چهارشنبه, ۹ خرداد, ۱۴۰۳ / 29 May, 2024
مجله ویستا

گول ظواهرو کلام زیبا را نخوریم!


گول ظواهرو کلام زیبا را نخوریم!

بابا سر جنباند و گفت: می دانی وقتی جوان بودم من هم در فوروارد میانی بازی می کردم.
اصف گفت:شرط می بندم اگر بخواهید هنوز هم می توانید. با چشمکی از روی خوش نیتی دل بابا را برد. بابا هم …

بابا سر جنباند و گفت: می دانی وقتی جوان بودم من هم در فوروارد میانی بازی می کردم.

اصف گفت:شرط می بندم اگر بخواهید هنوز هم می توانید. با چشمکی از روی خوش نیتی دل بابا را برد. بابا هم چشمکی زد. می بینم که پدرت پاچه خواری عالم گیرش را به تو هم یاد داده ….

آصف پسر دورگه افغانی-المانی که به دوستانش کتاب زندگی هیتلر هدیه می دهد یکی از قهرمانان رمان بادبادک باز خالد حسینی است . جلو چشمان امیر که قهرمان اصلی و راوی داستان است به حسن دوست امیر هتک حرمت کرده است . و در این صحنه که برای جشن تولد امیر امده است جلوی پدر امیر بلبل زبانی می کند و بسیار مبادی اداب ظاهر می شود بگونه ای که پدر امیر آرزو می کند پسرش با او دوست شود. آصف که در کوچه و خیابان با دوستانش چلوی بچه های دیگر را می گیرد و با پنجه بوکس بر سرشان می کوبد و به حسن…..می کند

با یکی از دوستان صحبت می کردم از کسی تعریف می کرد که خیلی با ادب و مبادی اداب است گفتم خیلی صفت پسندیده ای است ولی خیلی قبول ندارم که دل و زبانش یکی باشد . یک همکار داشتم انقدر در برخوردها به من احترام می گذاشت که واقعا شرمنده می شدم . از طبقه ششم همپای من می آمد تا دم ماشین مرا بدرقه می کرد و هر چه عبارات زیبا بلد بود در خداحافظی با من بکار می گرفت ولی در کار و عمل چشم دیدن مرا نداشت و به هر طریق ممکن در پشت سر توطئه می کرد و خنجر زهر اگین می زد . ..

در سازمانها اینگونه افراد وجود دارند و مدیران سازمان باید در مقابل انها هشیار باشند . طرف با اداهای بسیار دانشمندانه در مقابل مدیر تزهای زیبا میدهد .با این تزهای زیبا هر کسی را خراب می کند . از فلان فرد صد جمله تعریف آمیز می گوید ولی آخرش با ادب و متانت یک اما می گوید و یک صفت منفی را که می داند مدیر نسبت به ان حساس است بیان می کند که تمام ان تعریفها را از بین می برد و تصویر منفی از فرد مورد نظر در ذهن مدیر ایجاد می کند . نکات مثبت جاری در سازمان را بیان نمی کند و انها را در آخر بعنوان پیشنهادات خودش برای بهبود اوضاع بیان می کند .و وقتی مدیر نیست هر کاری از دستش بر می اید انجام میدهد تا این رویه های مثبت پیاده نشود و یا شکست بخورد . افکار منفی در سازمان می پراکند . اساس سازمان و دیدگاههای مدیر را زیر سوال می برد . ارزشهای مثبت بیان شده در سازمان را ایده آلهای ذهنی و تئوری می خواند و… همه اینکارها را با ادب و تربیت می کند . پیش فرد ایکس جملاتی را می گوید که پیش مدیر اصلا بر زبان نمی آورد و اگر برای مدیر نقل شود که ایشان چنین کلامی را گفته است باور نمی کند .

برای فرار از مضرات اینگونه افراد برای سازمان باید کانالهای ارتباطی مدیر تعریف شده و متعدد باشد . اگر مدیر کانالهای معتبر را بر روی خودش ببندد اینگونه افراد در کارشان موفق می شوند . cross check کردن اطلاعات به مدیر کمک می کند تا دست این افراد رو شود .

به نیت افراد و عملکرد واقعی انها پی ببریم که بهترین راه شناخت است . ظواهر خیلی به ما در شناخت افراد کمک نمی کند .