پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

سارکوزی و بازیگران پشت صحنه


سارکوزی و بازیگران پشت صحنه

این مقام آمریکائی این مطلب را با توجه به داغ بودن بازار پرونده اتمی ایران در محافل سیاسی و رسانه ای غرب اظهار نموده و برای منبع اطلاعاتی آمریکا درباره ایران آنچنان اعتبار قائل شده که در جواب این سئوال که آیا باید ادعای واشنگتن درباره برنامه سری اتمی ایران را باور کرد گفت « شما باور نکنید اما فقط به فرانسه باور داشته باشید »

یک عضو مجلس نمایندگان آمریکا گفته است : « فرانسه یکی از مهمترین تامین کنندگان اطلاعات آمریکا درباره ایران است » . آلن تاوشه رئیس کمیته فرعی نیروهای راهبردی مجلس نمایندگان آمریکا علاوه بر این به خبرنگاران گفت : « ایران بسیار خطرناک است . رابطه ایرانی ها از مدتها قبل با ما قطع شده و ما اطلاعات خوبی درباره آنان نداریم . من خرسند هستم که بسیاری از اطلاعات بین المللی فرانسه و انگلیس درباره ایران استفاده می کنیم » .

این مقام آمریکائی این مطلب را با توجه به داغ بودن بازار پرونده اتمی ایران در محافل سیاسی و رسانه ای غرب اظهار نموده و برای منبع اطلاعاتی آمریکا درباره ایران آنچنان اعتبار قائل شده که در جواب این سئوال که آیا باید ادعای واشنگتن درباره برنامه سری اتمی ایران را باور کرد گفت : « شما باور نکنید اما فقط به فرانسه باور داشته باشید » .

از تامل در این اظهارات چند نکته کاملا مشخص می شود.

اول آنکه مقامات آمریکائی درباره واقعیت های ایران کاملا بی اطلاعند. این عضو مجلس نمایندگان مجلس آمریکا وقتی با یک سئوال ساده درباره سری بودن فعالیت های اتمی ایران مواجه می شود چنان دست خالی است که همه چیز را به فرانسه حواله می دهد و می گوید : « شما باور نکنید اما فقط به فرانسه باور داشته باشید » .

به عبارت روشن تر اگر مقامات فرانسوی به هر دلیل درصدد گمراه کردن آمریکائی ها برآمده باشند و اطلاعات غلطی را در اختیار مقامات آمریکائی قرار دهند هیچ تضمینی وجود ندارد که آمریکائی ها در تشخیص ها و تصمیم گیریهایشان در این زمینه دچار خطا و انحراف نشوند. میزان انحراف آمریکائی ها در این موضوع را با توجه به ضربه سنگینی که در اثر تکیه بر اطلاعات داده شده توسط سازمان جاسوسی « سیا » در مورد سلاح های کشتار جمعی و اتمی عراق به مقامات دولتی واشنگتن داده و مقدمات لشکرکشی دولت بوش به عراق را فراهم کرده بود می توان فهمید.

دیگر اینکه به نظر می رسد اعتماد مقامات واشنگتن به دولتمردان فرانسوی از زمان روی کار آمدن دولت جدید فرانسه بیشتر شده است . زیرا تا قبل از رئیس جمهور شدن « نیکلاس سارکوزی » هرگز اظهاراتی از قبیل آنچه این عضو مجلس نمایندگان آمریکا درباره اعتماد به اطلاعات ارائه شده توسط فرانسه درباره ایران شنیده نشده بود. تکیه مقامات آمریکائی بر آنچه سارکوزی میگوید بقدری زیاد است که « آلن تاوشه » در همین اظهارات خود ضمن اشاره به سفر رئیس جمهور فرانسه به واشنگتن و دیدارش با بوش کوچک گفت : « نیکلاس سارکوزی درباره ایران کاملا صریح بود و اظهار داشت دلایلی برای نگرانی درخصوص ابهامات برنامه اتمی ایران وجود دارد » .

نکته جالب اینکه در این اظهارات فقط با الفاظی از قبیل « ابهامات » بازی می شود و هیچ نکته روشنی که نشان از وجود اطلاعات قابل استنادی درباره سری بودن برنامه های هسته ای ایران باشد وجود ندارد. به عبارت روشن تر فرانسوی ها مقامات آمریکائی را به چیزی سرگرم کرده اند که هیچ پایه و اساسی ندارد.

سوم آنکه وزیر خارجه دولت سارکوزی چندی قبل با اظهارات غیرمتعارف خود علیه جمهوری اسلامی ایران اعتراضات بین المللی را برانگیخت بطوریکه ناچار شد سخنان خود را تصحیح کند و از تهران عذرخواهی نماید. یکی از مقامات وزارت خارجه فرانسه نیز در سفر به امارات اخیرا ضمن رد گزارش مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران مبنی بر اینکه « هیچ مدرکی برای اثبات انحراف برنامه هسته ای ایران وجود ندارد » را رد کرد ولی برای این کار نه تنها دلیلی ارائه ندارد بلکه صرفا به این جمله احساسی اکتفا کرد که : اطلاعات ما درباره ایران حس مخالفی در این باره به ما میدهد » !

توجه به این اظهارنظر از این جهت اهمیت دارد که نشان میدهد آمریکائی ها اطلاعات خود را از کسانی می گیرند که خودشان نیز تکیه گاهی غیر از احساس ندارند و فاقد هرگونه دلیل و حتی شواهد قابل استناد هستند.

و چهارم آنکه سارکوزی با خوش رقصی هایش برای مقامات آمریکائی درصدد است جای « تونی بلر » نخست وزیر سابق انگلیس را بگیرد. اینکه « آلن تاوشه » در اظهارات ضد ایرانی خود نام انگلیس را کنار فرانسه قرار داده و گفته است : « من خرسند هستم که از بسیاری از اطلاعات بین المللی فرانسه و انگلیس درباره ایران استفاده می کنیم » اشاره به اطاعت چشم و گوش بسته « تونی بلر » از بوش کوچک در دوران نخست وزیری انگلیس و اکنون قرار گرفتن « نیکلاس سارکوزی » رئیس جمهور فرانسه در همان جایگاه است . لابد « سارکوزی » هم مایل است مردم فرانسه همان عنوانی را به او بدهند که انگلیسی ها به « تونی بلر » داده و او را « سگ دست آموز بوش » نامیدند.

علت اصلی پیروی سارکوزی از سیاست های بوش و کاخ سفید اینست که وی یک یهودی زاده و سخت به صهیونیسم وابسته است . بازیگران پشت صحنه ماجرای پرونده هسته ای ایران نیز همان کسانی هستند که سارکوزی از آنها خط می گیرد صهیونیست ها.

اما آیا رئیس جمهور تازه کار فرانسه نباید بجای اعلام وابستگی تام و تمام به بوش و کاخ سفید و به زبان آوردن این جمله خفت بار که : « آمده ام تا دل آمریکا را برای همیشه به دست بیاورم » قدری به فکر کشور خود باشد که این روزها در تب و تاب تظاهرات مردم معترض در شهرهای مختلف می سوزد مردمی که از اقشار مختلف به شرایط سخت کاری و مشکلات اقتصادی معترضند و دولت سارکوزی را بی کفایت می دانند.