شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
صبحانه نقش مؤثری در افزایش نمره امتحانی دانش آموزان دارد
تغذیه صحیح در قدرت یادگیری افراد مؤثر است و نخوردن صبحانه می تواند تاثیر نامطلوبی بر یادگیری داشته باشد.
در شرایط ناشتایی كوتاه مدت طبیعی، بدن توانایی ثابت نگاه داشتن گلوكز خون را دارد و این كار را به نحوی انجام می دهد كه عملكرد طبیعی مغز لطمه نخورد.
افزایش نسبی قند خون سبب بهبود عملكرد مغزی و بهبود فرایند یادگیری می شود.
نخوردن صبحانه در صورتی كه تداوم یابد و به عادت تبدیل شود علاوه بر این كه قدرت یادگیری فرد را كاهش می دهد، موجب كمبود دریافت مواد مغذی روزانه مورد نیاز بدن می شود كه وعده های دیگر قادر به تامین این نیازها نیستند و در نتیجه كمبود دریافت كالری، ویتامین ها و املاح به وجود می آید.
برای این كه فرد اشتهای كافی برای خوردن صبحانه داشته باشد، باید شام را در ساعات ابتدای شب بخورد و حتی الامكان شب ها در ساعات معینی بخوابد تا صبح زود بیدار شود و وقت كافی برای خوردن صبحانه داشته باشد. متخصصان علوم تغذیه می گویند خوردن صبحانه در كودكان، بسیار مهمتر از بزرگسالان است.
مطالعه محققان بر روی دانش آموزان طبقه اجتماعی كم درآمد نشان داد، مصرف صبحانه پس از مدتی می تواند به افزایش نمره امتحانی این افراد كمك كند.
همچنین برگزاری برنامه صبحانه رایگان در مدارس، غیبت و سستی و بیماری را در دانش آموزان شركت كننده كاهش داد.
در این تحقیق برای ترویج فرهنگ خوردن صبحانه بر آموزش كافی و مناسب والدین و افزایش آگاهی آنان درباره فواید جسمی و روحی خوردن صبحانه و عوارض و عواقب منفی حذف این وعده غذای مهم از طریق رسانه ها، معلمان و بهداشت مدارس، جزوات آموزشی و پایگاه های اینترنتی تاكید و خاطرنشان شده است: ارائه راهكارهای مناسب برای ایجاد تغییرات در شیوه زندگی افراد به وسیله محققان این امر به طور جدی همكاری بین وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما و سازمان ها و فدراسیون های ورزشی و نخبگان جامعه را می طلبد.
گنجاندن دروس مناسب در كتب درسی و ارائه جزوات آموزشی مختصر و مفید برای تشویق دانش آموزان به خوردن صبحانه و تبدیل این عادت به نوعی ارزش اجتماعی، ترغیب نهادهای غیردولتی همچون انجمن اولیا و مربیان برای به عهده گرفتن بخش عمده ای از برنامه های مربوط به ترویج فرهنگ صحیح تغذیه ای و در رأس آنها رویكرد مثبت به صرف صبحانه به عنوان مهمترین بخش تغذیه ای دانش آموزان، اجرای طرح های تحقیقاتی درباره نتایج كوتاه مدت و درازمدت صرف صبحانه در دانش آموزان دوره های مختلف تحصیلی و ارائه نتایج این طرح ها در كنگره ها، برنامه های صدا و سیما و نشست های والدین در مدارس از دیگر راهكارهای موثر در این زمینه عنوان شده كه در این مرحله نقش بخش های پژوهشی آموزش و پرورش حائز اهمیت فراوان است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست