شنبه, ۵ خرداد, ۱۴۰۳ / 25 May, 2024
مجله ویستا

وضعیت خرس سیاه در هرمزگان


وضعیت خرس سیاه در هرمزگان

پروژه حفاظت از خرس سیاه در استان هرمزگان رو به پیشرفت است. این پروژه با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و انجمن طرح سرزمین …

پروژه حفاظت از خرس سیاه در استان هرمزگان رو به پیشرفت است. این پروژه با همکاری اداره کل حفاظت محیط زیست استان هرمزگان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس و انجمن طرح سرزمین در حال اجراست. بتازگی دوربین‌های تله‌ای نصب شده در زیستگاه خرس، تصاویری از دو توله خرس در منطقه بشاگرد ثبت کرد.

با توجه به فیلم‌های موجود از این دو توله، آنها در وضع جسمانی خوبی به سر می‌برند و کارشناسان را برای بقای خرس سیاه به عنوان بزرگ‌ترین گوشتخوار استان هرمزگان، امیدوارتر می‌کند. با بررسی‌های اخیر، در این پروژه مشخص شد این‌گونه بیش از هر ماده غذایی به خرما وابسته است. در واقع، فراوانی وجود خرما در سرگین‌های خرس ۵۵ درصد است. مهم‌ترین میوه‌های وحشی موجود در زیستگاه خرس کنار، پسته وحشی (بنه) و زیتون وحشی است. فراوانی کنار در سرگین‌ها به عنوان مهم‌ترین میوه وحشی موجود در زیستگاه خرس ۲۰ درصد است. علاوه بر این، فراوانی وجود زنبورها نیز به ۲۸ درصد می‌رسد. دکتر کریم جوانشیر، کتابی درباره پوشش گیاهی این منطقه مربوط به اوایل انقلاب منتشر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد کیفیت زیستگاه این‌گونه با زمانی که مرحوم جوانشیر در منطقه کار می‌کرد، افت کرده است. یکی از اهداف پروژه حفاظت از خرس سیاه، مطالعه برای شناسایی زیستگاه‌های تخریب شده و تلاش برای احیای آنها با توجه به پیشنهادهای کاربردی و علمی مرحوم جوانشیر است.