پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

ارزش غذایی خرما


ارزش غذایی خرما

مواد قندی که مقدار قابل ملاحظه ای از ترکیبات شیمیایی میوه خرما را تشکیل می دهد شامل گلوکز، فروکتوز (قندهای احیاکننده) و ساکاروز است.

مواد قندی که مقدار قابل ملاحظه ای از ترکیبات شیمیایی میوه خرما را تشکیل می دهد شامل گلوکز، فروکتوز (قندهای احیاکننده) و ساکاروز است.در میوه های نرم که معمولاً بیشتر به صورت تازه مصرف می شود درصد ساکاروز بسیار کم است اما در خرمای خشک حدود یک سوم از قندها را ساکاروز تشکیل می دهد.

به طور کلی هر اندازه میزان ساکاروز بالاتر باشد، کیفیت و مرغوبیت خرما کمتر است.خرما سرشار از پتاسیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، املاح، گوگرد و کلر و انواع ویتامین های A,B,C,D,E است. مقدار بسیار زیادی از مواد چربی و اسیدهای چرب که بین ۰.۶ تا ۰.۷۲ درصد از قسمت خوراکی خرما را تشکیل می دهد، روی سطح خارجی میوه پخش شده است.

در ترکیب چربی هسته خرما اسیدهایی مانند اسید کاپریک، اسید کاپروئیک، اسید لوریک و... وجود دارد.آنزیم های موجود در خرما نیز شامل آنزیم انورتاز، سلولاز و... است. چربی هسته خرما ۹ درصد و پروتئین آن ۶.۶درصد است.