دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مقابله با کم رویی
قرار گرفتن در معرض دید عموم می تواند یک تجربه دشوار و ناراحت کننده برای افراد کم رو باشد. به نوشته «MSN»، کم رویی گاه به گاه یک امر عادی است اما مزمن شدن آن می تواند روی زندگی فرد به ویژه به هنگام برقراری ارتباط با دیگران تاثیر ناگواری داشته باشد.
خجالتی بودن یعنی چه؛احساس ناراحتی و ناتوانی در ارائه قابلیت های فردی به هنگام قرار گرفتن در جمع باعث بروز این حالت می شود.
این گونه افراد بیش از حد روی خود متمرکز می شوند و نگران هستند.
به گفته متخصصان ، هیچ کسی مادرزادی خجول به دنیا نمی آید، بلکه این حالت را می توان با ۳ ویژگی عمده کم رویی بیش از حد، ارزیابی منفی مفرط از خود و اشتغال ذهنی تشخیص داد. کم رویی از حدود ۱۸ ماهگی بروز پیدا می کند.
راه مقابله:
اعتماد به نفس؛ نداشتن اعتماد به نفس می تواند مهم ترین علت کم رویی باشد. بنابراین، اولین گامی که باید اتخاذ کنید این است که به خود مطمئن باشید و اعتماد خود را بالا ببرید.
قبول کنید که توجه مردم به شما نیست. به جای اهمیت دادن به ظاهر و لباس روی قابلیت ها و آن چه به دست آورده اید متمرکز شوید.
علت را دریابید؛ اغلب مردم با قرار گرفتن در شرایط خاص مانند آشنایی با افراد جدید، یادگیری امور جدید، سخنرانی در مهمانی ها و... احساس خجالت می کنند. بنابراین علت این امر را بیابید. سپس فهرستی از تمامی علل را تهیه کنید و مقابله با آسان ترین علت را شروع کنید تا با رسیدن به انتهای فهرست اعتماد خود را بالا برده باشید.
در جمع حضور پیدا کنید؛ سعی کنید ابتدا هم زمان با ۲ نفر ارتباط برقرار کنید، سپس تعداد افراد را به مرور زمان افزایش دهید. طولی نخواهد کشید که به راحتی می توانید در جمع صحبت کنید.
روی دیگران متمرکز شوید؛ متمرکز شدن بیش از حد روی خود به جای دیگران، این حالت را تشدید می کند. با تمرکز کردن روی دیگران و حرف های آن ها، شما نیز در گفت و گو مشارکت داشته باشید.
خود را با دیگران مقایسه نکنید؛ اغلب ما از طفولیت با دیگران و هم کلاسی هایمان مورد مقایسه قرار می گیریم. این امر هرچه بیشتر ادامه پیدا کند فرد خجالتی تر و منزوی تر بار می آید.
جسور باشید؛ لازم است امور جدیدی را تجربه کنید و با افراد جدید ملاقات کنید.
از دیگران یاد بگیرید؛ فردی را که به نظر می آید به خود اطمینان دارد، زیرنظر بگیرید و تمامی حرکت های او را از جمله حرکت های دست، حرف زدن و حرکت بدن زیر نظر بگیرید. افرادی که از اعتماد به نفس برخوردارند سعی می کنند با دیگران ارتباط چشمی برقرار کنند، لبخند بزنند و ژست بدنی خوبی بگیرند.
تجسم کنید؛ این روش را ورزش کاران متعددی برای ارتقا دادن مهارت های خود به کار می برند. کافی است چشمان خود را ببندید و خود را در یک موقعیت شاد و پر نشاط تجسم کنید. این شرایط را اغلب و در موقعیت های متعدد تصور کنید تا در زندگی واقعی بتوانید آن را عملی کنید.
تایید کردن؛ به خود بقبولانید که فرد خجولی نیستید بلکه اعتماد به نفس بالایی دارید.
مترجم: علیرضا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست