چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آمریکا برای مقابله با ایران به دنبال ترفندهای دیگر باشد تحریم اثر ندارد
صادرات غیرنفتی جمهوری اسلامی ایران بدون احتساب میعانات گازی در نیم سالجاری ۲۸ میلیون و ۹۵۸هزار تن که به ارزش دلاری برابر ۱۲ میلیارد و ۲۳۱ میلیون رسیده که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته ۳۱ درصد رشد را نشان می دهد.
بنا به آمارهای رسمی گمرک کشور طی مدت عملکرد تجارت ۳۲ ساله کشور نشان می دهد که در این مدت در مجموع واردات جمهوری اسلامی ایران حدود پنج برابر صادراتش افزایش داشته است.
در ۳۲ سال گذشته در مجموع ۳۳۸ میلیون تن کالا به ارزش ۱۴۴ میلیارد دلار از ایران صادر و بیش از ۷۳۴ میلیون تن کالا به ارزش ۶۹۵ میلیارد دلار به کشورمان کالا وارد شده است.
● رشد اقتصادی ایران و ناکامی استکبار جهانی
رشد ۳۱ درصدی کالاهای غیرنفتی در جمهوری اسلامی تنها طی شش ماه بیانگر آن است که استکبار جهانی با تحریم های اقتصادی همه جانبه علیه ایران یک بار دیگر ناکام مانده است.
جای تعجب است که چطور دولت مردان آمریکا که ادعای رهبری جهان را دارند نمی دانند که در اقتصاد یک اصلی وجود دارد بنام کشش سرمایه یعنی این که کسب و کار در بازار همیشه به سویی حرکت می کند که سود بیشتر در آن باشد، از این رو به نظر می رسد که این بار نیز آنها هنوز به این واقعیت نرسیده اند که این دولتها نیستند که ضامن و تضمین کننده شرایط بازارند، بلکه روابط بین تجار است که شرایط بازار را تعیین می کند و آمارها را بالا یا پایین می کنند.
البته در این میان ابزارهای سیاسی را نمی توان نادیده گرفت ولی باید اذعان داشت که این ابزارها تعیین کننده نیستند، اینجاست که دولت آمریکا در اشتباه است و فکر می کند که همه جا با زور می تواند پیش برود و سیاست زور همه جا کارساز است. مشاوران اقتصادی آمریکا بهتر است بدنبال راه حل جدیدی باشند که جمهوری اسلامی که اکنون به یکی از قطبهای اقتصادی آسیا و کم کم به یکی از قطبهای دنیا تبدیل می شود و نقش حساس و استراتژیکی که در منطقه داراست را دیگر محک نزنند آنها زمانی که جمهوری اسلامی تازه متولد شده بود با حملات نظامی، محاصره اقتصادی نتوانستند خدشه ای بر پیکرش وارد کنند چه رسد حالا که بیش از ۳۱ سال از عمر شریف این انقلاب می گذرد و اکنون به ثبات سیاسی، نظامی و اقتصادی رسیده بطوری که در منطقه مهم و تعیین کننده دارد.
ناکام ماندن تحریم های جهانی علیه ایران
دولتمردان آمریکا باید بدانند اعمال تحریم های جهانی علیه انقلاب اسلامی ایران با توجه به رشد همه جانبه یک کشور مستقل، نمی تواند اثربخش باشد، از این رو راه انداختن شوهای سیاسی در فضاهای اقتصادی نه تنها دیگر اثر لازم را ندارد بلکه همانگونه که تاکنون مشاهده کردید جمهوری اسلامی همانگونه که در دفاع مقدس در مقابل تحریم ها به اختراع دست زد و در مقابل تحریم ها هشت سال جنگ با ابرقدرتها را با صلابت پیش برد و همانگونه که در مقابل تحریم های علمی به فناوری رسید، بطوری که اکنون بلحاظ علمی در دنیا به اعتراف همه کشورها حتی آمریکا حرف برای گفتن دارد و جزء کشورهای هسته ای دنیا قرار گرفته است، با اعمال تحریم های اقتصادی نیز قطعا به یک اقتصاد نوظهور دست خواهد یافت.
● استحکام و هماهنگی لازم در همه ارکان نظام جمهوری اسلامی
همه ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران ید واحده هستند و همه در اجرای طرحهای اقتصادی با تکیه بر سیاست اقتصاد رو به جلو موافقند، این مهم را مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران ۳۲ است که به جهانیان ثابت کردند، آنوقت که جنگ بود، همه یکدل و یکصدا وارد صحنه شدند و دشمن را سرجایش نشاندند، آنوقت که فتنه سیاسی بود همه وارد صحنه کارزار سیاسی شدند و دشمن را رسوا کردند و اکنون که بحث فتنه اقتصادی است همه در اجرای سیاستهای اقتصادی یکدل و بی وقفه تلاش خواهند کرد.
مسئولین نظام ما این مهم را در اجرای طرحهای اقتصادی مثل اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ اجرای طرح هدفمندسازی یارانه ها و طرح تحول اقتصادی، خودکفایی در گندم، خودکفایی در بنزین، صادرات بنزین و صدها تحول دیگر که ازحوصله این چند صفحه خارج است بیانگر رشد اقتصادی است، به همین دلیل دولتمردان آمریکا هر بیشتر بر شدت فشارهای خود بیفزایند عزم ملت ما برای جهش رسیدن به خودکفایی بیشتر و بیشتر خواهد شد.
● دولتمردان آمریکا بهتر است بفکر اقتصاد بحران زده خود باشند
با وجود گذشت دوسال از زمان ورشکستگی بانکهای بزرگ مثل «لمان برادرز» وخامت اوضاع در بازار مسکن و اوراق رهنی، سقوط بورس، بیکاری سراسری با نرخ ۵/۹ درصد، توقف سرمایه گذاری بمنظور حفظ نقدینگی ووو، دولتمردان آمریکا هنوز نتوانستند راه حلی برای نجات اقتصاد بحران زده کشور خود بیابند، این درحالی است که کشور تازه آزاد شده از یوغ استعمار و استثمار ایران اسلامی تنها در عرض شش ماه فقط در صادرات غیرنفتی ۳۱ درصد رشد داشته است و توانسته با همه سیاست های اقتصادی جهان غرب مقابله کند و خوشبختانه پیروز میدان باشد.
مقایسه اجرای این دو سیاست، یعنی سیاست اقتصادی غرب و جهان اسلام بیانگر این است که آمریکا دراعمال سیاست هایش به بن بست رسیده و باید کاخ نشینان کاخ سفید به فکر چاره دیگری برای رهایی خود باشند که عنقریب بحران به آتش خشم مردم تبدیل خواهد شد و دامن آنها را خواهد گرفت.
● اروپایی ها در عرصه اقتصاد از آسیا عقب ماندند
کارشناسان اقتصادی می گویند در یک دهه گذشته قدرت اقتصاد جهانی از غرب به سمت شرق درحال جابجا شدن است و پیش بینی می شود سرعت این جابجایی در ۱۰ سال آینده بیشتر شود.
درحالی که قرار است این هفته آخرین جلسه از نشست اروپا و آسیا در بروکسل برگزار شود، کشورهای اروپایی نگرانند که اقتصادهای نوظهور آسیا باعث شوند تا اروپا در اقتصاد جهانی به حاشیه رانده شود.
آمارها بیانگر این است که ۱۰ سال پیش حجم اقتصاد اروپا هشت تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلار و حجم اقتصاد آسیا هشت تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار بود، درسال ۲۰۰۰ اقتصاد اروپا ۲۶ درصد کل اقتصاد جهان را تشکیل می داد ولی امسال ارزش اقتصاد آسیا اروپا بیشتر شده بطوری که در مجموع تولید ناخالص داخلی آسیا ۱۶ تریلیون و ۵۰۰ میلیارد دلار است، اما این رقم برای اروپا ۱۶ تریلیون و ۲۰۰ میلیارد دلار بوده است.
کارشناسان اقتصاد پیش بینی می کنند در ۱۰ سال آینده حجم اقتصاد آسیا به ۳۷ تریلیون و ۸۰۰ میلیارد دلار برسد درحالیکه این رقم برای اقتصاد اروپا کمتر از ۲۳ تریلیون دلار خواهد بود، این سقوط که درپی آن برای ابرقدرتهای اروپا ایجاد هراس کرده نتیجه این است که آنها دارای سیاست های اقتصادی ناموفقی بودند.
رشد اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بگونه ای بوده که بسیاری از کشورها نمی توانند از ایران چشم پوشی کنند از این رو نمی توانند در زمینه تحریم از آمریکا تبعیت کنند، بطور مثال آلمان، چین، ترکیه، کره جنوبی و امارات متحده کشورهایی هستند که در نیمه اول سال گذشته بیش از ۲۳ میلیون و ۲۰۷ هزار تن کالا به ارزش ۲۳ میلیارد و ۷۹۶ میلیون دلار به ایران دراین بحران جهانی فروخته اند، از این رو باید به سیاستمداران کاخ سفید هشدار داد که شرایط بازار را دولتها تعیین نمی کنند، بلکه این روابط بین تجار است که تضمین کننده بازار است.
● بروز بحران جهانی در اثر سیاست های ناکارآمد آمریکا
کارشناسان اقتصادی عقیده دارند که اعمال سیاست های ناکارآمد جهان غرب به یک بحران جهانی منجر خواهد شد بطوری که این بحران ریشه در سیاست های اقتصادی آمریکا دارد، از این رو به نظر می رسد جمهوری اسلامی ایران در تداوم حرکتهای صحیح و همچنین از طریق افزایش حجم سرمایه گذاری با کشورهای دوست و صنعتی که سیاست های آمریکا را قبول ندارند در انتقال دانش فناوری برای حل مشکلات بانکی که در برخی موارد برای بازرگانان ما بوجود آمده به سمت خرید سهام بانکی کشورهای دوست حرکت کرده و همچنین بدنبال ایجاد بانکهای مشترک و یا ایجاد شعب بانکهای داخلی در سایر کشورها و ایجاد بانکها و بیمه های خارجی در مناطق آزاد کشورمان حرکت می کند.
ایران حاجی باقر دزفولی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست