چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

بهبود شرایط زندگی مادران برابر با آینده بهتر برای همه


بهبود شرایط زندگی مادران برابر با آینده بهتر برای همه

امسال روز بین المللی خانواده با موضوع«مادران وخانواده ها: چالش ها در جهان در حال تغییر» با تمرکز بر اهمیت نقش مادران برای خانواده ها و جوامع در سراسر جهان، گرامی داشته می شود.
مادران …

امسال روز بین المللی خانواده با موضوع«مادران وخانواده ها: چالش ها در جهان در حال تغییر» با تمرکز بر اهمیت نقش مادران برای خانواده ها و جوامع در سراسر جهان، گرامی داشته می شود.

مادران نقشی مهم در خانواده ایفا می کنند که نیرویی توانمند برای انسجام و اتحاد اجتماعی است. ارتباط مادر و فرزند برای رشد سالم کودکان حیاتی است و مادران نه تنها مراقبت کنندگان بلکه نان آوران خانواده های خود نیز هستند. در عین حال زنان کماکان با چالش های مهمی در دوران مادری روبه رو هستند که گاه زندگیشان را تهدید می کند.

تولد نوزاد که باید دلیلی برای جشن و سرور باشد، برای بسیاری از زنان در کشورهای در حال توسعه خطری بزرگ برای سلا متی است. بهبود بهداشت باروری به عنوان یکی از آرمان های توسعه هزاره کمترین پیشرفت را داشته است. یک زن در کشوری کمتر توسعه یافته ۳۰۰ برابر بیشتر از زنی دیگر در کشوری توسعه یافته در معرض مرگ به دلیل مشکلا ت مربوط به حاملگی قرار دارد. ما باید بارداری و وضع حمل را با قادر ساختن نظام های بهداشتی در ارائه خدمات تنظیم خانواده، حضور مامای متخصص در زمان وضع حمل و مراقبت اضطراری زایمان، ایمن سازیم.

خشونت علیه زنان که بسیاری از آنان مادر هستند، به عنوان یکی از فراگیر ترین انواع نقض حقوق بشر در زمان ما باقی مانده است. این امر اثرات زیادی مانند به خطر انداختن زندگی زنان و دختران، صدمه زدن به خانواده ها و جوامع و نابودسازی بنیان اجتماع دارد. خاتمه و جلوگیری ازخشونت علیه زنان باید اولویت اصلی تمامی کشور ها باشد.

ما باید دسترسی جهانی به آموزش را نیز تضمین کنیم. منافع آموزش زنان و دختران نه تنها به سود خانواده ها است، بلکه به نفع تمامی کشورها از راه امکان بهره بردن از توان بالقوه زنان برای کمک به تلا ش های گسترده توسعه نیز هست. آمارها نشان می دهد امکان این که مادران تحصیل کرده کودکان خود را به مدرسه بفرستند بیشتر است که این به معنی انتقال منافع آموزش به نسل های بعدی است.

همان گونه که تلا ش می کنیم مادران را در امور مراقبت حمایت کنیم، باید خدمات و سیاست های دوستدار خانواده مانند مراکز مراقبت از کودک را گسترش دهیم تا به کاهش حجم کار زنان کمک کنند.زنان و مردان به یکسان به حمایت همگانی قویتر برای سهیم شدن برابری مسوولیت های خانوادگی و شغلی نیاز دارند. خانواده هایی که براساس به رسمیت شناختن برابری زن و مرد شکل گرفته اند، بیشتر به جوامع مولد و با ثبات کمک می کنند.

ما با چالش های چند جانبه زیادی در جهان در حال تغییر خود مواجه هستیم، اما یک عامل همواره ثابت است: اهمیت جاودانه مادران و کمک ارزشمند آنان در پرورش نسل های آتی، با ارج نهادن بر تلا ش های مادران و بهبود شرایط زندگی ایشان، می توانیم آینده بهتری برای همه تضمین کنیم.

نویسنده : بان کی مون- دبیر کل سازمان ملل