سه شنبه, ۱۹ تیر, ۱۴۰۳ / 9 July, 2024
مجله ویستا

۲۰ آبان: در شهر چه گذشت ؟


۲۰ آبان: در شهر چه گذشت ؟

● رفتارها
چندی پیش در مطلبی با عنوان «‌‌ماست‌بندی در اتوبوس» برای انتقاد از راننده‌های انگشت‌شماری که بدون توجه به وضعیت مسافران ایستاده در اتوبوس مدام گاز و ترمز می‌کنند، …

رفتارها

چندی پیش در مطلبی با عنوان «‌‌ماست‌بندی در اتوبوس» برای انتقاد از راننده‌های انگشت‌شماری که بدون توجه به وضعیت مسافران ایستاده در اتوبوس مدام گاز و ترمز می‌کنند، پیشنهاد کردیم به جای مسافر‌، ماست‌بند‌ها به این اتوبوس‌ها بروند.

به این وسیله آنها می‌توانند بدون اتلاف انرژی هنگام پیاده شدن از دبه‌های دوغ، کره بگیرند. پیرو این مطلب شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که پیش از این نیز حتی نسبت به رفع ایراد‌های جزئی نیز اقدام‌های لازم را در دستور کار خود قرار می‌داد طی نامه‌ای اعلام کرده است: با اعمال نظارت از سوی عوامل گشت خطوط این شرکت، رعایت نظم و مقررات راهنمایی و رانندگی از سوی رانندگان شرکت واحد صورت می‌گیرد،

ولی امکان دارد در بعضی مواقع سایر وسائط نقلیه مانند موتورسواران و سایر خودرو‌ها به طور ناگهانی در مقابل اتوبوس‌های شرکت واحد قرار گیرند که رانندگان این شرکت نیز جهت اجتناب از وقوع هرگونه حادثه ناگوار و حفظ امنیت جانی مسافران داخل اتوبو‌س‌ها،‌ ناگزیر به استفاده از ترمز‌های ناگهانی می‌شوند که امری اجتناب‌ناپذیر است.

نگارنده‌های ستون در شهر چه خبر نیز ضمن تشکر از مسئولان این شرکت خاطرنشان می‌کنند، از آنجا که رشد چشمگیر کمی و کیفی خدمات شرکت واحد موجب افزایش رضایت شهروندان شده است بازرسان این شرکت با جلوگیری از تخلف‌های کوچک و جزئی راننده‌ها می‌توانند به بهتر شدن این خدمات کمک کنند.

چرخ‌دستی پلاک لیزری

انبوه چرخ‌دستی‌های حوالی بازار تهران و مشکلاتی که برخی دارندگان آن برای ترافیک شهر ایجاد می‌کنند این فکر را به ذهن متبادر می‌کندکه چنانچه آنها نیز دارای پلاک شوند از میزان تخلفات‌شان کاسته خواهد شد.

تعدادی از آنها با تجمع در خیابان راه تردد خودرو‌های دیگر را مسدود می‌کنند. البته تعدادی از این چرخ‌دستی‌های به اصطلاح پلاک لیزری هم کرایه‌های غیر معقولی از صاحب بار می‌‌گیرند که چنانچه صاحب پلاک شوند شاید از این مورد نیز جلوگیری شود.

کم‌فروشی دارویی

در حالی که کم‌فروشی و تقلب در مورد مواد غذایی موضوع بسیار قابل توجهی است این کم‌فروشی این اواخر به دارو‌ها هم سرایت کرده است. برخی از تولیدکنندگان مواد غذایی متاسفانه در پر کردن بسته‌های مواد غذایی کم‌لطفی کرده و حدود نیمی از بسته را خالی می‌گذارند. با توجه به اینکه خریدار هزینه یک بسته کامل از ماده غذایی مورد نظر را می‌پردازد اما هنگامی که بسته را باز می‌کند متوجه این کم‌فروشی می‌شود.

متاسفانه مشابه این مورد در پرکردن شیشه شربت یا برخی کرم‌های دارو‌یی هم به چشم می‌خورد و این در حالی است که دارو‌ها با سلامتی و جان مردم در ارتباط مستقیم هستند.

با توجه به سرایت پدیده کم‌فروشی به برخی تولیدکنندگان دارویی و خطر جدی ناشی از این مشکل که شامل حال بیماران می‌شود، انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر با موارد تخلف برخورد شود و بیمارانی که چنین دارو‌هایی را خریداری کرده‌اند با ارائه نمونه، مسئولان را درحل این مشکل یاری کنند.

به هم زدن صحنه تصادف

از قدیم باور عمومی مردم بر این بوده است که هنگام رخ دادن تصادف نباید به هیچ عنوان صحنه تصادف را بر هم زد. این در حالی است که با اصلاح قوانین راهنمایی و رانندگی این باور عمومی هم به اصلاح نیاز پیدا کرده اما متاسفانه هنوز برخی از رانندگان با بی‌توجهی به این نکته بار ترافیکی سنگینی ایجاد می‌کنند.

در قوانین راهنمایی و رانندگی از رانندگان خواسته شده است که پس از تصادف، خودرو‌ها را به حاشیه خیابان هدایت کنند و منتظر سر رسیدن مامور راهنمایی و رانندگی شوند تا این تصادف راه تردد سایر خودرو‌ها را سد نکند.

با وجود این برخی رانندگان از بیم اینکه مبادا با بر هم زدن صحنه تصادف، مامور پلیس دچار مشکل شود، این اقدام را انجام نمی‌دهند که جریمه هم شامل حال آنها می‌شود.