چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

برنامه مدون دارید یا همه اش شعار انتخاباتی است


برنامه مدون دارید یا همه اش شعار انتخاباتی است

یکی از نیازهای اساسی رأی دهندگان برای انتخاب خوب و گزینش فرد واجدالشرایط, شناخت از کاندیداها و برنامه های آنهاست این شناخت از چه راه هایی است و نیاز به چه ابزارهایی دارد

الف- نیاز به داشتن معیار است. معیارها عبارت اند از:

۱-آگاهی داشتن از نیازهای کشور.

۲- شناخت از: عملکرد گذشته کاندیداها و اعضای کابینه

۳- اطلاع از توانایی کاندیداها و همکاران آینده وی، حداقل معاون اول و وزرای کلیدی دولت او.

۴-دردست داشتن برنامه کاندیداها و تطبیق آن با احتیاجات کشور و مردم.

٥- تسلط کاندیدا و دولت او به ویژه وزیر خارجه به وضعیت منطقه و جهان و کانون های بحرانی

۶- اطمینان به صداقت کاندیداها در معرفی خود و برنامه هایشان.

کلاهمان را قاضی کنیم؛ چگونه یک رأی دهنده عادی و حتی افراد تحصیل کرده یا سیاسی می توانند به پاسخ سؤال های مذکور دست یابند؟ واقعا چه باید کرد؟ پاسخ این است: به جای هزینه کردن زیاد برای یافتن پاسخ سؤالات مذکور باید به سراغ تجربیات اثبات شده در کشورهای دموکراتیک رفت. سازماندهی مردم و آرای آنها از ویژگی های نظام دموکراتیک و از دلایل بسیار مهم انتخاب درست رأی دهندگان است. این امر ممکن نیست مگر با داشتن تشکل های سیاسی و در رأس همه، احزاب؛ به عبارتی احزاب ابزار اجرای دموکراسی هستند.

احزاب بر اساس نگاه، آرمان و اهداف مؤسسان، مرامنامه، اساسنامه و آیین نامه تشکیل می شوند و شروع به عضوگیری، سازماندهی، آموزش و کادرسازی خواهند کرد. با عنایت به اینکه شاه بیت وجودی نظام ها عمران و آبادانی کشور و ایجاد رفاه و آسایش، معنویت و پیشرفت برای مردم است، مهم ترین موضوع ایجاد دولت بر اساس خواست و اراده ملت است. این احزاب هستند که کاندیدا تربیت یا شناسایی می کنند، به کاندیدا کمک می کنند تا برنامه موردنیاز را تهیه کنند و به رأی دهندگان ارائه دهند. اعضا و مردم با توجه به شناخت و اطمینانی که به احزاب دارند، به برنامه کاندیدای موردنظر رأی خواهند داد. البته انتخاب ها در همه زمان ها به این سادگی نیست. اما کم هزینه ترین روش ها، حق انتخاب داشتن مردم است. با توجه به مطالب پیش گفته به نظر نگارنده انتخاب درست از سوی مردم و با کمترین هزینه و عواقب برای کشور، بدون وجود احزاب و حاکمیت کارکرد حزبی بر انتخابات چندان ممکن نیست.

ب- تفکیک حوزه اجرا از نظارت و دخالت نکردن در کار یکدیگر ج- دخالت نکردن دولت در روند انتخابات د-داشتن قانون و مقرارت دموکراتیک و وجود تضمین برای اجرای صحیح آنها هـ- اطمینان مردم از برخورد با تخلفات.

علی محمد نمازی