پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

این فرانسه را نباید دست کم گرفت


این فرانسه را نباید دست کم گرفت

فرانسه تیم خروس های آبی با اتکاء به دومه نش که یکی زا تئوریسین های موفق اروپا لقب گرفته در راهی قدم برمی دارد که پیش از این با ”ژاکه“ طی کرده است او تیمی یک دست که تلفیقی از تجربه و جوانی را در اختیار دارد به جام جهانی گسیل داشته و در این راه از مهره های فنی و خلاقی که از نظر اخلاقی مشکل ساز بودند صرف نظر کرد, مثل ”روبرت پیرس“ از آرسنال که به همین علت جام را از دست داد

شاید خیلی از کارشناسان، نقش تیم‌هائی نظیر برزیل، آرژانتین، هلند، انگلستان و ایتالیا برای قهرمانی در جام جهانی بیش از سایر تیم‌ها بدانند و در ردیف بعدی به آلمان، پرتغال و اسپانیا اشاره کنند، ولی باید دید برای فرانسه چه جایگاهی به تصویر کشیده می‌شود؟

قهرمان دو دور قبل که در سال ۲۰۰۲ برترین نتایج تاریخ حضورش در جام جهانی را کسب کرد امروز با نیت جبران آن نتایج وآقائی دوباره گام به میدان جهانی می‌گذارد و در این راه انگیزه تعدادی از بازیکنان که قصد خداحافظی از میدان را دارند نیز مرید بر علت می‌شود تا فرانسه را دست کم نگیریم!

به‌نظر شما تیمی که زیدان، تیه‌ری آنری و ترزگه را به‌عنوان مثلث هجومی در اختیار دارد، ضعیف است؟!

تیمی که ویه‌را و ماکلله، ۲ تن از بهترین هافبک‌های دفاعی و توپ‌گیر دنیا را در کمربند خط میانی قرار می‌دهد، نمی‌تواند داعیه قهرمانی داشته باشد؟

تیمی که ”تورام“ را در مرکز دفاع وگالاس را در کناره‌ها به میدان می‌‌فرستد در دفاع کردن با دشواری‌های فراوان روبه‌رو است؟

و بالاخره اینکه تیمی که ”بارتز“ یا ”کوپه“ را درون دروازه دارد از بلیت حفظ چارچوب نگرانی خواهد داشت؟

فرانسه تیم خروس‌های آبی با اتکاء به دومه‌نش که یکی زا تئوریسین‌های موفق اروپا لقب گرفته در راهی قدم برمی‌دارد که پیش از این با ”ژاکه“ طی کرده است. او تیمی یک دست که تلفیقی از تجربه و جوانی را در اختیار دارد به جام جهانی گسیل داشته و در این راه از مهره‌های فنی و خلاقی که از نظر اخلاقی مشکل‌ساز بودند صرف‌نظر کرد، مثل ”روبرت پیرس“ از آرسنال که به همین علت جام را از دست داد. این مسئله آرامش را به اردو تیم ملی آورده و حسن بزرگ این گروه در همبستگی و صمیمیت نفرات است، همانگونه که مشاهده کردید: ”زیدان“ ستاره فرانسوی در شب خداحافظی‌اش از استادیوم استاد و فرانس به‌علت برخورد زشت هواداران با بارتز ایران گله‌مندی کرد و از این طریق کاپیتان دوم تیم را مورد حمایت قرار داد. فرانسه با اتکاء و تجربه بالائی چند مهره اصلی‌اش که هم دوران افتخارآمیز جام جهانی ۱۹۹۸ و یوور ۲۰۰۰ را تجربه کردند و هم در تیم تحقیر شده ۲۰۰۲ حضور داشتند. در این دوره با دیدی وسیع و برنامه‌ریزی صحیح بازی‌ها را آغاز خواهد کرد.

در این تیم جدای از نفراتی که نام بردیم به مردانی نظیر ”مالودا“، ”دوراسو“، ”سیسه“ و ”ویلئورد“ برمی‌خوریم که همگی در باشگاه‌های خود فصل پرهیجان و موفقیت‌آمیزی را سپری کردند و هم‌اکنون با شور و هیجان فراوان در انتظار آغاز بازی‌ها هستند که می‌تواند در کنار نامداران فوق تیم دومه‌نش را در حد یک مدعی در جام معرفی کند.

تیمی که در برابر مکزیک دیدیم یک تیم منسجم و بابرنامه بود که روی بازی تک تک نفراتش حساب باز کرده بود. در این تیم وظایف هر بازیکن مشخص است و آنها به‌خوبی هنر، تکنیک و تجربه خویش را در اختیار کار گروهی قرار می‌دهند. زیدان و تورام به همراه بارتز، دیگر پس از جام جهانی با پیراهن تیم ملی فرانسه دیده نخواهد شد. ۳ دوست صمیمی که سال‌ها در این عرصه افتخارآفرینی کرده‌اند و در بازی‌های پیش‌رو هم سعی دارند یا خاطره‌ای خوش یا پیراهن آبی خداحافظی کنند. ”گالاس“ مدافعی است که زیر نظر ”مورینیو“ کاملاً ساخته و پرداخته شده و تیم‌های بزرگی را خواهان خود می‌بیند و قطعاً در جام جهانی بازی‌های خوبی را به نمایش خواهد گذاشت و بسیاری از کارشناسان، بازی‌های او را با دوران اوج ”تورام“ در کناره‌های زمین مقایسه می‌کنند.

”ماکلله یک توپ‌گیر و بازیکنی در خدمت تیم است که در مرکز زمین ابتدا مدافعان را جمع و جور می‌کند و پس از آن به فکر کمک به مهاجمان و سایر هافبک‌ها است و در کنار او ”ویه‌را“ با آزادی عمل بیشتر به بازی می‌پردازد. ”پاتریک“ در یووه فوتبالش را تا حدی متحول کرد و ترکیب او و ”کلود“ درست مثل ترکیب او و ”امرسون“ در تیم باشگاهی‌اش است، لذا در این شرایط راحت‌تر به محوطه جریمه حریفان سرکشی می‌کند و داعیه گلزنی در سر می‌پروراند. او یک شوتزن قهار است که اگر فضای لازم را داشته باشد زهرش را به تیم حریف می‌ریزد.

”ترزگه“ و ”آتری“ یک زوج کامل هستند که ۸ سال پیش خود را در جام جهانی تثبیت کردند و حالا پس از گذشت این همه سال، کامل‌تر از قبل در باشگاه بازی می‌کند. ”آتری“ دیگر یک مهاجم صرف نیست و به مرکز زمین بازمی‌گردد، توپ‌گیری کرده و با توپ حملات تیم خودی را طراحی می‌کند. او جزء ۳ بازیکن برتر دنیا است که با خونسردی فوق‌العاده و دید وسیع در گلزنی هر دفاعی را مقهور خود خواهد کرد. وی پس از سپری کردن یک فصل سنگین باشگاهی با آرامش و استراحت بیشتر مشغول بازپروری روح و جسم خویش است تا در نهایت یک جام خوب را سپری کند. راستی او انگیزه فردی هم به اندازه کای دارد، اول جبران بازی‌های ناکام در جام جهانی ۲۰۰۲ و دوم کرکری‌هایش با رونالدینیو که از رده باشگاهی شروع شده و به این مرحله رسیده است.

ترزگه موتور گلزنی است. از کوچکترین موقعیت‌ها یک گل حساس خلق می‌کند. رها کردن او اشتباه محض بوده که در یووه این مسئله را اثبات کرده است. او در فصل اخیر باشگاهی دوباره احیاء شد و بیشترین گل را برای باشگاهش زد و هم‌اکنون در اوج آمادگی به‌سر می‌برد.

چشم بسته ”آنری“ و ”زیدان“ را در کنار خود پیدا می‌کند و مثلث تهاجمی فرانسه را تشکیل می‌دهد“. این مثلث را فراموش نکنید!

”سیسه“ دنیای شور و اشتیاق است و پس از چندین سال بازی در عرصه باشگاهی و تیم ملی می‌تواند در این تورنمنت حق خود را بگیرد. او باید از آخرین بازی‌های ”زیدان“ و پاس‌های طلائی‌اش در جهت درخشش ملی استفاده کند. او را می‌توان برگ برنده ”دومه‌نش“ در لحظات حساس دانست که با روحیه جوانی هر معادله‌ای را برهم خواهد زد و سرانجام ”ویلتورد“ مرد تمام‌ناشدنی ”لیون“ که به اوج نبوغ فوتبالش رسیده و بسیار مؤثر با کارآئی لازم در ترکیب قرار می‌گیرد. ”سیلونی“ هم جزء تیم قهرمان ۸ سال قبل بود که حالا فرصت دارد نام خود را در تاریخ فوتبال فرانسه جاودانه کند. این گروه منسجم و بزرگ از سوی کمتر کارشناسانی مستحق کسب جام لقب گرفته که همین مسئله فشار روانی را از روی دوش بازیکنان برمی‌دارد، فشاری که در دوره قبل بلای جان آنها شد و حالا در آرامش کامل راهی آلمان می‌شوند تا در هیاهوی بزرگ این دوره آرام‌آرام خود را بالا بکشند. در دوره حذفی بازی‌ها نقش تجربه حیاتی است و فرانسه این فاکتور را دارد، ضمن اینکه تحقیر شدن از سوی صاحبنظران آنها را تجهیز و پرروحیه می‌کند تا خود را اثبات کنند، پس فرانسه را دست کم نگیرید و نام این تیم را هم در لیست مدعیان اصلی جام قرار دهید که مرموزانه و دبون سر و صدا راهی آلمان می‌شود.