پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
لبخند الماس نشان
«لبخند، نوری در قالب صورت است که پلی میان انسانها میسازد.»
لبخند، فقط یک حالت در صورت نیست که به وسیله عضلات اطراف دهان ایجاد شود بلکه نشاندهنده آسایش ، سرخوشی و احساس شادی است. به علاوه لبخند زدن باعث میشود در بدن آندورفین ساخته شود؛ مادهای شیمیایی که درد را کم میکند و احساس نشاط به وجود میآورد. به همین دلیل است که افراد زیادی به دنبال زیباترکردن لبخند خود هستند و دقیقا به همین علت رشته دندانپزشکی زیبایی رونق یافته است.
دندانپزشکی زیبایی، شاخهای از دندانپزشکی است که برای بهتر شدن ظاهر دندانهای افراد به وجود آمده است. از آنجا که لبخند اهمیت زیادی دارد، بخشی مهم از این رشته، اصلاح طرح لبخند نام گرفته که این روزها در مورد آن زیاد میشنویم. در اصلاح طرح لبخند، اغلب روی چند قسمت تمرکز میشود:
سفید کردن دندانها
ترمیمهای همرنگ دندان
روکشهای نازک چینی (ونیرها)
روکش دندان
ایمپلنت
ارتودنسی
جراحی لثه به منظور زیبایی
● نگینهای دندانی
همه این موارد در ایجاد یک لبخند زیبا موثر هستند و گاه لازم است بدین منظور چند درمان انجام شود. این کار معمولا یک کار گروهی است که به دندانپزشکانی با تخصصهای مختلف نیاز دارد؛ متخصص ترمیمی، متخصص پروتز، متخصص جراحی لثه، متخصص ارتودنسی و... که به کمک هم لبخند را زیباتر میکنند.
● سفید کردن دندانها
داشتن دندانهای سفید، از دیرباز مورد توجه انسانها بوده و بخشی از زیبایی فرد محسوب میشده. در مورد سفید کردن دندانها مطالب زیادی نوشته شده است. در بعضی موارد این کار در مطب به وسیله دندانپزشک انجام میشود و گاهی نیز وسایل مورد نیاز در اختیار بیمار قرار میگیرد تا در منزل اقدامهای لازم را انجام دهد. دندانهای سفید، اولین قسمت از یک لبخند زیبا هستند.
● ترمیمهای همرنگ دندان
در گذشته، تنها گزینه موجود برای پر کردن دندانها، آمالگام و طلا بود اما ترمیم آمالگام به دلیل رنگ تیره، زیبا نیست به همین دلیل امروزه دندانها را با موادی همرنگ دندان ترمیم میکنند. روز به روز مواد بهتری به بازار میآیند که هم ظاهر زیبایی دارند و هم دوام و استحکام آنها قابل توجه است و در ترمیم دندانهای جلو و هم دندانهای عقب به کار میروند.
● ونیرها
ونیرها، روکشهای چینی بسیار نازکی هستند که روی قسمت جلویی دندانها متصل میشوند و برای بهتر کردن ظاهر دندانهای جلویی ایدهآل هستند. آنها در مواردی که رنگ یا شکل دندان دچار اشکال یا شکستگیهای ریز باشد، به کار میروند. گاهی نیز برای از بین بردن فاصلههای کم میان دندانهای جلویی مورد استفاده قرار میگیرند. نصب این روکشها به دلیل نازکی، به تراش زیاد دندان نیاز ندارد و به همین دلیل در مقایسه با روکشهای معمول دندان، راحتتر است.
● جراحی لثه برای زیبایی
در ۲ حالت جراحی لثه لازم میشود:
۱) لبخند لثهای که در آن هنگام لبخند زدن، لثه به مقدار زیادی آشکار میشود. علت این حالت گاه کوتاهی لب بالا و گاه سایش دندانهای جلو است.
۲) لبخند با دندانهای بلند که در این حالت لثهها تحلیل رفتهاند و دندانها بلندتر از حد معمول دیده میشوند. در این شرایط نیز لبخند زیبا نیست و نیاز به جراحی وجود دارد.
● ارتودنسی
ارتودنسی، یکی از روشهای معمول برای اصلاح و ردیف کردن دندانهاست. این کار علاوه بر زیبا کردن ظاهر، عملکرد دندانها را نیز بهبود میبخشد. ارتودنسی معمولا در صورت روی هم بودن دندانها، دندانهای بیرونزده، دندانهای فرورفته، دندانهای از هم باز مانده، لازم است.
● ایمپلنت
در بعضی موارد که دندانی از دست رفته، میتوان به کمک ایمپلنت، محل خالی را پر کرد. استفاده از ایمپلنتهای دندانی به تازگی رواج زیادی یافته است.
● نگینهای دندانی
این نگینها از جدیدترین وسایل برای زیبایی دندانهاست که باعث درخشان شدن لبخند میشود و امروزه استفاده از آنها گسترش یافته است. البته هنوز هم در مورد استفاده از آنها اختلافنظر جدی وجود دارد و بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان به?هیچ وجه استفاده از آن را توصیه نمی?کنند.
● نوشتن تاریخ به کمک دندان
شاید فکر کنید دندانپزشکی زیبایی کار جدیدی است اما باید بدانید که این کار قدمت زیاد دارد و بعضی انواع آن در دوران باستان رواج داشته است. در همه طول تاریخ بشر، دندانهای سالم نشانه و نماد جوانی، قدرت و زیبایی بوده و همیشه دندان جزئی مهم از صورت زیبا محسوب میشده است. در بعضی تمدنهای کهن، تزئین دندان رواج داشته و احتمالا نشانه قدرت، ثروت یا علایق مذهبی بوده است. شواهدی از چین، هند، آفریقا و آمریکای شمالی به دست آمده که نشاندهنده تزئینات روی دندانها بوده است. مثلا جمجمههایی از تمدن مایاها در مکزیک یافت شده که روی دندانهای جلویی صاحبان آنها تزئیناتی از سنگهای مختلف وجود دارد. گاهی نیز خراشهایی روی دندانهای جلویی ایجاد میشده که نشانه مقام و جایگاه فرد بوده است. در بعضی جمجمهها، روی دندانها، روکشهایی از جنس طلا وجود دارد که برای زیبایی قرار داده شدهاند. جمجمهای نیز از منطقهای در پاکستان پیدا شد که روی دندان جلویی آن، تزئیناتی از جنس فیروزه به چشم میخورد.
در برخی جمجمههای به دست آمده از تمدنهای کهن، دیده میشود تکهای صدف را به شکل دندان درمیآورده و در جای خالی دندان قرار میدادند. گاهی نیز جای خالی دندان را با دندان حیوانات (مثل گراز) پر میکردند. باستانشناسان اصطلاح جالبی دارند؛ آنها میگویند از روی دندانهای به دست آمده میتوان تاریخ را بازخوانی کرد!
منابع: Tooth jewelry.com, National Geography
دکتر آیدا روشنضمیر
دندانپزشک
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست