دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

اختلال متابولیسم و رفع جوش‌های قرمز صورت


اختلال متابولیسم و رفع جوش‌های قرمز صورت

نوجوانان به‌ویژه دخترخانم‌ها از چاق شدن به شدت افسرده و ناراحت می‌شوند، ولی چیزی كه برای آنها بسیار نا امید كننده است (چه برای پسران و یا دختران)، این است كه صورت آنها پوشیده …

نوجوانان به‌ویژه دخترخانم‌ها از چاق شدن به شدت افسرده و ناراحت می‌شوند، ولی چیزی كه برای آنها بسیار نا امید كننده است (چه برای پسران و یا دختران)، این است كه صورت آنها پوشیده از جوش باشد.

غرور جوانی، راه علاج قطعی ندارد و هرچند در داروخانه ها كرم‌های بسیاری برای از بین بردن این جوش وجود دارد، اما اثر این كرم‌ها مقطعی و كوتاه مدت بوده و با استفاده آنها، تنها اندكی، از صدمه جوش‌ها كاسته می‌شود. آكنه یا جوش عبارت است از بروز یك اختلال متابولیسم كه به بی نظمی كامل هورمونی بستگی دارد. به عبارت بهتر، زمانی كه در متابولیسم نوجوان آشفتگی حاصل می ‌شود، آكنه یا جوش‌های قرمز و متعدد روی پوست ظاهر می‌شود. در سنین بلوغ ترشح هورمونی دچار اختلال شده و این وضع بدن را در مقابل مسمومیت خون حساس و تأثیرپذیر می‌كند. مسمومیت خون به‌دلیل اختلالات گوارشی و آمیختگی‌های زیان آور غذایی زیاد می‌شود، به‌ویژه اگر مواد غذایی قنددار همزمان با مواد پروتئینی مصرف شوند. برای موفق شدن در مبارزه با جوش‌های دوران نوجوانی، باید توصیه‌های زیر در برنامه غذایی نوجوانان رعایت شود:

۱ـ از مخلوط كردن مواد غذایی قندی، پروتئینی و چربی و یا مصرف همزمان آنها خودداری كنید.

۲ـ از خوردن ماهی و گوشت قرمز به مقادیر زیاد در برنامه غذایی روزانه خود پرهیز كنید.

۳ـ در جریان غذا خوردن نباید از میوه استفاده كرد، بلكه می‌توان میوه را به صورت ناشتا و یا شب، هنگام خواب مصرف كرد.

۴ـ مصرف انواع سبزی از خانواده خوراكی هایی مانند تره، مارچوبه، اسفناج، بادنجان، گل كلم و... در كاهش جوشهای غرور جوانی مؤثرند.

۵ـ برای فعال كردن گردش خون ورزش كنید و از خوردن غذاهای پر از مواد قندی و چربی، فندق، گردو، بادام، زیتون و... خودداری كنید.