا هرگونه خوددرمانی مانند چکاندن چند قطره آب لیموترش در بینی برای رهایی از احتقان آن یا انواع قطره‌ها و استفاده بی‌رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها به تشخیص بیماری‌تان کمک کنید شاید شما که سال‌هاست دارید بی‌نتیجه دارو می‌خورید یک اشکال ساختاری در بینی داشته باشید.

با مصرف بیهوده آنتی‌بیوتیک‌ها بدن‌ در برابر انواع میکروب‌ها مقاوم می‌شود و ما بعدها برای درمان‌های لازم مجبور می‌شویم انواع قوی‌تر آنتی‌بیوتیک‌ را استفاده کنیم.