چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

باشگاهی با چند رییس


باشگاهی با چند رییس

باشگاه استقلال روزگار بسیار بدی را می گذراند در حالی كه طی هفته های اخیر, همه از استقلال انتقاد می كردند و از آن ایراد می گرفتند, حذف ازبازیهای حذفی بهانه را برای ناراضی بودن از آبی پوشان كامل كرد

باشگاه استقلال روزگار بسیار بدی را می گذراند. در حالی كه طی هفته های اخیر، همه از استقلال انتقاد می كردند و از آن ایراد می گرفتند، حذف ازبازیهای حذفی بهانه را برای ناراضی بودن از آبی پوشان كامل كرد. كار به جایی رسید كه خود امیر قلعه نویی نیز در اولین تمرین بعد از دیدار بامقاومت فارس، حسابی از خجالت آنها درآمد و حمله لفظی شدیدی به بازیكنان كرد. با نگاهی كوتاه به شرایط باشگاه استقلال، می توان دریافت نه تیم درون زمین خوب كار می كند و نه تیم خارج از زمین.

تیم داخل زمین به هدایت صمد مرفاوی تا به حال در لیگ برتر خوب كار كرده و یكی از مدعیان اصلی قهرمانی است اما باید پذیرفت كه آبی پوشان، زیبا و تماشایی بازی نمی كنند. نباید گفت همه ایرادها از مرفاوی است یا او از توانایی لازم برای هدایت استقلال برخوردار نیست، بلكه باید علت ضعف را در جای دیگری جست و جو كرد. در واقع مشكلات بی شمار باشگاه، از بالا به پایین سرایت پیدا می كند.

زمانی كه مدیر عامل هر روز یك جانشین برای خود می بیند و صمد مرفاوی نیز هفته ای نیست كه از كار بركنار نشود، نباید توقع داشت تیم در جام حذفی قهرمان شود یا با چند امتیاز فاصله، صدرنشین لیگ برتر باشد.یكی از اتفاقات جالب در ماههای اخیر باشگاه استقلال، مسایلی است كه برای مقداد نجف نژاد پیش آمد.

مدیر عاملی كه در تعامل با رسانه ها شباهت بسیاری به حسین قریب دارد و سعی می كند كمتر مصاحبه كند یا اگر هم مصاحبه كرد، رعایت تمام جوانب را نماید. نجف نژاد با حمایت علی امیری و امیدوار رضایی به صندلی مدیر عامل تكیه زد اما بعد از گذشت مدتی كوتاه، همه چیز عوض شد. به خاطرناهماهنگی هایی كه میان رضایی و نجف نژاد پیش آمد، این دو نفر اختلافات بسیاری با هم پیدا كردند كه هنوز رفع نشده است.به عنوان نمونه می توان از حكم مستقیم رضایی برای امیری نام برد كه او بدون مشورت با مدیر عامل، امیری را به عنوان مسؤول نقل و انتقالات انتخاب كرد. البته مدیر عامل نیز چندی بعد به خاطر اختلافات شدید با امیری، حكم معاونت اجرایی او را لغو كرد.وضعیت هیأت مدیره نیز چندان بهتر از این نیست.

اختلافات ۵ عضو هیأت مدیره به حدی بود كه رییس سازمان تربیت بدنی تصمیم به ایجاد تغییر در آن گرفت. امیدوار رضایی كه رییس هیأت مدیره است و خودش به تنهایی از قدرت كافی برخوردار است، احمد رسولی نژاد كه طرفدار سفت و سخت نجف نژاد است و شایق نیز كه چندان با هیأت مدیره هماهنگ نشان نداده است.

پس از واگذاری باشگاه استقلال به سازمان تربیت بدنی، محمد علی آبادی تصمیم به ایجاد تغییراتی در سطح هیأت مدیره و مدیر عامل گرفت. طبق شنیده ها قرار بود منصور پورحیدری به عنوان نماینده پیشكسوتان و منصور زریبافان نیز كه از چهره های سیاسی است، به هیأت مدیره اضافه شوند. حسین قریب نیز با توجه به روابط خوبی كه با علی آبادی دارد، به صندلی مدیر عاملی تكیه بزند. البته عدم پذیرش مدیرعاملی از سوی قریب و كنار نیامدن او با این مسؤولیت، باعث شد معادله سازمان تربیت بدنی به هم بخورد.

بنابراین پورحیدری ازهیأت مدیره حذف شد تا قریب جایگزین او شود.چرخه مدیریتی باشگاه استقلال طی سالهای اخیر در اختیار كاظم اولیایی، حسین قریب و علیفتح الله زاده بوده كه آنها به نوبت جانشین یكدیگر شده اند اما به نظر مدیریت شرایط در حال تغییر است و دیگر این ۳ نفر قرار نیست مدیر عامل شوند.اطلاعات تكمیلی به این شرح است كه در هیأت مدیره فعلی استقلال، مثلثی وجود دارد كه هر كدام از آنها دنبال اثبات شایستگی های خود هستند.

امیدوار رضایی یك ضلع مثلث است، نجف نژاد و رسولی نژاد ضلع دیگر و گروه سوم كه قدرتمند و البته قدیمی تر هستند، شامل حسین قریب، امیر قلعه نویی و علی نظری جویباری است.گروه ۳ نفره قریب، قلعه نویی و نظری جویباری كه چندین سال است همكاری نزدیكی با یكدیگر دارند، در مسایل این روزهای باشگاه استقلال نیز تأثیرگذار هستند. اختیار باشگاه استقلال در ماههای اخیر دست امیدوار رضایی بوده است.

روزهایی كه باشگاه مدیر عامل نداشت را به خاطر آورید. این رییس هیأت مدیره بود كه تصمیم می گرفت و حتی صحبت از حضور مسعود شجاعی و رضا عنایتی را به میان آورد. در این مدت اتفاق خاصی در باشگاه نیفتاد. البته امیدوار رضایی تلاش زیادی برای موفقیت تیم از خود نشان داد اما به تنهایی كاری از پیش نبرد. وضعیت نجف نژاد نیز چندان بی شباهت با رییس هیأت مدیره نیست. در این چند ماه، انتقادات زیادی از وی مطرح شد.

كار به جایی رسید كه هیأت مدیره بدون هماهنگی با او اقدام به مذاكره با فیروز كریمی و غلامحسین پیروانی كرد.با این حساب فقط گروه قریب، قلعه نویی و نظری جویباری می ماند. البته شنیده ها حاكی از آن است كه آنها فعلاً قصد دخالت مستقیم در امورات باشگاه را ندارند. نظری جویباری كه كمتر در مسایل اجرایی ایفای نقش می كند و قریب نیز حركت خاصی تا به حال انجام نداده است.

احتمال دارد بعد از آغاز نیم فصل دوم آنها نقش بیشتری در مسایل استقلال ایفا كنند. هر چه باشد آنها سابقه قهرمانی لیگ برتر را دارند و ۲ ضلع دیگر مثلث قدرت نیز تا به حال چندان قدرتمند نشان نداده اند. خصوصاً این كه حمایت افرادی مثل محمد علی آبادی و محمدجواد ایروانی را نیز با خود دارند. اگر گروه قریب بتواند در این میان استقلال را به سر و سامان برساند، می تواند دوباره ناجی استقلال لقب بگیرد.