سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
ویژگی های مطلوب IPv۶, و نبرد این ویژگی ها در بازگشت سرمایه
متخصصین IT به خدمات امنیتی و احراز هویت جدید در IPv۶، بسیار علاقمند شدهاند. IPv۶ نسخه Upgrade از پروتکل اصلی ارتباط اینترنتی است که مدتها همگی انتظار آن را کشیده بودند. بر طبق تحقیق جدید که از ۲۰۰ متخصص IT به عمل آمده است، شرکت مشاورهای INS به این نسخه رسیده است که فروشگاههای IT معدودی پذیرفتهاند که به IPv۶ مهاجرت کنند زیرا این پروتکل بازگشت به سرمایه قابل اندازهگیری ندارند. IPv۶ که یک دهه پیش توسط Internet Engineering Task Force ایجاد شد برای مقابله با مشکل فضای آدرس در IPv۴ ساخته شد، که پروتکل فعلی اینترنت است. IPv۶ که از طرح آدرسسازی ۱۲۸ بیتی استفاده میکند از تعداد نامحدودی از سیستمهای کاملا مشخص پشتیبانی میکند. این سیستمها در شبکه میباشند، حال انکه IPv۴ تنها چند میلیارد سیستمی را پشتیبانی میکند که از طرح آدرسسازی ۳۲ بیتی استفاده میکنند.
اکنون معلوم شده که ویژگیهای دیگری در IPv۶ که از جمله آنها، امنیت از طریق IPSec، اجرای سادهتر و کیفیت برتر خدمات همگی باعث جلب توجه بیشتر به این طرح آدرسسازی پیشرفته پروتکل شده است. در واقع یکی از دلایلی که IPv۶ با سرعت کمی در ایالات متحده گسترش پیدا کرد آن بوده است که فضای آدرس IPv۴ هنوز هم به صورت گسترده در دسترس است. در این تحقیق جدید، ۵۶ درصد پاسخدهندگان احراز هویت و خدمات امنیتی در دسترس با IPv۶ را بسیار مهم دانسته و ۹۰ درصد پاسخدهندگان این ویژگیها را یا بسیار مهم و یا تقریبا مهم دانستهاند. به همین ترتیب نیز، بیش از ۹۰ درصد پاسخدهندگان کیفیت فواید خدمات IPv۶ را بسیار مهم و یا تقریبا مهم طبقهبندی کردهاند.
سایر ویژگی های IPv۶، مثل روتینگ پکت کارآمد، فضای آدرس بیشتر، خود در پیکربندی، سربرگهای ساده شده و انواع برچسب flow، به عنوان ویژگیهای کم اهمیتتر درجه بندی شدهاند. اگر چه که همه این ویژگیها توسط ۷۰ درصد پاسخ دهندگان به عنوان خیلی مهم و یا تقریبا مهم درجهبندی شدند. اگر چه علاقه فراوانی به ویژگیهای جدید در IPv۶ وجود دارد، فروشگاههای IT معدودی پذیرفتهاند که به این پروتکل جدید حرکت کنند. تنها ۲ درصد پاسخدهندگان در سازمانهای خود به IPv۶ حرکت کردهاند و ۱۱ درصد هم در جریان انتقال هستند یا آنکه در ۱۲ ماه آینده اینکار را خواهند کرد. از بقیه پاسخدهندگان، ۳۹ درصد فواید IPv۶ را ارزیابی نمودهاند اما هنوز حرکت به سمت آن را آغاز نکردهاند، ۱۳ درصد نیز تصمیم گرفتهاند که این فواید را حداقل طی دو سال آینده انجام ندهند و ۸ درصد نیز تا سه سال آینده حرکتی انجام نخواهند داد. بیش از یک چهارم پاسخدهندگان حتی به IPv۶ فکر هم نکردهاند.
در این تحقیق نشان داده شده است که آنچه مانع استفاده از IPv۶ توسط فروشگاههای IT شده است، نبود بازگشت سرمایه است، بیشتر پاسخدهندگان یعنی حدود ۷۰ درصد بر این اعتقاد بودهاند که IPv۶ به حدی رسیده است که از لحاظ تکنولوژی بتوان آن را با اطمینان اجرا کرد. البته، ۷۱ درصد پاسخدهندگان میگویند هنوز انگیزه بازگشت سرمایه قدرتمندی وجود ندارد که IPv۶ را اجرا کنند. به همین ترتیب نیز، ۵۸ درصد پاسخدهندگان می گویند این پروتکل ارزش فراوانی دارد ولی به کارهای تجاری مرتبط نمیشود. INS میگوید، هر دو مشکل اصلی (یعنی بازگشت ضعیف سرمایه و نبود ارتباط آن با کار و تجارت) احتمالا اصلیترین عوامل برای رشد ناقص و کند IPv۶ است.
این تحقیق نشان داد که بزرگترین مانع اجرای IPv۶ همواره پیچیدگی ارتقا زیر ساختار بوده است و نیز نگرانیهای پیرامون تبدیل برنامههای موجود و میانافزار موثر بوده است هزینه تجهیزات نیز مشکل مهمی است، زیرا عقیده بر آن است که تنها فایده IPv۶ گسترش فضای آدرس است. برای پاسخدهندگان به این نظر سنجی باز آموزی و مشکلات مدیریت شبکه چندان اهمیتی نداشت.
شرکت INS تحقیق مبتنی بر شبکه خود درباره IPv۶ را در اکتبر و نوامبر ۲۰۰۵ انجام داد. بیشتر از ۲۰۰ پاسخدهنده از ایالت متحده بودهاند، یعنی ۶۸ درصد این افراد، اما ۱۵ درصد هم از اروپا و ۱۰ درصد پاسخدهندگان شرکتهای آسیایی بودند.
نویسنده: Carolyn Duffy Marsan
مترجم: زهره چکنی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست