جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

خروپف تهدید کننده سلامت فرد و اطرافیان


افرادی که هنگام خواب خروپف می‌کنند هم بر زندگی خود وهم برزندگی کسی که در نزدیکی آنها می‌خوابد اثر بد می‌گذارند و نزدیک به دوسال از خواب او را کم می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد …

افرادی که هنگام خواب خروپف می‌کنند هم بر زندگی خود وهم برزندگی کسی که در نزدیکی آنها می‌خوابد اثر بد می‌گذارند و نزدیک به دوسال از خواب او را کم می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که در کنار فرد خروپف کننده می‌خوابند به کیفیت زندگی خود لطمه زده و به‌طور متوسط روزانه یک ساعت از خواب خود را خراب می‌کنند کسی که کنار فرد خروپف کننده می‌خوابد خواب درستی ندارند ومعمولا با صدای خروپف فرد از خواب می‌پرد و تا مدتی نمی‌تواند بخوابد در نتیجه کسانی که کنار این افراد می‌خوابند هنگام صبح احساس خستگی کرده واز لحاظ جسمی وروحی آسیب می‌بینند این در حالی است که تحقیقات بسیاری نشان داده کمبود خواب خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته و فشار خون را بالا می‌برد .

خروپف وقتی اتفاق می‌افتد که مانعی بر سرعبور جریان هوا در دهان و بینی ایجاد شود. صدای خروپف نتیجه لرزش بافت‌های دهان،‌بینی و گلو است. شخص خروپف کننده بایداین مشکل رادرک و سعی در درمان خود کند.

بیش از یک سوم مردم جهان که غالبا مرد هستند خروپف می‌کنند. مردان اغلب خروپف راعملی طبیعی و غیره عمدی می‌دانند در حالی که زنان چنانچه به آنها این مسئله گوشزد شود احساس شرمندگی می‌کنند . برخی از زن وشوهرهایی که به مدت طولانی باهم زندگی کرده‌اند به صدای خروپف همسر خود عادت می‌کنند در حالی که برخی دیگر هر شب از صدای خروپف همسر خود به تنگ می‌آیند و جرات ندارند فرد را از خواب بیدار کنند. خروپف هچنین می‌تواند نشانه‌ای خفگی در هنگام خواب باشد. در این شرایط خطرناک،‌تنفس فرد هنگام خواب به مدت بیشتر از ۱۰ ثانیه متوقف می‌شود .توصیه پژوهشگران به افرادی که هنگام خواب خروپف می‌کنند این است که برخی از عادات و روش‌های زندگی خود را تغییر دهند. به‌عنوان مثال اگر فرد اضافه وزن دارد باید وزن خود را کاهش داده وهنگام خواب به پشت نخوابد. البته در پاره‌ای موارد با عمل جراحی می‌توان خروپف را درمان کرد.