جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

ویتامین (کا)


ویتامین (کا)

ویتامین (کا)، ویتامین انعقاد خون است. هنگامی که حادثه ای رخ می دهد منجر به زخمی شدن یا ایجاد بریدگی می شود که وجود این ویتامین در بدن انسان سبب توقف خونریزی می شود. از طرف دیگر این …

ویتامین (کا)، ویتامین انعقاد خون است. هنگامی که حادثه ای رخ می دهد منجر به زخمی شدن یا ایجاد بریدگی می شود که وجود این ویتامین در بدن انسان سبب توقف خونریزی می شود. از طرف دیگر این ویتامین سبب تقویت استخوان شده و از التهابی که منجر به بیماری قلبی می شود، جلوگیری می کند. میزان نیاز روزانه زنان ۹۰ mcg و مردان ۱۲۰ mcg است که معمولاً در سبزیجات، میوه و غذای روزانه یافت می شود. تغییر زیاد میزان ویتامین (کا) در بدن افرادی که از داروهای رقیق کننده خون، چون وارفارین، استفاده می کنند، نظم بدن فرد را برهم می ریزد بنابراین اگر شما از چنین داروهایی استفاده می کنید از پزشک نحوه ثابت نگه داشتن ویتامین (کا) را سؤال کنید.

منابع

معمولاً برگ سبز سبزیجات بیشترین میزان ویتامین (کا) را دارند و در سایر میوه جات و سبزیجات نیز، مقدار معتنابهی ویتامین(کا) پیدا می شود.

کلم پیچ (یک فنجان) mcg ۱۰۶۰

اسفناج پخته (یک فنجان) mcg ۸۸۸

کلم بروکلی (یک فنجان) mcg ۲۲۰

اسفناج خام (یک فنجان) mcg ۱۵۰

کلم فندقی یا کلم بروکسل (چهار عدد) mcg ۱۱۸

بامیه پخته (یک فنجان) mcg ۶۴

کاهو (یک فنجان) mcg ۵۷

مارچوبه (چهار عدد) mcg ۳۰

کیوی (یک عدد متوسط) mcg ۳۰

زغال اخته (یک فنجان) mcg ۲۸

معصومه پیروزبخت