چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

نابینایی و ناتوانائی‌های دیدن


در سر تا سر جهان، نزدیك به ۱۵۰ میلیون نفر دارای ناتوانی چشمگیر بینائی هستند كه از این تعداد تقریبا ۳۸ میلیون نفر نابینا هستند. بسیاری از این مشكلات اجتناب پذیر است و قابل پیشگیری …

در سر تا سر جهان، نزدیك به ۱۵۰ میلیون نفر دارای ناتوانی چشمگیر بینائی هستند كه از این تعداد تقریبا ۳۸ میلیون نفر نابینا هستند. بسیاری از این مشكلات اجتناب پذیر است و قابل پیشگیری و قابل درمان می باشد. علتهایی كه غیر قابل پیشگیری و درمان می باشند مربوط به افراد مسن هستند.

مهمترین علتهایی كه در سنین بالا باعث نابینائی می شود شامل كاتاراكت كه در حدود ۱۶ میلیون نفر در اثر این بیماری نابینا می شوند. بیماری گلوكوم (آب سیاه) حدود (۲/۵ میلیون) و رتینوپاتی دیابتی (۲ میلیون) و دژنراسیون ماكولا (۳ میلیون).

بیماریهای دیگری كه باعث نابینائی می شوند عبارتند از تراخم كه حدود ۶ میلیون و اگزوفتالمی كه در اثر كمبود ویتامین A ایجاد می شود و دیگر بیماری نابینائی رودخانه أی یا انوكریسیا كه به تدریج دید را كاهش می دهد.

بیماریهای اخیر هنوز در برخی از نواحی دنیا علت آنها هنوز مشخص نشده است. این بیماریها در گذشته بسیار شایع بوده است. نابینائی و اختلال بینائی ممكن است باقی بماند یا حتی با بالا رفتن سن افزایش پیدا كند. از قبیل نابینائی كه در اثر تراخم ایجاد می شود در حدود ۷ میلیون نفر در سال نابینا می شوند كه ۷۰ % این مردم درمان می شوند و بینائیشان برمی گردد. در حدود ۲ میلیون نفر در سر تا سر جهان در سال به افراد نابینا اضافه می شوند كه ۸۰ درصد این افراد مسن هستند. روند افزایش جمعیت نشان می دهد كه از ۸/۵ بیلیون نفر در سال ۱۹۹۶ جمعیت جهانی به حدود ۹/۷ بیلیون نفر تا سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا خواهد كرد. با افزایش جمعیت در دو دهه آینده ممكن است این برآوردها تغییر پیدا كند. تا سال ۲۰۲۰ تعداد اشخاص مسن (۶۰ سال به بالا) تقریبا ۲ برابر می شوند كه بیشتر از ۴/۳ این افراد در كشورهای در حال توسعه می باشند.

با توجه به منابع موجودی كه در دسترس می باشد تا سال ۲۰۲۰ در حدود ۵۴ میلیون نفر نابینا كه سن ۶۰ یا بالای ۶۰ دارند در دنیا زندگی می كنند. ۵۰ میلیون از اینها در كشورهای در حال توسعه می باشند.

منبع : سایت توانبخشی ایران