سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

باز هم در باب شبکه خانگی


باز هم در باب شبکه خانگی

راستش را بخواهید پیاده سازی شبکه خانگی، هم سخت تر از چیزی است که گفته شد و هم آسان تر از آن است که به تصور درآید. راه عملی آن را چنان که گفتم می توانید در جزوه ها، ویژه نامه ها، مجلات …

راستش را بخواهید پیاده سازی شبکه خانگی، هم سخت تر از چیزی است که گفته شد و هم آسان تر از آن است که به تصور درآید. راه عملی آن را چنان که گفتم می توانید در جزوه ها، ویژه نامه ها، مجلات و کتاب های مختلف پیدا کنید. اگر زبان خارجی درست و درمون مانند انگلیسی، اسپانیایی، آلمانی، ایتالیایی، روسی و امثالهم بلد باشید در اینترنت می توانید منابع متنوع و فوق العاده جذابی پیدا کنید. حتی اگر به زبان مورد تکلم جومونگ (کره ای باستان) یا ای کیوسان (ژاپنی دوره میانه) آشنا باشید هم از منابع اینترنتی بی بهره نخواهید ماند. از آنجا که در آن ممالک موضوع شبکه های خانگی مدت هاست مورد پذیرش و استفاده قرار گرفته است، وب سایت ها و کتاب های بسیاری برای رفع اشکالات منتشر شده است. علی ایحال در همین ایران خودمان هم می توانید به سادگی آب خوردن و به سختی درس خواندن یک شبکه خانگی برپاسازید. دیگر اینکه شرکت Acer همین هفته دستگاهی با نام Aspire EasyShare به قیمت ۴۰۰ دلار روانه بازار آمریکای شمالی کرد که به طور خاص برای پشتیبانی از تجمیع اطلاعات مشترک در یک شبکه خانگی طراحی شده است.

دسترسی به چنین دستگاه هایی برای ایرانی جماعت چندان آسان نیست و زبانم لال اگر روزی برسد که بازار داخلی ایران را آدم حساب کنند و تحریم ها را بردارند و کالاهای درست و درمون خود را به صورت مستقیم عرضه کنند تازه اول راه هستیم و باید مشتری مناسب برای آن دست و پا کنیم.مشابه همان دستگاه Acer را می توان با قیمتی کمتر از ۵۰۰ هزار تومان در ایران خودمان تهیه کرد و حال Acer و رفقایش را در قوطی حبس فرمود. در این قبیل دستگاه ها که به منظور ذخیره سازی و دسترسی افراد خانواده به اطلاعات مشترک طراحی می شود، موضوع پردازش چندان مهم نیست و یکی از همین پردازنده های ۵۰، ۶۰ هزار تومانی خودمان از پس آن برخواهد آمد، اما قطعات ذخیره ساز به شدت مورد توجه قرار دارند. به عنوان مثال باید مادربورد دستگاهی که خریداری می کنید از تکنولوژی RAID ۱ پشتیبانی کند و الی آخر.... برای آنهایی که برای تهیه همین دستگاه با مشقات فراوانی مواجه هستند، می تواند یکی از همین هارددیسک های خارج نشین عظیم الجثه (۵/۳ اینچی) را پیشنهاد کرد که به یکی از دستگاه های منزل متصل شده و امکان دسترسی برای تمامی اعضای شبکه خانگی را مهیا سازد. برخی از نمونه های پدرومادردار این هارددیسک ها از تکنولوژی ۱ RAID که ضامن امنیت اطلاعات است پشتیبانی می کنند و راستش را بخواهید استفاده از این قبیل دستگاه ها مشقات کمتری خواهد داشت.

نکته پایانی

اگر دوستی، رفیقی، فامیلی و آشنایی را می شناسید که از موضوع شبکه ها سر رشته ای دارد رهایش نکنید و کار را بدانجا برسانید که یا شما را با موضوع شبکه ها آشنا سازد یا شبکه را برای شما پیاده سازی کند.

جواد زارعی