یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

باید های اتاق خواب میهمان


باید های اتاق خواب میهمان

ایده آل های میهمان داری

ما ایرانی‌ها معمولاً از آمدن میهمان همیشه استقبال کرده‌ایم و آمدن میهمان و پذیرایی از آن را یک اتفاق میمون می‌دانیم. بعضی از میهمان‌های ما از شهرهای دیگر کشور، میهمان ما می‌شوند و طبیعتاً شب را هم میهمان ما هستند.

اما همیشه تدارک دیدن سفره چندرنگ و پذیرایی بدون توقف نشانه میهمان‌نوازی نیست؛ آماده کردن فضایی برای استراحت میهمانان ما شاید فضایی راحت‌تر را برای آنها فراهم کند.

ما اگر اتاق یا بخشی از خانه را پیش از رسیدن میهمان‌ها آماده کنیم، قطعاً پذیرایی از میهمانان برای ما هم ساده‌تر می‌شود. اما اینکه چه کارهایی بکنیم تا هنگام آمدن میهمان، پذیرایی هم برای ما آسان شود و هم برای میهمان، می‌توانیم از نکاتی استفاده کنیم. ما می‌توانیم اتاق کار، اتاق کودک یا گوشه‌ای از خانه را به این امر اختصاص دهیم. راه‌های زیر هم می‌تواند به ما بیشتر کمک کند.

● اضافه کردن یک تخت مناسب

اضافه کردن تخت به معنی استفاده از تشک یا تختخواب است. معمولاً استفاده از صندلی‌های تخت‌شو یا کاناپه‌های بزرگ برای استفاده در چنین مواردی بسیار نامناسب است.

● فضای مناسب

بعضی از افراد عادت ندارند وسایل را از داخل چمدان خارج کنند و از داخل همان استفاده کنند.

اما بعضی دیگر معمولاً وسایل را از داخل ساک و چمدان خارج می‌کنند. پس باید کمد یا کشویی مخصوص لباس‌ها برای میهمانان خالی کرد. باید روی میز اتاقی را که در اختیار میهمانان قرار می‌دهیم، خالی کنیم تا وسایل شخصی را روی آن قرار دهند.

● جزییات

قرار دادن بعضی وسایل از اتکای میهمان به میزبان جلوگیری می‌کند. به طور مثال قرار دادن یک ساعت زنگ‌دار به میهمان کمک می‌کند تا هر ساعتی که لازم بود، خودش بیدار شود. هر یک از این وسایل را هم اگر اضافه داریم در اختیار میهمانان قرار دهیم؛ پنکه، تلفن و تلویزیون البته اگر در چند عدد از آن موجود باشد. در مورد دستشویی و حمام هم این کار یعنی احترام به میهمان‌ها. قرار دادن یک صابون اضافی، شامپو و حوله دست و صورت، در صورتی که میهمان این وسایل را همراه نداشته باشد، او را خوشحال خواهد کرد.

● حریم شخصی برای میهمان

مشکل اصلی همه ما این است که گمان می‌کنیم لحظه‌ای نباید میهمان را تنها گذاشت و باید در تمام لحظات در اتاقی که به او اختصاص داده‌ایم، کنارش باشیم. قبل از اینکه او به شما بگوید می‌خواهد مختصر استراحتی کند، یا کمی مطالعه کند، ما باید پیشنهاد بدهیم. چند پیشنهاد زیر را هم برای ایجاد یک فضای خصوصی برای میهمانان خود در نظر بگیریم. بعضی از درها را ببندیم. اگر خانه خود را تغییر شکل داده یا از ابتدا به شکلی بوده که بخش‌های مختلف آن به وسیله درهای زیاد به هم متصل می‌شوند، بعضی از درها را ببندیم. به طور مثال اگر حمام، هم از اتاق راه دارد و هم از سمت سالن پذیرایی، در سمت سالن را ببندیم.

● کلید اضافی

برای میهمان‌هایی که چند روزی قصد اقامت دارند، پیشنهاد می‌شود کلید اضافی خانه را در اختیار آنها قرار دهیم. به این ترتیب هم ما به عنوان میزبان راحت خواهیم بود و هم میهمان ما راحت خواهد بود.

برای میهمان خود وسایل آشپزخانه را دم دست و دسترسی به مواد نوشیدنی و خوردنی را در سهولت قرار دهیم. به این ترتیب میهمان برای نوشیدن یا خوردن چیزی دچار رودربایستی نمی‌شود. حتی در صورت امکان می‌توانیم یک یخچال در اتاق خواب میهمان قرار دهیم، چرا که میهمان در هر مقطعی از شب می‌تواند از امکانات یخچال از قبیل خوردن آب خنک، خوردن میوه یا گذاشتن دارو و سایر موارد، بدون مزاحمت به صاحبخانه بهره‌مند شود.

● وسایل شست وشوی لباس هم در اختیار میهمانان قرار دهیم

این کار به میهمانان امکان شستن لباس‌هایشان را می‌دهد. اتو و سایر وسایل مورد نیاز را هم در دسترس قرار دهیم. قطعاً لباس‌های میهمانان در ساک یا چمدان چروک شده است. بنابراین داشتن گنجه و کمد به اندازه کافی در اتاق خواب میهمان ضروری به نظر می‌رسد و همچنین میز مطالعه با صندلی و محتویات روی میز، از قبیل چراغ مطالعه و تلفن و لوازم‌التحریر.

● پیش‌بینی و طراحی فضا برای اتاق خواب میهمان

تا اینجای مطلب همگی حاکی از آن بود که هیچ گونه طراحی قبلی برای اتاق میهمان از پیش انجام نشده و فقط از امکانات موجود استفاده می‌شده است. بنابراین بهتر است برای استفاده بهینه از فضای موجود، از قبل نسبت به طراحی این فضا، یعنی اتاق خواب میهمان، تمهیدات لازم انجام گیرد.

برای این کار بهتر است تعریف مختصری از اتاق خواب مخصوصاً اتاق خواب میهمان داشته باشیم.

به طور کلی اگر بخواهیم اتاق خواب را تعریف کنیم، می‌توان چنین بیان داشت که اتاق خواب در مجموع محلی است برای آرامش افراد، استراحت کردن و به سر بردن اوقات بیکاری و خوشی در آن محل. و اتاق خواب میهمان هم همانند سایر اتاق خواب‌های دیگر، باید نه‌تنها از امکانات مشابه، بلکه از امکانات ویژه‌ای نیز برخوردار باشد.

اصولاً برای اینکه انسان خواب خوب و راحتی داشته باشد، اتاق خواب باید طوری طراحی شود که اولاً به خوبی تهویه شود. (برای هر فرد عادی، هنگام خواب، باید ۱۵ متر مکعب هوا باشد.) یعنی اتاقی که سه متر عرض و چهار متر طول و سه متر ارتفاع دارد، فقط می‌تواند گنجایش خواب دو نفر را داشته باشد. به همین منظور باید همیشه میزان هوای لازم تنفس افراد را هنگام خواب در نظر داشت.

البته اندازه و شکل اتاق خواب میهمان در کل بستگی به مقدار مبلمانی که مورد احتیاج است دارد. اگر تعداد میهمان‌ها کم و تعداد تختخواب‌ها زیاد باشد، اتاق خواب حالت چندان جالبی نخواهد داشت. ولی در کل می‌توان برای اتاق خواب میهمان دونفری، یک مساحت سه در چهار را در نظر گرفت.

چون امروزه بیشتر بنا‌ها و ساختمان‌های مدرن به صورت آپارتمان ساخته می‌شوند، لذا برای آسوده‌تر بودن و استراحت کردن میهمان و سایر افراد خانواده و همچنین جالب‌تر بودن طرح مورد نظر بهتر است نکات زیر را در طراحی‌هایمان در نظر بگیریم.

لازم است اتاق‌های خواب را در قسمتی از نقشه طرح‌ریزی کنیم که از تمام جهات، از نظر نور، تهویه هوا و چه سایر مسائل دیگر، به طور یکسان بهره گیرد. به همین منظور بیشتر مواقع، محل قرار گرفتن اتاق خواب‌ها در طرح معمولاً، سمت جنوب طرح و ساختمان است. و مناسب‌تر آن است که برای هر اتاق خواب مخصوصاً اتاق خواب میهمان، یک حمام در نظر گرفته شود. البته در صورت امکان از نظر امور بهداشتی و همچنین راحتی بیشتر میهمان این امر رعایت شود.

حتی‌المقدور اتاق خواب‌ها نباید در کنار پله طراحی شوند و نباید رو به خیابان و معبر‌ها و همچنین کنار پارکینگ‌ها بوده و کلاً رو به جاهای شلوغ و پرسر و صدا قرار گیرند.

اتاق خواب‌ها باید دور از دسترس محوطه فعالیت افراد خانواده قرار گیرند و اتاق خواب میهمان نیز کمی دورتر از فضای خصوصی اتاق خواب میزبان قرار گیرد و در ورودی آن در جای دنج و بی‌سر و صدایی قرار گرفته باشد تا از دید مستقیم و ایجاد ناراحتی برای خود و بقیه افراد خانواده جلوگیری شود. چنانچه مقدور باشد و خانه دوبلکس طراحی شود، بهتر است اتاق خواب میهمان در طبقه بالا در نظر گرفته شود. به خاطر اینکه طبقه بالا جای امن و ساکتی برای میهمان بوده و از مراجعه‌کننده‌های احتمالی روزمره منزل به دور خواهد بود.

اصولاً برای لباس‌ها و لوازم شخصی مورد نیاز، باید مکان و فضای مناسبی در اتاق خواب تدارک دید. برای اینکه محل مناسبی برای لباس‌های خواب و لوازم شخصی مورد نیاز در نظر گرفته شود، از جالباسی و قفسه‌های دیواری، باید در طرح استفاده کرد تا فضای کافی برای آویزان کردن لباس‌ها و سایر لوازم شخصی وجود داشته باشد.

البته شکل این جالباسی‌ها به صورت تورفتگی در اتاق‌ها طرح شده و به وسیله در، به صورت کمد درمی‌آید، که هم اتاق خواب را خلوت جلوه داده و هم دارای نظم و ترتیب از نظر لوازم و وسایل خواب است.

دکوراسیون خوب و رنگ‌آمیزی دلنشین و مناسب در طراحی اتاق خواب، می‌تواند جلوه‌گر آرامش و سکوت باشد. دکور سیستم اتاق‌های خواب، باید به گونه‌ای طرح‌ریزی شوند که نشانگر سکوت و آرامش بوده و ریتم خاصی در مورد مبلمان و تختخواب و میزها داشته باشند تا در به وجود آوردن یک محیط ساکت و خوب، که ایده‌آل یک اتاق خواب مناسب است، سهیم باشند.

البته هماهنگی بین روتختی و پرده‌ها و قالی‌ها یا برعکس ناهماهنگی آنها، تاکید بسزایی در آرامش اتاق خواب می‌کند که باید به آن توجه بیشتری کرد. موقعیت اتاق خواب میهمان از نظر چشم‌انداز هم می‌تواند عاملی باشد برای لذت‌بخش بودن محیطی که میهمان در آن به سر می‌برد.

باز کردن پنجره اتاق خواب هنگام صبح و دیدن منظره‌های جالب و دلنواز با هوایی لطیف و دلنشین، جذابیت محیط و فضا را برای میهمان دوچندان خواهد کرد.

وقتی رنگ و فرم به زیبایی و تناسب درهم آمیزد، حاصلی چشمگیر و دیدنی برای هر بیننده‌ای دربرخواهد داشت. یک رنگ‌آمیزی مناسب برای اتاق خواب میهمان و چیدمان اثاث اتاق (همانند تختخواب، میز و صندلی)، فضای دلپذیری برای میهمان به وجود خواهد آورد.

گذاشتن یک گلدان گیاه سبز در یک گوشه اتاق، رنگ قهوه‌ای سوخته میز و صندلی که روی آن کنده‌کاری و ظریف‌کاری شده است و رنگ چوبی روشن قوس‌دار تختخواب و نقش و نگار زیبا و مناسب روتختی و هماهنگی میان این دو، سلیقه وصف‌ناپذیر میزبان خانه را توصیف خواهد کرد و حس قدردانی در میهمان را نسبت به شکوه و عظمت خانه و صاحبخانه و نعمت‌های خداوندی، بیدار و زنده خواهد کرد.

منبع: ‌design home / gardian

علی عباسی