دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
چه خانم هایی در خطر اعتیاد هستند
اعتیاد زنان، آسیب اجتماعی پنهان اما ریشهداری است که آسیبهای دیگران را در پی دارد. اما زنان بیشتر به چه موادی اعتیاد پیدا میکنند؟ چرا زنان به سمت اعتیاد میروند؟ اعتیاد زنان خطرناکتر است یا مردان؟
● اعتیاد زنان خطرناکتر است
اعتیاد معضل خطرناکی است و در اصل فرق چندانی به لحاظ ماهیت خطرزا بودن میان اعتیاد مردان و زنان وجود ندارد و به هر حال در هر دو جنس ایجاد آسیب و خطر میکند. آنچه اعتیاد زنان و مردان را از هم متمایز میکند، تاثیری است که بر اطرافیان میگذارد و از آنجا که خانمها نقش مادر را ایفا میکنند و این نقش گرداننده خانواده است، بنابراین اعتیاد خانمها آسیب بیشتری به خانواده وارد میکندو از آنجا که در نظاماجتماعی ما زن تابع مرد خانواده است، بیشتر با اعتیاد مرد کنار میآید و سعی در ترک دادن او میکند. در حالی که درباره اعتیاد زنان کمتر مردی دیده میشود که حاضر به ادامه زندگی با همسر معتاد خود باشد و بلافاصله از او جدا میشود، مگر آنکه خود مرد عامل اعتیاد زن باشد.
● مخدری که با ادعای لاغری آمد
اولین مادهای که زنان معتاد جذب آن میشوند «شیشه» است. در واقع ابتدا زنان این ماده مخدر را شناسایی کرده و سپس مردان جذب آن شدند. آن موقع تبلیغ میکردند که شیشه خاصیت لاغرکنندگی دارد، زیرا با توجه به مواد تشکیلدهندهاش سبب کشیده شدن آب بدن و لاغری کاذب میشود و برخی از خانمها که دغدغه چاقی را داشتند با تبلیغات کاذب، جذب این ماده مخدر شدند و پس ازچند بار مصرف دچار حالتهای اعتیادآور شده و به یکباره به آن اعتیاد پیدا کردند. این ماده به دلیل اینکه در مجاورت حرارت مانند یخ بخار میشود به نام «آیس» نیز مشهور است. پس از مصرف، فرد احساس سرحالی، سرزندگی موقتی، پرحرفی و بیقراری دارد و این مواد مضر باعث کاهش خواب میشود. کسی که شیشه مصرف میکند، اگر فرد خوشحال باشد بعد از مصرف شیشه خوشحالتر میشود و اگر ناراحت باشد، بعد از مصرف آن این ناراحتی تشدید میشود. زیرا شیشه این خاصیت را دارد که به احساس فرد شدت میبخشد و نکته مهم دیگری که درباره مصرف شیشه وجود دارد این است که شیشه باعث افزایش فعالیت بدنی شده و با تحریک بسیار سبب لاغری فرد میشود. اما این ماده آنقدر مضر است که طی چند سال فرد را به سمت از کار افتادن تمام ارگانها و مرگ میبرد.
● توهمزایی در حداکثر
مادهای دیگر که بیشتر زنان به سمت آن کشیده میشوند ماده توهمزای «ماریجوانا» است. ماریجوانا بوی بسیار تندی دارد و عموما برای کشیدن در پیپ یا سیگارهای دستپیچ استفاه میشود. ماریجوانا در عین حال که موجب سرخوشی ظاهری و کاذب میشود، هوشیاری و خودآگاهی فرد را بر هم زده و او را دچار مشکل درک و مشکل در تعادل، افزایش ضربان قلب و تنفس و گیجی میکند. معمولا زمانی که ماریجوانا در جمع مصرف میشود افراد تمایل به پرحرفی و خندههای بیش ازحد ظاهری دارند و این آثار تا چند ساعت پایدار میماند و با مصرف مقادیر بسیار زیاد، توهمات و احساسات پارانویا نیز در فرد ظاهر میشود.
● خانمهای تنها بیشتر در خطر هستند
اعتیاد زنان عوامل مختلفی دارد؛ دستهای از زنان به دنبال اعتیاد همسران خود به سمت مواد مخدر کشیده میشوند؛ در واقع مردان معتاد بیشتر همسران خود را معتاد میکنند. دسته دوم آنهایی هستند که تنها زندگی میکنند و بیشتر برنامهای برای زندگی خود ندارند و به دلیل پایین بودن اعتمادبهنفس و افسردگی به دنبال اعتیاد میروند. عواملی مانند بیهدف بودن در زندگی، فقدان تفریحات سالم و نبود دورنمای ایدهآل برای ادامه زندگی در هر دو جنس از عوامل مهم اعتیاد به شمار میآید. فرد دچار این نگرش میشود که اگر نمیتوانم در دنیای واقعی به آرامش دست پیدا کنم، در دنیایی خیالی و توهمی به آرامش برسم، هرچند که موقت باشد. در نتیجه این حالت تحمل بدن فرد رفتهرفته بیشتر میشود و مدام باید مصرف را بیشتر کند تا به آرامش خیالی دست پیدا کند و درنتیجه مصرف بیشتر فرد را کاملا مبتلا و معتاد میکند.
● اعتیادی که پنهان میماند
درباره اعتیاد زنان در جامعه ما آمار قطعی و روشنی وجود ندارد. برخی از وجود ۶۰هزار زن معتاد در کشور خبر داده و برخی از آمارها ۱۵۰هزار نفر را گزارش کردهاند. ما در صورتی میتوانیم آمار قطعی ارائه دهیم که منبع مستند آن را در دسترس داشته باشیم. اما یک زن و دختر معتاد در جامعه ما کمتر برای درمان مراجعه کرده و بیشتر اعتیاد خود را مخفی میکنند، بنابراین با توجه به این مسائل بخش عمدهای از اعتیاد زنان مخفی باقی مانده و ارائه آمار در این زمینه کار بیهودهای است.
● مشکل بازگشت
ترک بسیاری از مواد مخدر مانند ترکیبات کوکائین به طور کلی احتیاج به درمان خاصی ندارد و کافی است مصرف آنها را قطع کنیم ولی برخی دیگرکه حاوی ترکیبات تریاک است پس از ترک به بدن فرد، عضلات و ماهیچهها درد و فشار وارد میکند و نیاز است که تحت یک کنترل خاص ترک شود. با وجود تمامی این مسائل در لحظهای که مواد نباشد به هر نحوی ترک صورت میگیرد؛ منتهی چیزی که باعث میشود افراد دوباره معتاد شوند بازگشت است. خیلی افراد به راحتی ترک میکنند کمااینکه عدهای از معتادان برای اینکه سطح تحمل بدن خود را نسبت به ماده مخدر پایین بیاورند تا مواد بر بدن آنها بهتر اثر کند، ترک موقتی میکنند. مشکل اصلی بازگشت به اعتیاد است که این امر صورت نمیگیرد مگر با اصلاح شیوه زندگی فرد و تغییر آن؛ یعنی برای فرد کاری انجام دهیم که دیگر سراغ اعتیاد نرود.به عقیده من فردی که میخواهد ترک کند باید انگیزه قوی داشته باشد، به طور مثال فردی که سیگار میکشد به هیچ طریقی ترک نمیکند ولی به محض اینکه همسرش نشان دهد که از بوی سیگار او متنفر است آن فرد سیگار را ترک میکند، زیرا انگیزهای جایگزین پیدا میکند. درباره مواد مخدر هم به همین صورت باید فرد انگیزه درونی و جایگزین پیدا کند.متاسفانه تبلیغات کاذب مواد مخدر در زمینههای گوناگون مسبب اعتیاد گروهی از زنان در جامعه ماست. این تبلیغات در زمینههای مختلف اثربخشی موادمخدر را مطرح میسازد؛ از تاثیر این مواد در لاغری و زیبایی گرفته تا درمان سردمزاجی، دیابت و افسردگی. در مورد سردمزاجی جنسی شاید بتوان گفت مخدرها تاثیر زودگذر دارند ولی این تاثیر موقتی است و شاید در چند بار اول مصرف رخ دهد. پس از آن، علاوه بر اعتیاد، فرد برای همیشه سردمزاج باقی خواهد ماند.
● فرزندان مادران معتاد سالم نخواهند بود
ماده مخدر به سرعت از طریق جفت به جنین منتقل میشود به خصوص ترکیبات حاوی تریاک مانند هروئین، کراک، شیره و داروهای متادون به راحتی از جفت عبور میکند. دیده میشود نوزادانی که مادران مبتلا دارند پس از تولد ناآرام بوده و زمانی آرام میگرفتند که دود تریاک به آنها دمیده میشد، در نتیجه این کودکان دچار اعتیاد ناخواستهای میشوند که از مادرانشان به آنها رسیده است.نوزادان زنان معتاد بیشتر جثه کوچکتری دارند و دچار اختلالهای رشدی میشوند. درباره ترک و درمان زنان باردار توصیه میشود که زیر نظر پزشک متخصص رفتهرفته ترک کنند، زیرا ترک یکباره خود مشکلات بیشتری بر سلامت نوزاد و مادر بر جای میگذارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست