دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
زنبور عسل، طبیب طبیعت

زنبور عسل دارای نیروی ذاتی است که گل های مفید را از غیر مفید تشخیص می دهد. آن ها با علاقه فراوان به سراغ تمام گیاهان طبی و گل های شفابخش می روند و به هنگام ساختن عسل آن چنان ماهرانه، عمل می کنند که خواص درمانی و دارویی گیاهان کاملا محفوظ مانده و به عسل منتقل می شود. عسل طبیعی سرشار از مواد غذایی و حیات بخش بوده و می تواند تمام نیازهای غذایی انسان را برطرف نماید. زیرا زنبور تمام املاح و ویتامین های موجود در گل را به شکل عسل فرآوری نموده و آن را به صورت قابل جذب در بدن آماده و ذخیره می نماید.در ذیل اشاره مختصری به هر یک از محصولات زنبور عسل می نماییم تا در مقالات بعدی به صورت کامل به آن ها پرداخته شود.
عسل
عسل واژه ای عربی است که در فارسی به آن «انگبین» می گویند و عبارت است از شهد گل ها که زنبور عسل توسط خرطوم خود آن را مکیده و در درون شکم خود آن را تبدیل به عسل می کند.گذشتگان آن را مظهر پاکی و خلوص و نشانه قدرت می دانستند و در یونان و روم باستان مظهر برکت، عشق و زیبایی بود و مالیات خود را براساس آن می پرداختند.بقراط حکیم پدر پزشکی و بنیان گذار طب یونانی حدود ۲۵۰۰ سال پیش در مورد اهمیت عسل چنین گفته است: هر دارویی از مواد غذایی درست می شود و متقابلا هر غذایی نیز جانشین دارو می شود و عسل به این هر دو شرط جواب گوست.عسل با داشتن ترکیباتی مثل کربوهیدرات ها، مواد معدنی، ویتامین ها، اسیدهای آلی، اسیدهای آمینه، آنزیم ها، آنتی اکسیدان ها و... دارای خواص بی شماری است که به آن اشاره ای مختصر می کنیم.
ژله رویال
ژله رویال یا غذای ملکه به نام های مختلفی از قبیل ژل شاهنامه، شیر زنبور، اکسیر جادویی، شاه انگبین و... معروف است و عبارت است از یک ماده غذایی شیری رنگ که لارو زنبورها تا ۳ روزگی و ملکه در تمام عمر از آن تغذیه می کنند. امروزه کاملا آشکار شده است تفاوت ملکه و زنبوران کارگر در مصرف ژل رویال است.ژل رویال به علت داشتن ترکیبات خاص سالیان دارازی است که به عنوان یک ماده اعجاب انگیز و معجزه آسا تلقی می شود و باعث شده است بعضی آن را برای درمان بیشتر بیماری ها به خصوص بیماری های لاعلاج پیشنهاد کنند.
گرده
گرده یا همان واحد تولید مثلی نر گیاهان، مهم ترین منبع پروتئین و چربی غذای زنبور عسل را تشکیل می دهد. گرده محتوی کلیه مواد مغذی برای رشد موجودات می باشد به طوری که بعضی از دانشمندان آن را کامل ترین غذای جهان می دانند و آن را به عنوان بهترین مکمل غذایی در بهبود وضع عمومی بدن معرفی می کنند.
موم
موم ماده ای است که به وسیله غدد موم ساز زنبور عسل ساخته می شود. موم ماده ای جامد، بی شکل و بدون طعم می باشد که کاربردهای فراوانی برای آن ذکر شده است.
بره موم
بره موم صمغ درختان است که در اندام های مخصوصی از گیاهان ترشح شده که زنبور عسل آن را جمع آوری و سپس فرآوری می کند. بره موم ماده ای جامد، خمیری، چسبناک و عموما به رنگ قهوه ای می باشد. به طور کلی می توان گفت از بره موم انواع محصولات دارویی و مواد آرایشی تهیه می شود.
نیش یا زهر زنبور عسل
زهر زنبور توسط غددی در بدن زنبور ترشح و به داخل کیسه نیش هدایت می شود. زهر زنبور ضد التهاب است و بیشتر در درد مفاصل و روماتیسم کاربرد دارد. هم چنین در زنبور درمانی بسیار مورد استفاده است. در رابطه با ارزش زهر زنبور گفته شده است گران ترین فرآورده حیوانی در جهان می باشد، به طوری که در بعضی موارد در بازارهای جهانی قیمت هر گرم آن تا ۶ برابر قیمت طلا خریداری می شود.
تهیه کنندگان: محسن فتحی نجفی ـ سید محمد دستور
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست