سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

اتاق همه کاره


اتاق همه کاره

برای داشتن یک محل کار لازم نیست خانه ای بزرگ با چند اتاق مجزا داشته باشید شما می توانید گوشه ای از اتاق خواب تان یا هر بخش دیگری از خانه را برای کار اختصاص دهید

● ۱۰ مرحله برای نظافت اتاق کار

▪ قفسه‌ها را تمیز کنید: تمام کتاب‌ها، مجلات و باقی وسیله‌ها را از کتابخانه بیرون بیاورید و کتابخانه را از بالا به پایین گردگیری کنید. اگر کتاب‌ها فشرده هستند و جابه‌جایی آن‌ها سخت است، لازم نیست همه را بردارید. فقط دقت کنید تا جایی که کتاب‌ها هستند گردگیری را انجام دهید. می‌توانید از یک قلم‌مو یا برس آرایشی کمک بگیرید. یادتان باشد روی کتاب‌ها و وسایل را هم پاک کنید.

▪ میز تحریر را تمیز کنید: تمام خرده‌ریزهای روی میز تحریر را بردارید و گردگیری کنید. خود میز را هم کاملا گردگیری کنید. یادتان باشد بعد از تمیز کردن، هر چیز را سر جای خودش بگذارید. جابه‌جا کردن وسایل، تقریبا هر کسی که کار می‌کند را عصبانی خواهد کرد.

▪ کامپیوتر را تمیز کنید: صفحه مونیتور را با تمیز‌کننده مخصوص، روی کیس را با یک پارچه تمیز و کیبورد را با یک برس یا مکنده جاروبرقی تمیز کنید. دستگاه فکس، پرینتر، تلفن و وسیله‌های الکترونیکی دیگر را هم تمیز کنید.

▪ باقی اتاق را تمیز کنید: صندلی‌ها، مبلمان، قفسه‌ها، کشوها و باقی وسایلی که در اتاق هست را گردگیری کنید.

▪ جاروبرقی را بردارید: با برس مخصوص جاروبرقی، روی مبلمان و پرده‌ها را تمیز کنید.

▪ اتاق را جارو کنید: کف اتاق را جارو کنید. اگر لازم است مبلمان را جابه‌جا کنید و زیر فرش را هم جاروبرقی بکشید. اما اگر تازه این کار را کرده‌اید جارو کشیدن کف اتاق و زیر میز کفایت می‌کند.

▪ ضدعفونی کنید: هر چند ماه یک بار باید با یک دستمال و پاک‌کننده مناسب گوشی تلفن، موس کامپیوتر، کیبورد و هدفون‌ها را ضد‌عفونی کنید. می‌توانید بعد از تمیز کردن با یک پنبه آغشته به الکل آن‌ها را پاک کنید.

▪ گردگیری تخصصی: تمیز کردن حباب لامپ‌ها، پریزها و کلیدهای برق، قاب‌ها و حاشیه پنجره‌ها از مراحل آخر گردگیری است.

▪ پنجره‌ها را بشویید: این کار هم باید سالی ۳، ۴ بار انجام شود. با شیشه‌پاک‌کن و یک دستمال مناسب، پنجره‌های اتاق‌کار را پاک کنید.

▪ پرده را بشویید: سالی ۲ بار پرده‌های اتاق کار را در ماشین لباسشویی بیندازید و همان‌طور که خیس است آویزان کنید تا نیاز به اتو نداشته باشد.

● چیدمان این اتاق کار به شما ایده می‌دهد

برای داشتن یک محل کار لازم نیست خانه‌ای بزرگ با چند اتاق مجزا داشته باشید. شما می‌توانید گوشه‌ای از اتاق خواب‌تان یا هر بخش دیگری از خانه را برای کار اختصاص دهید. فقط سعی کنید کم سر و صداترین محل را انتخاب کنید. مثلا گوشه اتاق پذیرایی اصلا جای مناسبی نیست. شما می‌توانید بخشی از راهرو را اتاق کار کنید. فقط کافی است یک میز با عرض کم آن‌جا بگذارید و دیوار بالای میز را قفسه بندی کنید تا وسایل کارتان روی دیوار جمع شوند. یک فرش خوش‌رنگ و سطل آشغال برای کاغذهای باطله به شما کمک می‌کند تا اتاق کار بهتری داشته باشید. استفاده از کرکره به جای پرده هم به شما نور فیلتر شده مناسبی می‌دهد؛ هم کم‌خرج است و هم فشار را بیشتر از فضای خانه خارج می‌کند. شما به یک کمد یا دراور هم نیاز دارید که وسایل اضافه و وسایلی که نمی‌خواهید در دسترس باشند را در آن بگذارید. بهتر است این کمد قفل‌دار باشد. شما قرار است وقت زیادی از روزتان را در اتاق کارتان باشید پس بهتر است آن را به سلیقه خودتان تزئین کنید تا از بودن در آن خسته نشوید. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این اتاق کار، آن است که برای همه جور کاری مناسب است. حتی برای درس خواندن بچه‌ها که کار مهمی به حساب می‌آید. شما می‌توانید در ساعات بیکاری اتاق‌تان را در اختیار اعضای دیگر خانواده بگذارید. درست کردن چنین اتاقی فرزند شما را از کتابخانه رفتن بی‌نیاز می‌کند.