دوشنبه, ۱۸ تیر, ۱۴۰۳ / 8 July, 2024
۳ نکته درباره خوراکیهای نشاستهای
۱. چرا خوراکیهای نشاستهای در اثر حرارت ترد و شکننده میشوند؟
میزان کربوهیدراتها و پروتئینهای موجود در گوشت و غلات، کاملا با یکدیگر تفاوت دارد. از آنجا که میزان نشاسته موجود در آرد نان و سیبزمینی خیلی زیاد است، در صورت سرخ یا تنوری شدن، حالت ژلهای و آب خود را از دست میدهند و ساختار آنها بسیار ترد و شکننده میشود. در صورتی که گوشتها حاوی مقدار کمتری کربوهیدرات و مقدار بیشتری پروتئین هستند و به همین دلیل پس از سرخ شدن هم استحکام خود را حفظ میکنند و هرگز مانند نان و سیبزمینی ترد نمیشوند.
۲. چرا آردها غذا را غلیظ میکنند؟
چون تقریبا بیش از ۷۰ درصد آرد از نشاسته تشکیل شده است. از آنجا که نشاسته قابلیت جذب آب و ایجاد حالت ژلهای دارد، بلافاصله پس از افزودن آرد به غذا، با غلیظ شدن آن به دلیل جذب آب به وسیله نشاسته موجود در آرد، مواجه خواهید شد. اگر هم که غذا یا دسر شما مدتی در محیط یا داخل یخچال باقی بماند، حالت سفت و ژلهای پیدا میکند و اگر دست خورده شود، مقداری از آب میان بافتی آن جدا خواهد شد و غذا در اصطلاح آب میاندازد.
دکتر محمد حجتی
عضو هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
مسعود پزشکیان ایران پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 سعید جلیلی دولت چهاردهم رئیس جمهور انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ انتخابات 1403
آلودگی هوا استان مرکزی تب دنگی تهران هواشناسی کنکور قتل شهرداری تهران سلامت آموزش و پرورش سازمان هواشناسی پلیس راهور
تورم دولت سیزدهم بانک مرکزی قیمت دلار قیمت خودرو خودرو قیمت طلا بورس بازار خودرو حقوق بازنشستگان بازار سرمایه دلار
عاشورا کربلا تلویزیون امام حسین (ع) سینمای ایران کتاب رامبد جوان سینما هنرمندان
کنکور ۱۴۰۳ طب سنتی باتری
رژیم صهیونیستی غزه اسرائیل فلسطین جنگ غزه روسیه آمریکا انگلیس جو بایدن چین فرانسه حماس
فوتبال پرسپولیس استقلال یورو 2024 خوان کارلوس گاریدو باشگاه پرسپولیس لیگ برتر علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات لیگ برتر تیم ملی آلمان تیم ملی اسپانیا ترکیه
سامسونگ ناسا فناوری هوش مصنوعی
رژیم غذایی تب دانگ ویتامین کاهش وزن پوکی استخوان آلزایمر سردرد تناسب اندام