چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
این کودک، خوابش نمیبرد!!
بسیاری از کودکان برای به خواب رفتن مشکل دارند و به موقع نمیخوابند، به طور معمول در کودکان بیخوابی اوایل شب اتفاق میافتد و به اصطلاح به آن بیخوابی شبانه گفته میشود. عواملی که سبب دیر به خواب رفتن در کودکان میشود ممکن است دلایل متعددی داشته باشد.
برای کودکتان زمان خواب با مشورت با خودش تعیین کنید و وقتی به زمان خواب وی نزدیک است به کودک حتما باید فرا رسیدن زمان خواب را یادآوری کنید، آنها به برخورد قاطع شما و یک قرار ثابت برای خواب نیاز دارند. سعی کنید "برو به اتاق خوابت" مثل یک عمل تنبیهی به نظر نرسد و به جای آن میتوانید به کودک بگویید که لازم نیست بخوابی بلکه باید در تخت خودت استراحت کنی، وقتی جنبه اجبار برای خواب از بین برود، احساس آرامش و خواب خود به خود به وجود میآید. تشویق کودک با صحبت و با عمل. به این صورت که هر شب به وقتشناسی و در رختخواب رفتن او جایزه بدهید. سعی کنید هنگام خواب، کودک لباس خواب راحتی بپوشد و اتاق خواب کودک تهویه خوبی داشته باشد و لحافهای سنگین را برای او نگذارید. اگر کودک در شب سخت به خواب میرود به اواجازه خوابیدن درطول روز را ندهید. اگر کودک شما در اتاق خواب خودش میترسد خیلی مهم است که شما ترس او را جدی بگیرید. کودک را آرام کنید و سعی کنید به هم پی به علت ترس ببرید.
مقدار لازم خواب برای کودک
به طور معمول کودکان و نوجوانان هشت ساعت در شبانه روز میخوابند و مقدار نیاز به خواب در انسانها را نمیتوان به طور دقیق گفت به این دلیل که مقدار خواب براساس نیازهای فرد فرق میکند. اما به طور میانگین میتوان گفت:"یک نوزاد در ۲۴ ساعت بین ۱۹ تا ۲۰ ساعت میخوابد و یک کودک یک ساله به طور معمول در شبانه روز بین ۱۴ تا ۱۵ ساعت در خواب است، همین طور یک کودک سه ساله در ۲۴ ساعت به طور میانگین ۱۲ ساعت در خواب است و یک کودک ۵ ساله معمولا در شبانه روز ۱۱ ساعت میخوابدو همچنین یک کودک هفت ساله در طول ۲۴ ساعت به طور میانگین ۹ تا ۱۰ ساعت میخوابد."
دیر خوابیدن کودکان زیر یک سال
خواب یک نوزاد به طور کل با خواب بزرگسالان تفاوت دارد و ما نمیتوانیم توقع داشته باشیم که بتوانیم نوزاد را به خواب منظمی عادت دهیم، خواب نوزاد قبل از سه ماهگی خیلی سبک است و نوزاد میتواند بر اثر گرسنگی و سرو صدا از خواب بپرد. در واقع این به این دلیل است که خواب نوزاد در این مرحله به این صورت است که او در جریان خواب در مرحله سبک و سپس خواب در مرحله سنگین در تناوب است و به تدریج با افزایش سن او این خواب به مراحل عمیقتری تبدیل میشود. به طور معمول از سه ماهگی خواب کودک ریتم پیدا میکند و در شش ماهگی کودک میتواند تمام شب را یکسره به خواب رود و در صبح و بعداز ظهر خواب کوتاهی داشته باشد. در مورد کودکان بین ۹ تا ۱۲ ماه میتوان گفت که این کودکان در این سن به این دلیلی که میخواهند محیط اطراف را شناسایی کنند و میل به شناخت محیط اطراف آنها را فعال میکند، به طور معمول دیر به خواب فرو میروند.
علل دیر به خواب رفتن کودکان:
۱) آیا ساعت مشخص و منظمی برای رفتن کودک به تخت وجود دارد؟
۲) آیا کودک در تخت خود احساس خوبی دارد برای مثال محیط اتاق خواب برایش مطبوع است؟ خیلی روشن یا تاریک نیست؟ زیاد گرم یا سرد نیست؟ آیا تخت مرتب شده و یا تشک خوبی دارد؟
۳) آیا بچههای متعدد در یک اتاق میخوابند و همدیگر را بیدار نگه میداند؟
۴) آیا کودک شما در طول روز مسایلی داشته که فکرش را مداوم مشغول نگه میدارد و وی را هیجانزده میکند و موجب اختلال در خواب میشود؟ برای مثال هیجانات، دعوا و درگیری، فیلمهای مهیج یا تولد بچه دیگر.
۵) آیا ممکن است سرو صدا زیاد باشد و مانع خواب کودک شود؟
۶) آیا مهمان آمده و کودک تمایل دارد ترجیحا بیدار بماند؟
۷) آیا کودک در اتاق وقتی تنهاست احساس ترس میکند؟
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست