دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
مجله ویستا

فاطمه کلمه‌الله


فاطمه کلمه‌الله

قرآن کریم به هنگام طرح قصه آدم (سلام‌الله علیه)‌ می‏فرماید: «فتلقی آدم من ربه کلمات‏» سپس آدم از پروردگارش کلماتی را دریافت نمود.
در تبیین و تفسیر کلمات آمده است که منظور انوار …

قرآن کریم به هنگام طرح قصه آدم (سلام‌الله علیه)‌ می‏فرماید: «فتلقی آدم من ربه کلمات‏» سپس آدم از پروردگارش کلماتی را دریافت نمود.

در تبیین و تفسیر کلمات آمده است که منظور انوار عترت طاهره است، بدین معنا که انوار عترت طاهره همان مقامات علمی است که حضرت آدم (سلام‌الله علیه)‌ آن را تلقی کرد و زمینه نجات او فراهم گردید و در این میان همان‌طور که حضرت امیر (سلام‌الله علیه)‌ در مجموعه عترت قرار دارد، حضرت زهرا (س)‌ هم در آنجا می‏تابد و این که فاطمه زهرا (صلوات‌الله علیها)‌ معروف و مشهور شده، نه برای آن است که، زن تنها در حضرت زهرا خلاصه شده است ، ‏بلکه به این دلیل است که آن حضرت دیگران را تحت‌الشعاع قرار داده است.

به عنوان مثل معصومین دیگر نیز مانند حضرت امیر (سلام‌الله علیه)‌ معروف نیستند و اگر در عرف بخواهند مثل ذکر بکنند، به حضرت علی(ع)‌ مثل می‏زنند.

در صورتی که همه ائمه نور واحدند. همان‌طوری که در بین معصومین، امیرالمؤمنین (صلوات‌الله علیه)‌ معروف والگو شده است، در بین زنان هم حضرت فاطمه زهرا (صلوات‌الله علیها)‌ اشتهار یافته است وگرنه زنان فراوانی بودند که هم از عصمت‏ برخوردارند و هم از کمال متعارف و فوق متعارف، ولیکن علت این که حضرت زهرا (س)‌ در بین زنان معروف شده همان علتی است که بدان سبب، حضرت علی(ع)‌ در بین ائمه معروف شده است.

پس مراد از لفظ کلمات در آیه شریفه «فتلقی آدم من ربه کلمات‏» اسماء الهی است و بارزترین مصداق اسماء الهی، عترت طاهره‏اند که در بین آنان، فاطمه زهرا (صلوات‌الله علیها)‌ می‏درخشد.

وبلاگ منتظران مهدی