دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مراقب کمآبی باشید
آب مهمترین ماده ضروری برای کارکرد صحیح بدن است و از آنجا که بدن قابلیت ذخیره آن را ندارد، مدام رساندن آن به ارگانیسمها حیاتی است. آیا میدانستید بدن ما از ۶۰ درصد آب تشکیل شده است و ۷۵ درصد برخی از اعضای ما مانند قلب، ریهها، مغز، خون و ماهیچهها را آب فرا گرفته است؟ از آنجا که بدن قادر نیست تمام آب مورد نیاز خود را ذخیره کند، به محض ابتلا به کمآبی، سلامت انسان دچار عوارض جبرانناپذیری خواهد شد.
قبل از آنکه تشنه شوید آب بنوشید
به طور میانگین، هر فرد در طول روز به ۵/۲ لیتر آب نیاز دارد. آبی که استفاده میکنیم از طریق تنفس، اجابت مزاج، ادرار و تعرق از بدن دفع میشود. هر چه هوا گرمتر یا میزان فعالیت بدن و در نتیجه تعرق بیشتر باشد، امکان آنکه آب بیشتری از دست بدهیم بیشتر است. تنها راه جایگزین کردن این آب، نوشیدن است. به همین دلیل توصیه میشود حداقل روزی ۵/۱ لیتر آب بنوشید، حتی اگر تشنه نیستید. در واقع تشنگی مکانیسم هشدار است تا ما را نسبت به نوشیدن اورژانسی آب باخبر کند و به این معنی است که بدن دچار کمآبی شده است. اما چرا گفته میشود ۵/۱ لیتر آب در روز بنوشیم؟ در واقع ما از طریق مواد غذایی، میوه و سبزیجات و لبنیات حدود یک لیتر آب جذب میکنیم. اما این مقدار آب قادر به دفع سموم از بدن، جوانسازی پوست و لاغر شدن نیست اما مصرف ۵/۱ لیتر آب جدای این یک لیتر میتواند تاثیرات مفیدی بر کارکرد بدن بگذارد.
اگر دچار کمآبی شدیم...
کمآبی شدید میتواند سبب بستری شدن فرد شود و آثار و عوارض جبرانناپذیری بر کارکرد بدن بگذارد. اولین نتیجه کمآبی بر تواناییهای مغزی ظاهر میشود. وقتی یک تا دو درصد از آب بدن کم میشود، قدرت تمرکز احتیاط و حافظه کوتاهمدت انسان پایین میآید. بررسیهای بسیار روی سربازان نشان داده کمآبی قدرت تمرکز سربازان بر هدف و تیراندازی صحیح آنها را کاهش میدهد. از سوی دیگر افرادی که به طور مداوم آب مینوشند در کارها و فعالیتهای روزمرهشان موفقترند. در طولانیمدت، کمآبی اثرات خود را بر فیزیک نشان میدهد. ایجاد سنگ کلیه و عفونتهای ادراری، یبوست، افزایش فشار خون و بروز ناراحتیهای قلبی عروقی از جمله نشانههای آن است.
مراقب کودکان و سالمندان باشید
دو دسته از افراد یعنی کودکان و سالمندان بیش از سایرین باید مراقب کمآبی باشند. بدن کودکان بیش از بزرگسالان از آب تشکیل شده است. به همین دلیل آنها نیاز بیشتری به نوشیدن آب، آبمیوههای تازه و کم قند دارند. در سالمندان از آنجا که با افزایش سن بروز حس تشنگی کاهش مییابد، مراقبت از کمآبی اهمیت بیشتری پیدا میکند.
منبع: Pleine vie ۲۰۰۹
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست