چهارشنبه, ۲۲ اسفند, ۱۴۰۳ / 12 March, 2025
چگونه از هوس کردن غذا های کم ارزش جلوگیری کنیم

من تلاش میکنم تا از خوردن غذاهای کم ارزش دوری کنم و بیشتر غذاهای ساده بخورم اما هرچه بیشتر دوری میکنم بیشتر به آنها میل پیدا میکنم.
خوردن غذاهای ساده یک واژه ای است که به کرات در روز تکرار میشود این یک معنی خوب است اما معنی جدیدی یست. به طور اساسی غذای سالم، یک مرحله در غذا نیست بلکه یک عادت غذایی است که در طولانی مدت تاثیر زیادی در شیوه ی زندگی میگذارد. غذاهای ساده غذاهایی طبیعی هستند مثل میوهها، سبزیجات، حبوبات، سبزیهای خوردنی، گوشت، مرغ و ماهی است. بنابراین یک شام ساده شامل سالاد با گوجه، مارچوبه و روغن گردو است (به جای چربیهای اشباع شده) سینه مرغ کبابی ( نه سرخ کرده) بدون پوست سبزیجات بخار پز مثل کلم بروکلی و سیب زمینی شیرین ( ترجیحا سرخ نشده) و آب است.
دستور این غذاها خیلی ساده است و فقط شخص باید چیزهایی را برای خود ممنوع کند. اما به طور نمونه، چربیها سست کننده، آردهای سفید ( شامل نخوردن ماکارونی و نانهای سفید)، حذف مشروبات الکلی و شکرهای پاک شده به صورت ملاحظه شده مصرف میشود ( نوشابههای شیرین) بعضیها هم خود را از خوردن پروتئین منع میکنند که از پودرها پروتئینی برای تامین پروتئینی بدن خود استفاده میکنند، البته این روش غیر طبیعی است.
اگر به بدنتان به اندازه کافی انرژی نرسد بدنتان آسیب پذیر میشود و این مهم ترین غذاهای کم ارزش است.
غذاهای سالم مطمئن ترین راه برای تندرستی هستند ( هر چند جای گفتگو برای نیازهای تکمیلی در پروتئینها وجود دارد.) بیشتر مردم به طور قطعی وزن کم میکنند اگر از خوردن غذاهایی مثل نان ، ماکارونی مواد شیرین مثل نوشابه غذاهای سرخ کرده مثل چیبس سیب زمینی و غذاهایی که چربی اشباع دارند مثل پنیر اجتناب کنید و به دنبال غذاهای کم کالری باشید. خوردن موادی مثل میوه و سبزیجات و چربیهای به اندازه و پروتئین بالا غذاهایی شبیه لوبیا و گوشت به مقدار زیاد به شما احساس سیری و کافی بودن در یک حجم مناسب را میدهد.
● پس چرا شما هوس دارید؟
یک دلیل آن این است که شما در غذا خوردنتان به اندازه کافی کالری به بدنتان نمیرسد. اگر شما غذاهای ساده مصرف کنید میتوانید با خوردن مقدار کمی کالری مورد نیاز بدنتان را تامین کنید، اما در غذاهای کم ارزش، با حجم زیاد و کالری کم است. شما واقعا با خوردن سبزیجات و میوهها احساس پر بودن پیدا میکنید. اگر به بدنتان به اندازه کافی انرژی نرسد بدنتان آسیب پذیر میشود و این مهم ترین پیامد غذاهای کم ارزش است. اگر شما از غذاهای کم ارزش استفاده کنید چون سیر نمیشوید نسبت به آنها حریص تر میشوید.
شاید شما از آن انسانهایی باشید اگر چیزی را بیش از حد تکذیب کنید و به آن زیاد فکر کنید برای شما به صورت عقده در میآید و هر چه بیشتربه آن فکر میکنید، آن شما را بیشر به حرص و طمع هدایت میکند حتی اگر به آن احتیاج نداشته باشید. درست زمانی که به یک برش پیتزا نگاه میکنید و به آن فکر میکنید.
در این جا ۲ راه برای از عهده این مشکل بر آمدن وجود دارد. یک، تا جایی امکان دارد از آنها دوری کنید، دو این که اصل اخلاقی میانه روی در هر چیزی رعایت کنید. اگر در عادت غذایی شما ۸۰ درصد غذاها ، غذاهای ساده است، این یک عادت نسبتا خوب است چون در آن به غیر از غاهای ساده در حد معمول غذاهای غیر ساده نیز وجود دارند تا بشود گهگاهی خارج از لیست اصلی غذاها؛ از غذاهای کم ارزش نیز استفاده کرد.
البته برخی از خط مشی بهتری پیروی میکنند. بسیاری از کتابهایی که در مورد عادتهای غذایی به مردم عرضه شده است طرحهایی برای این خط مشی ارائه میدهند.
غذاهایی را که به نظرتان بسیار بد و کم ارزش هستند را در لیست سیاهی برای خود درست میکنید نگه دارید. این عمل از معروف ترین روشها در روانشناسی است. بیشتر محققان ما را به فکر کردن به باطن غذاها هدایت میکنند. وجود یک عادت غذایی محکم و یکسان ممکن است در شما عقده ایجاد کند. و شخص آشپز یک آدم بدبخت به نظر برسد اما تغییر در برنامه در زمانهای خوب بسیار مفید است و نتایج بهتری بدهد.
● تغییر ارزش برای غذاها
برداشت دیگر این است که غذا را با آرامش بخورید و آن را خوب درک کنید. متمرکز شدن بیشتر روی درک غذا خوردن، شما را بیشتر به تفکر درباره ی غذا هدایت میکند تا خوردن آن.
شما شاید پیش از این به غذاها با یک چشم دیگر نگاه میکردید. آیا شما زمانی که میوهها و سبزیجات مطلوب دارید خشم گین میشوید؟( مثل انگور سبز یا هویج ترد زرد) شما معمولا تلاش میکنید تا غذاها و میوههایی را که مطلوب است جستجو کنید.
آنچه در غذاهای کم ارزش وجود دارد و به کرات دیده میشود شوری یا شیرینی است که آنها را جذاب میکند. منابع کالری آنها معمولا انسانی و سخت افزاری است. اما شما میتوانید تنوع غذاها را گسترش هید تا از غذاهای بد رو برگردانید.
شاید شما در مقابل برخی غذاها وسوسه شوید، اما نباید در برابر همه ی آنها شکست بخورید. اگر شما به اکثر غذاهای کم ارزش تمایل دارید ضروری است که در مقابل بعضی از آنها بایستید. چون ممکن است خواستهها و تمایلات شما طولانی شود که این برای شما مشکل ساز است.
اگر شما بتوانید مهارت تشخیص فرق جزئی غذاهای بد و خوب را از ظاهر غذا یاد بگیرید، آنگاه ممکن است کسی که سالاد خود را باقی میگذارد اما چیز برگر خود را تا انتها میخورد عصبانی شوید. در بسیاری از غذاها برای افزایش ماندگاری محافظهای شیمیایی استفاده میشود. و ممکن است به نظر شما این غذاها خوش مزه تر به نظر برسند پس در انتخاب غذاها دقت کافی داشته باشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست