چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آنتی اكسیدان ها چه هستند؟


آنتی اكسیدان ها ، با تثبیت رادیكال های آزاد اثر می كنند. آنها با افزودن برخی از اجزایشان به رادیكال های آزاد ، این تركیبات سمی را تثبیت می كنند. رادیكال های آزاد بشدت ملكول های …

آنتی اكسیدان ها ، با تثبیت رادیكال های آزاد اثر می كنند. آنها با افزودن برخی از اجزایشان به رادیكال های آزاد ، این تركیبات سمی را تثبیت می كنند. رادیكال های آزاد بشدت ملكول های صدمه دیده ای هستند كه در نتیجه عملكرد طبیعی بدن تولید می شوند. بسیار ناپایدارند و اجزای دیگر ملكول های سلولی را گرفته به آنها صدمه می زنند. برخی ملكول های سلولی كه رادیكال ها می ربایند عبارت از چربی ، پروتئین و DNA هستند زمانی كه آنتی اكسیدان كافی برای تثبیت رادیكال های آزاد وجود نداشته باشد ، از سلول های سالم آغاز می كنند. سلول های صدمه دیده منجر به مشكلات سلامتی می شوند.

از انواع آنتی اكسیدان ها می توان به اسید فولیك ، ویتامین C ، ویتامین E و A در مواد غذایی همچون پاپایا ، اسفناج ، بادام ، بروكلی ، طالبی ، هویج ، كاهو و انبه اشاره كرد.