یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
مجله ویستا

خواص دارویی تره


خواص دارویی تره

تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است که ساقه ندارد و برگ‌های آن دراز و تا خورده است وبه نام"گندزدا" نیز ‌خوانده می شود.‌
● فواید تره:‌
▪ تره ناراحتی طحال را برطرف می کند. ‌
▪ از …

تره از جمله سبزی های معروف و خوردنی است که ساقه ندارد و برگ‌های آن دراز و تا خورده است وبه نام"گندزدا" نیز ‌خوانده می شود.‌

فواید تره:

تره ناراحتی طحال را برطرف می کند. ‌

از نظر خواص غذا و شفا و درمان، شبیه سیر وپیاز است ولی طعم و بوی آن ملایم تر از آنهاست و دهان را خوشبو می کند.

مصرف تره بـــرای رفـــع یـبـــوســت دائمـی، تـرش کـــردن غـــذا و ســـوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس مفید است.

مــصــــرف ســــوپ یــــا شـــــربـــــت تــــره بــــــرای مـعــالـجــه تـمـام بیماری های حاد و مزمن دستگاه تنفس اثر شفا بخش دارد، مثلاً در گریپ، گلو درد، گرفتگی صدا و سیاه سرفه مفید ‌بوده و اثر خلط آور دارد. ‌

تره از سبزی های مدر(ادرار آور) است لذا خوردن سوپ یا شربت تره و یا جوشانده۴ گرم تخم تره در یک لیتر آب برای حبس ادرار، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ ‌کلیه و تسکین قولنج مفید است. ‌

تره پخته و نیم گرم را چنانچه در محل بواسیر قرار دهید اثر شفا بخش دارد و خوردن ۱۵ گرم آب تره خام، خونریزی بواسیر را قطع می کند. ‌

مالیدن آب تره یا له کرده آن بر روی پوست برای درمان کهیر و رفع خارش مخصوصاً اگر با سماق مخلوط شود موثر است. ‌

مخلوط آب تره با سماق را چنانچه بر روی زگیل بمالید اثر شفا بخش دارد.‌

تره، ملین و مقوی هاضمه است.

تره دارای مقدار زیادی آهن است و ویتامین"ث" به مقدار زیادی در برگ های سبز آن وجود دارد مخصوصاً در تابستان ویتامین های ۱-B ۲B در تره یافت می‌شود و دارای کاراتین نیز است.

مصرف جوشانده و شربت تره، در موارد گرفتگی صدا، زکام، سرفه، برونشیت و تمامی اختلالات حاد دستگاه تنفشی موثر است. ‌

انواع تره فشار خون را پایین می آورد و خوردن آن برای معالجه تمامی عفونت ها مفید است.

در کاربرد خارجی، اگر تره به صورت له شده بر روی محل گزیدگی زنبور قرار گیرد، باعث تسکین درد می شود. ‌