چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
خودسرانه آنتی هیستامین نخورید
![خودسرانه آنتی هیستامین نخورید](/web/imgs/16/18/1rjxm1.jpeg)
در فصل پاییز به دلیل اینکه گردهافشانی درختچهها، درختان، علفها و... بیشتر انجام میشود، آلرژیهای فصلی هم بیشتر بروز میکند. گردوغبار هم در این فصل بیشتر است و برخی افراد به عواملی که در این گردوغبار وجود دارد، حساسیت نشان میدهند. علاوه بر اینها، میوههای پاییزی مانند انواع انگور هم میتوانند از عوامل مهم بروز آلرژی باشند...
انواع حساسیت پاییزی
حساسیتهای پاییزی میتوانند تظاهرات مختلفی در پوست یا مخاط داشته باشند. خیلی از افراد تصور میکنند آلرژی فقط مخاط دستگاه تنفسی تحتانی و فوقانی یا گوش و چشم را درگیر و دچار علایم میکند، ولی اینطور نیست و ممکن است حتی مخاطهای دستگاه گوارش هم درگیر شوند، بنابراین خیلی از افراد را میبینیم که دچار دردهای شکمی و رودهای ناشی از عوامل آلرژیزا میشوند. حتی گاهی خانمها با دردهای رحمی مراجعه میکنند، چون در این اندام هم عضلات صاف وجود دارد که میتوانند تحتتاثیر واسطهها و مدیاتورهای آلرژی، انقباض پیدا کنند و دردناک شوند.
آلرژی حتی میتواند عروقی باشد. مثال بارز آن میگرن است به طوری که گاهی افراد علایمی از میگرن را در فصلهای مختلف از جمله در پاییز نشان میدهند که به دلیل آلرژی به ماده غذایی یا هوایی که استنشاق میکنند، است.
چه باید کرد؟
افرادی که زمینه آلرژی دارند، باید بیشتر مراقب باشند. مثلا وقتی گردوغبار بیشتری در فضا وجود دارد و هوا نامساعد است، تا جایی که امکان دارد، از رفتن به بیرون از منزل صرفنظر کنند ولی اگر مجبورند این کار را انجام دهند، باید شیشههای اتومبیل را بالا بکشند تا گردوغبار وارد نشود و همیشه ماسک همراه داشته باشند تا اگر ضرورت پیدا کرد، از آن استفاده کنند.
علاوه بر این، از آنجا که بسیاری از عواملی که در هوا وجود دارند، میتوانند باعث ایجاد خارش و اشکریزش چشم شوند، استفاده از عینک بسیار ضروری است چون میتواند جلوی ورود عوامل حساسیتزا به چشم را بگیرد.
افرادی هم که به تجربه دریافتهاند مصرف برخی میوههای پاییزی باعث ایجاد علایم حساسیت در آنها میشود، بهتر است از مصرف آن میوهها پرهیز کنند.
خودسرانه آنتیهیستامین نخورید
کسانی که قبلا پروندهای نزد متخصص آلرژی دارند، بهتر است اگر میدانند در این فصل علایم حساسیتشان شدت مییابد یا بروز میکند، حتما به پزشک خود مراجعه کنند تا توصیههای ویژهای برای این فصل به آنها شود. کسانی هم که برای اولین بار دچار این حساسیتها شدهاند، بهتر است به متخصص مراجعه کنند. برخی افراد خودسرانه برای کاهش علایم آلرژی داروهایی مانند آنتیهیستامین مصرف میکنند در حالی که این داروها فقط یکی از واسطهها را مهار میکند و گاهی لازم است واسطههای دیگری که هنگام بروز آلرژی در بدن تشکیل میشود، کنترل شود. از سوی دیگر، آنتیهیستامینها انواع مختلفی دارند که برخی از آنها برای بعضی افراد توصیه نمیشود مثلا برخی انواع این دارو به دلیل خوابآور بودن، به هیچوجه برای رانندهها تجویز نمیشود؛ چون باعث میشود در خطر بیفتند، پس مصرف خودسرانه آنتیهیستامینها چندان جایز نیست.
دکتر علیرضا سالکمقدم
ایمونولوژیست
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست