پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
۳ نکته درباره خوراکیهای نشاستهای
۱. چرا خوراکیهای نشاستهای در اثر حرارت ترد و شکننده میشوند؟
میزان کربوهیدراتها و پروتئینهای موجود در گوشت و غلات، کاملا با یکدیگر تفاوت دارد. از آنجا که میزان نشاسته موجود در آرد نان و سیبزمینی خیلی زیاد است، در صورت سرخ یا تنوری شدن، حالت ژلهای و آب خود را از دست میدهند و ساختار آنها بسیار ترد و شکننده میشود. در صورتی که گوشتها حاوی مقدار کمتری کربوهیدرات و مقدار بیشتری پروتئین هستند و به همین دلیل پس از سرخ شدن هم استحکام خود را حفظ میکنند و هرگز مانند نان و سیبزمینی ترد نمیشوند.
۲. چرا آردها غذا را غلیظ میکنند؟
چون تقریبا بیش از ۷۰ درصد آرد از نشاسته تشکیل شده است. از آنجا که نشاسته قابلیت جذب آب و ایجاد حالت ژلهای دارد، بلافاصله پس از افزودن آرد به غذا، با غلیظ شدن آن به دلیل جذب آب به وسیله نشاسته موجود در آرد، مواجه خواهید شد. اگر هم که غذا یا دسر شما مدتی در محیط یا داخل یخچال باقی بماند، حالت سفت و ژلهای پیدا میکند و اگر دست خورده شود، مقداری از آب میان بافتی آن جدا خواهد شد و غذا در اصطلاح آب میاندازد.
دکتر محمد حجتی
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست