سه شنبه, ۱۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 4 June, 2024
مجله ویستا

شلغم (Turnip)


نام علمی آن: Brassica napus L. می باشد. برخی از گیاه شناسان شلغم را با نام علمی Brassica rapa (L) Metz نامگذاری کرده اند.
● خواص – کاربرد: تسکین سرفه و نزله های برونشیتی – مقوی دید چشم – اشتها آور و مهیج باه و زیاد کننده …

نام علمی آن: Brassica napus L. می باشد. برخی از گیاه شناسان شلغم را با نام علمی Brassica rapa (L) Metz نامگذاری کرده اند.

خواص – کاربرد:

تسکین سرفه و نزله های برونشیتی – مقوی دید چشم – اشتها آور و مهیج باه و زیاد کننده ترشح اسپرم و مدر است و سنگ مثانه را خرد و دفع مینماید.

شلغم دارای ویتامین های A ,B, C, P است. به علت داشتن ارسینک از بیماری جذام جلوگیری می کند.

به علت داشتن فسفر برای اعصاب و مغز و قوه حافظه مفید است و به واسطه داشتن سلولز پاک کننده روده ها، برای مبتلایان به دیابت ضرری ندارد.

به علت داشتن آنتی بیوتیک برای زکام و سرماخوردگی مفید است.باعث پایین آمدن فشار خون می شود.

برای تقویت رحم و آمادگی پرورش کودک و همچنین نیروبخشیدن به تخمدانها و آلات تناسلی نافع است. خوردن جوشانده شلغم برای برفک دهان اطفال مفید است.

درمان ترک، جوشهای غرور، درمان تشنج و پرش و گواتر.

طبق تحقیقات جدید بین المللی شلغم و برگ آن از گیاهان بسیار مؤثر برای پیشگیری سرطان هستند.

نوع خام شلغم یا بخارپز آن بهتر است چون با پختن با آب مقداری از گلوکوزیتولانها را از بین میرود.

از نظر پیشوایان مذهبی:

به خوردن شلغم عادت کنید زیرا در هرکس رگ جذام باشد آن را آب می کند. امام موسی کاظم (ع)

منظور از رگ جذام سود است. زیرا زیادی و فساد سودا موجب بیماری جذام می شود.

از نظر طب سنتی:

طبیعت شلغم گرم تر و مخالف طبیعت سود است از این جهت از طغیان سودا جلوگیری می کند.