یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
بررسی اثر سمیت سلولی عامل باندینگ عاجی AdheSE
● زمینه و هدف:
زیست سازگاری یکی از مهمترین ویژگی های هر عامل باندینگ است. از آنجا که عوامل باندینگ عاجی در حفرات دندانی با گسترش زیر لثه ای، در تماس نزدیک با بافتهای لثه ای و مخاطی قرار می گیرند، بنابراین سنجش واکنش بافتی به این مواد امری ضروری است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی آزمایشگاهی اثر سمیت سلولی عامل باندینگ عاجی AdheSE بر سلول های فیبروبلاست لثه انسانی انجام شد.
● روش بررسی:
در ایـن تحقیـق آزمایشگاهی، سمیـت سلولـی ادهزیـو عاجـی AdheSE (باند و پرایمر) (Vivadent, Liechtenstein) به صورت پلیمریزه نشده و پلیمریزه شده، مورد بررسی قرار گرفت. جزء پرایمر به مدت ۳۰ ثانیه، ۳۰۰ ثانیه و ۲۴ ساعت و جز باند به صورت پلیمریزه نشده به مدت ۲۰ ثانیه، ۳۰۰ ثانیه و ۲۴ ساعت، و هر دو به صورت پلیمریزه شده به مدت ۲۴ و ۴۸ ساعت در رقت های مختلف در مجاورت سلول های فیبروبلاست لثه انسانی اولیه قرار گرفتند. سمیت سلولی ترکیبات مورد مطالعه بـا آزمایشهای MTT، شمـارش سلولـی و DNA condensation مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت آنالیز آماری داده های حاصله، از آنالیز ANOVA دو طرفه برای داده های تکراری استفاده و p<۰.۰۵ به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
● یافته ها:
آزمایش MTT، نشان داد که سمیت AdheSE Bond پلیمریزه نشده، پس از ۲۰ ثانیه مجاورت، تنها در رقت ۱-۱۰ اختلاف معنی داری با گروه کنترل داشت (p<۰.۰۰۱) و با افزایش زمان مجاورت به ۳۰۰ ثانیه و ۲۴ ساعت، بیشترین میزان سمیت به ترتیب در رقت های ۳-۱۰ و ۴-۱۰ مشاهده گردید. اثر سمیت سلولی پرایمر AdheSE به صورت پلیمریزه نشده، پس از ۳۰ و ۳۰۰ ثانیه مجاورت از رقت ۲-۱۰، و پس از ۲۴ ساعت مجاورت از رقت ۳-۱۰ شروع شد و در رقت ۱-۱۰ به حداکثر میزان خود رسید. آزمایش MTT نشان داد که جز باند AdheSE در حالت پلیمریزه شده در ۲۴ ساعت در رقت های ۱:۲ (p<۰.۰۰۱)، ۱:۴ و ۱:۶(p<۰.۰۱)، اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان داد، در حالی که در آزمایش شمارش سلولی، این اختلاف تنها در رقت ۱:۲ معنی دار بود(p<۰.۰۰۱) . با انجام آزمایش DNA condensation مشخص شد که آپوپتوز (شکل مشخصی از مرگ سلولی به لحاظ مورفولوژیکی و بیوشیمیایی، که turnover سلولی را تنظیم می کند) در تمامی ترکیبات مورد مطالعه چه به صورت پلیمریزه نشده و چه به صورت پلیمریزه شده، کمتر از ۵% کل مرگ سلولی رخ داده را به خود اختصاص داد.
● نتیجه گیری:
عامل باندینگ عاجی AdheSE در هر دو جز خود دارای اثر سمیت سلولی بر روی سلول های فیبروبلاست لثه انسانی بود. میزان سمیت، با رقت، زمان مجاورت و پلیمریزاسیون ارتباط داشت. ضروری است که اجزاء سمی این ماده شناسایی شده و با موادی با سازگاری نسجی بهتر جایگزین شوند.
عنوان | فایل | |
---|---|---|
بررسی اثر سمیت سلولی عامل باندینگ عاجی AdheSE | application/pdf AdheSE.pdf 322 KB |
دانلود |
سپیده بانوا
کاوه نجیب فرد
سیدناصر استاد
محمدحسین قهرمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست