چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بررسی پیام های نوروزی مقام معظم رهبری
رهبر معظم انقلاب اسلامی، همواره در طول سالهای گذشته فرمایشات گوهربار و روشنگرانهای در دیدارهای عمومی با دولتمردان (وقت) و با قشرهای مختلف مردم بیان نمودهاند.
در این میان، ایشان از آغاز سال ۱۳۶۹ تاكنون همه ساله به مناسبت فرا رسیدن سال نو خورشیدی، لحظاتی پس از تحویل سال به ارا ئه <پیامهای نوروزی> پرداختهاند.
● سال ۱۳۷۳؛ وجدان كار و انضباط اجتماعی
رهبر معظم انقلاب، در پیام نوروزی سال ۱۳۷۳، دو شاخص <وجدان كار> و <انضباط اجتماعی> را مدنظر قرار دادند و فرمودند:
<تذكری كه میخواهم عرض كنم این است كه از آغاز سال جدید، دو شاخص را به عنوان شعار برای خودمان قرار دهیم.
این دو شاخص، عبارت است از <وجدان كار> و <انضباط اجتماعی.> این دو شاخص، برای همه ما، در هر جا كه هستیم بسیار مهم است. <وجدان كار> یعنی اینكه اگر كاری را بر عهده گرفتیم و انجام آن را تعهد كردیم - چه این كار، برای شخص خودمان یا خانواده خودمان؛ جهت نان درآوردن باشد و چه كاری اجتماعی و مردمی و مربوط به دیگران باشد؛ مثل امور مهم اجتماعی و مسئولیتهای كشوری - آن را خوب، كامل، دقیق و تمام انجام دهیم.
به تعبیر معروف، برای آن كار، <سنگ تمام بگذاریم.> اگر ملتی دارای <وجدان كار> باشد، محصول كار او خوب خواهد شد و وقتی محصول كار نیكو شد، وضع اجتماعی، به طور قطع بهبود پیدا خواهد كرد.>
● سال ۷۴؛ وجدان كار و انضباط اجتماعی
مقام معظم رهبری، در ابتدای سال ۱۳۷۴، بر لزوم ادامه تاكید بر وجدان كار و انضباط اجتماعی در میان مردم و دولتمردان تاكید كردند و فرمودند:
من عرض میكنم امسال هم میخواهم دو توصیه بكنم. یك توصیه این است كه آن دو شعار را زنده نگه داریم. این مسایلی كه مربوط به اخلاق و آداب و عادات انسانی و اجتماعی است، مسایل فصلی و زودگذر نیست، مسایل یك سال و دو سال نیست. قرنها كار كردهاند تا اینكه یك ملت را به یك موضع خوب یا بد رساندهاند؛ یك عادت اجتماعی یا یك مشت عادتهای اجتماعی را در ملتی به وجود آوردهاند یا در آن تزریق كردهاند.
اولا سالها لازم است كه یك عادت زشت برطرف شود و یك عادت خوب در جان یك ملت ریشه دواند. این كار یك ماه و دو ماه و چند ماه و یك سال نیست. بنابراین عرض میكنم آن دو شعار را كه عبارت بود از تلاش برای به وجود آمدن وجدان كاری و تلاش برای پدید آمدن انضباط اجتماعی در مردم، در داخل جامعه، در مسئولین، در كارگزاران كشور و در هر كسی كه به كاری مشغول است، باید ادامه دهیم.
حضرت آیتا... خامنهای، در ادامه پیام نوروزی سال ۱۳۷۴ توصیه دومی نیز بیان نموده و تصریح كردند:
توصیه دوم كه آن هم برای جامعه ما بسیار مهم است، <انضباط اقتصادی و مالی> است. من این را از آحاد ملت و مسئولین كشور و ماموران دولت امسال تقاضا دارم. انضباط اقتصادی و مالی یعنی مقابله با ریخت و پاش، زیادهروی و اسراف. ریخت و پاش مالی و زیادهروی در خرج كردن و زیادهروی در مصرف، به هیچوجه صفت خوبی نیست. نه اسمش جود و سخاست و نه كرم و بزرگمنشی است. فقط اسمش <بیانضباطی اقتصادی و مالی> است.
● سال ۱۳۷۵؛ رعایت منابع مالی
رهبر فرزانه انقلاب، در بخشی از پیام نوروزی سال ۱۳۷۵ همگان را به رعایت منابع مالی توصیه كرده و فرمودند:
من همه را به رعایت منابع مالی كشور توصیه میكنم. كشور ما، كشور ثروتمندی است و میتواند خود را به خوبی اداره كند و بسازد. حتی میتواند به غیر از زمان حال، زمان آینده را هم پایهریزی كند و تضمین و تامین نماید؛ اما مشروط بر اینكه موارد ثروت، به شكل صحیحی مورد ملاحظه قرار گیرد و در آن، اسراف و زیادهروی نشود. اسراف بد است و از نظر شرعی، گناه و حرام محسوب میشود. از نظر منطق عقلانی و اداره كشور هم، یك كار ممنوع و زشت است و مخصوص كسان خاصی نیست. همه موظفند اسراف نكنند - هم مسئولان و كارگزاران و كسانی كه مامور انجام كارهایی در دولت هستند و هم آحاد مردم - بنابراین، اگر ما توصیه میكنیم از اسراف جلوگیری شود و به تعبیر بهتر، با اسراف مبارزه شود؛ مخاطب ما همه - هم مسئولان و هم آحاد مردم - هستند.
● سال ۱۳۷۶؛ مسئله مهم در مقابل ملت
در سال ۱۳۷۶، هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برگزار شد و حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی با آرای بیست میلیونی رییسجمهور برگزیده ملت ایران شد. رهبر معظم انقلاب نیز در ابتدای این سال به همین موضوع پرداختند و فرمودند:
در اوایل امسال، مسئله مهمی در مقابل مردم ماست كه آن، مسئله انتخابات ریاست جمهوری است. من از همه ملت ایران تقاضا میكنم كه با روشنبینی، هوشمندی و تیزبینی خود به این مسئله به صورت یك مسئله ملی و تاریخی نگاه كنند و آن را دست كم نگیرند. البته در شروع انتخابات، به خصوص در تبلیغات، هر كسی و هر جمعیتی گزینهای دارند؛ كسی را میخواهند انتخاب كنند و او را بر دیگران ترجیح میدهند. این جا، جای خطرناكی است و میدانی است برای اینكه خدای نكرده صفات بد در انسان بروز پیدا كند. این، خطری در راه انتخابات است كه یك تجربه بزرگ محسوب میشود. همه با همت اما با حسن خلق و روشنبینی و امید و روی خوش و دل خوش با این قضیه مواجه شوند؛ آرای زیادی را در صندوقها بریزند و رییسجمهور را با رای بالایی انشاءا... انتخاب كنند تا دولت و رییسجمهور آینده، دستشان باز باشد و بتوانند با پشتوانه عظیم آرای ملت، كشور را بسازند و دیگرانی كه در بیرون از مرزها همیشه منتظرند تا نقص كوچكی در ملت ما ببینند و آن را چند برابر بزرگ كنند، آنها هم از اینكه بتوانند این كار را انجام دهند، مایوس شوند.
● سال۱۳۷۷ ؛ صرفهجویی
حضرت آیتا... خامنهای، در ابتدای سال ۱۳۷۷ همگان اعم از دولتمردان و ملت را به <رعایت صرفهجویی> توصیه كردند و فرمودند:
امسال توصیه مهم من عبارت است از صرفهجویی. دولت هم باید صرفهجویی كند؛ ملت هم باید صرفهجویی بكند. دولت، علاوه بر صرفهجویی باید راههای صرفهجویی را هم به مردم تعلیم دهد. تا وقت نگذشته است تا ماههای اول سال، سپری نشده است باید فهرستی از انواع صرفهجوییهایی را كه مردم میتوانند بكنند تهیه كرد؛ در آب، نان، بنزین و در مصارف گوناگون و همه چیزهایی كه برای صرف آنها مجبوریم از سرمایههای كشور و نفت مصرف كنیم و راههای صرفهجویی در آنها را به مردم تعلیم و نشان دهند؛ مردم هم جدا سعی كنند كه صرفهجویی نمایند.
عزیزان من! بنده ملت ایران را به <ریاضت> دعوت نمیكنم. بحمدا... ما احتیاجی به این نداریم كه ملت خودمان را به ریاضت، دعوت كنیم. فضای غمآلود ریاضت، از زندگی این مردم دور باد! من مردم را به <قناعت> دعوت میكنم؛ قناعت سرافرازانه، قناعت انسان عاقل و خردمندی كه میداند آینده خود را با قناعت تامین میكند و زندگی و روال اقتصادی كشور را تسهیل و به مسئولان كمك میكند كه بتوانند تدابیر صحیح را در كار اداره مملكت اعمال كنند.
● سال ۱۳۷۸؛ امام خمینی(رحمها... علیه)
رهبر معظم انقلاب اسلامی، در ابتدای سال ۱۳۷۸ با یادآوری فرا رسیدن صدمین سال ولادت امام خمینی(ره)، فرمودند:
سالی كه در این ساعت و در این روز آغاز میشود، سالی است با امیدها و با امكانات فراوان و انشاءا... با توكل به خدا، سالی متناسب با خواستهها و ارزشهای ملت ایران است. از مهمترین خصوصیات امسال این است كه مصادف با صدمین سال ولادت امام بزرگوار ماست.
به همین مناسبت جا دارد كه این سال را سال امام خمینی(رحمها... علیه) بدانیم و بنامیم. فقط هم نامیدن و عنوان، كافی نیست. باید انشاءا... همه سعی كنند شخصیت بزرگوار امام خمینی را با همان ابعاد عظیم، به درستی بشناسند و خصوصیات آن را انشاءا... در زندگی خود و زندگی ملت و عرض و طول معنوی كشور، اعمال و پیاده كنند.
● سال ۷۹؛ امام علیبن ابیطالب(ع)
مردم ایران در ابتدا و انتهای سال ۱۳۷۹ در اتفاقی خوشیمن و مبارك، دو مرتبه با عید غدیر مواجه شدند. رهبر معظم انقلاب نیز به خوبی این مهم را تبیین كرده و فرمودند:
سال جدیدی را در پیش رو داریم و همان طور كه میدانید، امسال، هم در آغاز و هم در پایان خود، مزین به عید مبارك غدیر است؛ یعنی سال ۱۳۷۹ دو عید غدیر دارد. بسیار مناسب است كه ما این سال را به این مناسبت، <سال امام امیرالمومنین، علیبنابیطالب علیهالسلام> بدانیم و بنامیم و خودمان را به آن بزرگوار نزدیك كنیم.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست