شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
قدرتمند و با هویت اما زشت
● بیست نكته در مورد جان وین
«جان وین» با نام اصلی «ماریون روبرت موریسون» به دنیا آمد. وقتی برادر كوچك «جان» به دنیا آمد نام «روبرت» را روی او گذاشتند و نام «جان وین» بدل شد به «ماریون مایكل موریسون».
نام مستعار «جان وین» دوك بود. نام مادرش «مری براون» و نام پدرش «كلاید موریسون». «جان وین» در روز بیست و ششم ماه «مه» سال ۱۹۰۷ به دنیا آمد.
«جان وین» به دبیرستان «گلندل» در كالیفرنیا رفت و پس از آن در دانشگاه كالیفرنیای جنوبی تحصیل كرد. او در این دانشگاه فوتبال بازی میكرد.
دقیقاً مشخص نیست كه اولین فیلم «جان وین» كدام فیلم بوده است، اما در اغلب منابع سینمایی فیلم سینمایی «كلمات و موسیقی» كه در سال ۱۹۲۹ ساخته شده به عنوان اولین فیلم این هنرپیشه ذكر شده است. او در این فیلم، در تیتراژ نامش «دوك موریسون» نوشته شده است.
نقش «رینگوكید» در سال ۱۹۳۹ در فیلم «دلیجان» ساخته «جان فورد» نقشی بود كه او را بدل به یك ستاره كرد. این نقش، نقش مقابل «كلیر ترور» بود.
آخرین فیلمی كه «دوك» در آن بازی كرد، «تیرانداز» نام داشت كه در سال ۱۹۷۶ ساخته شد و این فیلم در ایران با نام «آخرین تیرانداز» به نمایش در آمد.
«جان وین» دوبار برای فیلمهایش نامزد اسكار شد. او برای فیلم «شنهای ایوجیا» نامزد اسكار شد، اما جایزه به او تعلق نگرفت تا اینكه در سال ۱۹۶۹ برای فیلم «مقاومت واقعی» برنده جایزه اسكار شد.
«جان وین» در یازدهم ژوئن سال ۱۹۷۹ در سن ۷۲ سالگی درگذشت. او در پارك یادبود پاسیفیك در كالیفرنیا به خاك سپرده شد.
در روز یازدهم ژوئن، روز مرگ «جان وین» مشعل المپیك لسآنجلس روشن شد تا یاد او گرامی داشته شود. فرودگاه «اورنج كانتی» هم چند روز پس از مرگ او به نام «فرودگاه جان وین» تغییر نام داد.
وقتی از «جان وین» پرسیدند كه میخواهد روی سنگ قبرش چه نوشته شود، گفت: «او زشت بود، قدرتمند بود و هویتی عمیق داشت.»
نام مستعار «دوك» از سگی میآید كه خانواده جان وین صاحبش بودند. او در فیلمها، در شش فیلم با نام «دوك» ظاهر شد.
در سیوهفت فیلم، نام شخصیتی كه «جان وین» بازی كرده «جان» نام داشته است.
یكی از فیلمهای «جان وین» در منطقه یوتا فیلمبرداری شد كه سال قبلش در آنجا یك بمب اتمی آزمایش شده بود. در آن زمان گفته میشد كه منطقه كاملاً ایمن است. زمانی این مساله سروصدا كرد كه سالها بعد فهمیده شد حدود هفتاد نفر از اعضای آن گروه، به دلیل سرطان از دنیا رفتند كه «جان وین» هم یكیشان بود.
موقع فیلمبرداری فیلم «دلیجان»، «بری گلدواتر» از پشت صحنه این فیلم دیدار كرد و در آن دیدار با «جان وین» رفاقتی به هم زد. سالها بعد در مبارزات انتخابی «بری گلدواتر» برای ریاست جمهوری «جان وین» یكی از اصلیترین حامیان او بود.
تصویر «جان وین» در طیف وسیعی از محصولات اقتصادی استفاده شده است. در سال ۱۹۵۰، كارتهای تبلیغاتی پاپكورن با تصویر «جان وین» در سینماها پخش میشد، در سال ۱۹۵۱ سیگار كمل از عكس جان وین استفاده كرد و در سال ۱۹۵۶ نیز كارتهای بازی و نوعی شكلات و نوشیدنی از تصاویر «جان وین» روی محصولاتشان بهره بردند، اما غیرعادیترین استفاده از سیمای «جان وین» عروسكی بود كه تولید شد...
نام اصلی یكسری از كتابهای كودكانه كمیك «بزرگترین ستاره كابوی تاریخ» بود كه در آنها به «جان وین» اشاره شده بود. همچنین كتابهایی با نام «ماجراهای جان وین» كه كتاب كودكان بود در سال ۱۹۴۹ منتشر شد.
در سالهای ۱۹۴۰، «دوك» در یك مجموعه رادیویی به نام «سه ملافه در باد» در نقش یك كارآگاه الكلی ظاهر شد.
در هالیوود با نصب مجسمهیی از «جان وین» تقدیر شده است و نكته اصلی این است كه شنهای تشكیل دهنده سیمان آن مجسمه را از «ایوجیما» آوردهاند.
وقتی امپراتور ژاپن برای دیدار از امریكا آمد خیلیها خواهان ملاقاتش بودند، اما خود امپراتور اولین كسی را كه میخواست ملاقات كند «جان وین» بود.
در سال ۱۹۲۷ جان وین برای تیم دانشگاهی كالیفرنیای جنوبی فوتبال بازی میكرد و جالب اینكه آن تیم در آن سال فقط در دو بازی بازنده شد.
دامون بهاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست