یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

تاریخ سازان معاصر


تاریخ سازان معاصر

۵۰ بازیکن برتر جام ۲۰۱۰

۵۰) وینستون رید (‌نیوزلند):علاوه بر عملکرد بسیارخوبش در هر سه مسابقه مرحله گروهی، یک گل هم به اسلواکی زد. همان گلی که باعث شد نیوزلند به دو مسابقه بعدی‌اش در مرحله گروهی امیدوار شود و یکی از تیم‌های قابل احترام این دوره از رقابت‌ها لقب بگیرد.

۴۹) ساموئل اتوئو (کامرون): شاید کامرون در این دوره نمایش اسفناکی از خود ارائه داده باشد اما کاپیتان اتوئو مثل همیشه یک شیر رام‌نشدنی بود و تمام تلاشش را برای موفقیت تیم به کار بست. او در سه بازی، دوگل برای تیم ملی کشورش به ثمررساند.

۴۸) مائورسیو ایسلا (شیلی): نمونه کاملی از یک مدافع کناری. در همه جای زمین حضور دارد. در بازی اول پاس تک گل تیمش را با حضور به موقع در محوطه جریمه ارسال کرد. با توجه به سن و سالی که دارد، مستعد رفتن به یک باشگاه بزرگ‌تر از اودینزه است.

۴۷) نون سوبوتیچ (صربستان): در ۲۱ سالگی از اعتماد‌به‌نفس عجیبی برخورداراست.مکمل بسیار خوبی برای ویدیچ به حساب می‌آمد وشنیده‌ها حاکی از مذاکرات باشگاه‌های بزرگ با اوست.

۴۶) مایکل باردلی (آمریکا): پسر سرمربی تیم‌ملی آمریکا بدون شک بهترین بازیکن تیمش در این جام بود. او در هر چهار بازی تیمش حضور موثری داشت و یک گل فوق‌العاده هم به اسلوونی زد.

۴۵) خاویر هرناندز (مکزیک): زدن دو گل به فرانسه و آرژانتین، بیلان بسیارخوب مهاجم ۲۲ ساله و تازه‌وارد منچستریونایتد است. این جوان مکزیکی به همراه دوس‌سانتوس و ولا، آینده خط حمله تیم‌ملی کشورشان را تضمین خواهند کرد.

۴۴) سیپیوه شابالالا (آفریقای‌جنوبی): زننده گل افتتاحیه جام یکی از بهترین‌های تیم میزبان در این تورنمنت بود. او درهرسه بازی آفریقای‌جنوبی عملکردی دلپذیر داشت و به زودی فوتبالش را در یکی از تیم‌های مطرح اروپا ادامه خواهد داد.

۴۳) والتر بیرشا (اسلوونی): شماره ۱۰ خلاق تیم قابل احترام اسلوونی مغز متفکر تیمش محسوب می‌شد. گل فوق‌العاده زیبای او به آمریکا در میان برترین گل‌های این تورنمنت جای گرفت.

۴۲) مارتین اسکرتل (اسلواکی): بی‌رحم و نفوذ ناپذیر.اوج تاثیر‌گذاری او در بازی با ایتالیا بود. جایی که او یک توپ را از روی خط دروازه بیرون کشید و در سایر دقایق هم عملکرد درخشانی داشت. علاوه براینها به هنگام جنگ‌های روانی هم اسکرتل یک وزنه ویژه محسوب می‌شد.

۴۱) وینست انی‌یما (نیجریه): با وجود حذف زودهنگام کشورش قطعا یکی از برترین دروازه‌بانان جام محسوب می‌شود. انی‌یما در هر سه مسابقه نیجریه در مرحله گروهی به‌عنوان بهترین بازیکن میدان انتخاب شد.

۴۰) جاناتان منساه (غنا): کاپیتان متعصب تیم شگفتی‌ساز آفریقایی منهای ضربه پنالتی ناامیدکننده‌اش در بازی مقابل اروگوئه بدون شک یکی از بهترین‌های غنا در این رقابت‌ها بود. تعصب و قدرت در ثانیه به ثانیه بازی این ستاره خودنمایی می‌کرد.

۳۹) پارک جی سونگ (کره‌جنوبی): ستاره کره‌ای مطابق انتظار فوق‌العاده ظاهرشد و یک گل باارزش هم به یونان زد. او حقیقتا یک بازیکن در کلاس جهانی است.

۳۸) ادواردو (پرتغال): بدون تردید یکی از برترین دروازه‌بانان جام بود. در روزهایی که همه از قدرت خط دفاعی پرتغال می‌گفتند، ادواردو نشان داد که این تیم یک دروازه‌بان بی‌نظیر هم در ترکیب خود دارد.

۳۷) جووانی فان‌برونکهورست (هلند): نام این مدافع‌چپ ۳۵ ساله فقط به خاطر اینکه زیباترین گل جام را زده است در این لیست قرار ندارد. جیو در این سن و سال مانند یک جوان با انگیزه، موفق بود و از همه مهم‌تر بازوبند یکی از دوتیم برتر رقابت‌ها را بر بازو داشت.

۳۶) کریستین ریوروس (پاراگوئه): وقتی کارهای تاکتیکی پاراگوئه به بن بست می رسید توپ را به ریوروس می سپردند تا آنها را از مهلکه خارج کند. ریوروس موثر‌ترین بازیکن پاراگوئه بود.

۳۵) والدو پونسه (شیلی): قبل از جام‌جهانی قیمت مدافع میانی تیم کاتولیکای شیلی چیزی حدود ۳۵۰ هزار دلار بود که باعث می‌شد تیم‌های لیگ‌برتری ما هم به‌راحتی از عهده جذبش بربیایند اما حالا او حداقل هفت‌میلیون دلار قیمت دارد و باشگاه‌های مهمی را خواهان خود می‌بیند.

۳۴) کارلس پویول (اسپانیا): متعصب‌ترین بازیکن جهان علاوه براینکه با یک گل فوق‌العاده تیمش را به فینال رساند، به کمک پیکه یکی از بهترین ساختارهای دفاعی را در میان تمام تیم‌های جام به وجود آورد.

۳۳) لیونل مسی (آرژانتین): او گلی نزد و فروغی که انتظار می‌رفت را هم نداشت اما می‌توان به این موضوع اشاره کرد که با کمی بدشانسی هم دست به‌گریبان بود. مسی در هرحال مسی است و با همین عملکرد دور از انتظارهم در میان ۵۰ بازیکن برتر قرار می‌گیرد.

۳۲) آساموآ جیان (غنا): حتی از دست دادن پنالتی در دقیقه ۱۲۰ بازی مقابل اروگوئه هم باعث نمی‌شود تا کسی از عملکرد خوب جیان در این تورنمنت چشمپوشی کند. او با زدن سه گل بهترین گلزن تیمش بود و نقش مهمی در صعود غنا به جمع هشت تیم برتر جام داشت.

۳۱) لوئیس فابیانو (برزیل): به عنوان تنها مهاجم تیمش عملکرد خوبی از خود ارائه داد. او در پنج مسابقه، سه گل زد که هر سه‌ گل‌های زیبایی بود.

۳۰) گونزالو هیگواین (آرژانتین): مهاجم جوان رئال‌مادرید به خوبی ثابت کرد که چرا باید فیکس بازی کند و ستاره‌هایی مثل آگرو و میلیتو روی نیمکت باشند. او با زدن چهار گل در چهار مسابقه و ثبت تنها هت‌تریک جام در دیدار مقابل کره‌جنوبی از بهترین‌های این دوره از رقابت‌ها بود.

۲۹) رابرت ویتک ( اسلواکی): مهاجم ۱۸۸ سانتیمتری و ۲۸ ساله آنکاراگوجوی ترکیه در این جام شگفت‌انگیز ظاهر شد. او در چهار مسابقه، چهار گل برای تیمش زد و در موفقیت‌های اسلواکی نقشی غیرقابل انکار داشت.

۲۸) جیووانی دوس‌سانتوس (مکزیک): جام‌جهانی فرصت خوبی بود تا نشان دهد نه‌تنها هنوز تمام نشده که تازه در ابتدای راه قرار دارد. دوس‌سانتوس آنقدر خوب بود که درنهایت نامش در میان سه جوان برتر جام قرار گرفت.

۲۷) داگلاس مایکون (برزیل): مایکون علاوه بر نمایش مناسب در تیم‌ملی برزیل، درکنار فیلیپ لام و سرخیو راموس از بهترین مدافعان راست جام هم بود.

۲۶) کارلوس تبس (آرژانتین): تبس هم مثل هیگواین به‌خوبی پاسخ اعتماد مارادونا را داد و با حضور در ترکیب اصلی عملکرد قابل قبولی را از خود ارائه داد. گل او به مکزیک یکی از سه گل زیبای جام لقب گرفت.

۲۵) یاسوهیتو اندو (ژاپن): بهترین بازیکن سال آسیا در جام‌جهانی هم از توانایی‌هایش به خوبی دفاع کرد. گل دیدنی او به دانمارک از روی یک ضربه ایستگاهی دیدنی، تنها بخشی از توانایی‌های ویژه این هافبک قدرتمند بود.

۲۴) الکسیس سانچز (شیلی): یکی از فانتزی‌ترین بازیکنان جام بدون هیچ تردیدی ستاره شماره ۷ تیم‌ملی شیلی بود. سانچز که درحال حاضر در اودینزه بازی می‌کند، آن‌قدر در لباس تیم‌ملی کشورش چشم‌نواز ظاهرشد که حالا بسیاری از تیم‌های بزرگ جهان آرزوی استخدامش را دارند.

۲۳) کیسوکه هوندا (ژاپن): در وصف موفقیت‌های این ستاره همین بس که آرسن ونگر بلافاصله پس از دیدن بازی‌هایش اعلام کرد آرزو دارد او را در رختکن آرسنال ببیند. هوندا در این دوره از رقابت‌ها به تنهایی آبروی قاره کهن بود.

۲۲) سرخیو راموس (اسپانیا): ثابت کرد که همچنان یکی از مدافعان راست خوب جهان است. راموس هرچند درخشش یورو ۲۰۰۸ را نداشت اما با همین شرایط هم یکی از بهترین‌های اسپانیا بود.

۲۱) فابیو کونترائو (پرتغال): قبل از آغاز جام‌جهانی پنج بازی ملی انجام داده بود و امروز با انجام فقط ۹ بازی ملی نامش را به عنوان برترین مدافع چپ این دوره از رقابت‌ها برسر زبان‌ها انداخته است. بنفیکا واقعا برای کونترائو باشگاه کوچکی است.

۲۰) مارتین استکلنبرگ (هلند): نبود‌ فان‌در‌سار در این تورنمنت اصلا حس نشد. استکلنبرگ خیلی کم اشتباه نشان داد و از ارکان فینالیست‌شدن هلند بود.

۱۹) ژروینیو (ساحل‌عاج): شکستن دست دروگبا چندروز قبل از آغاز مسابقات باعث معرفی شدن این جواهر به دنیای فوتبال شد. تکنیک ژرونیو در میان تمام ستارگان ساحل‌عاجی بی‌نظیر بود. او یک فانتزیست به تمام معناست.

۱۸) آندره آیف (غنا): پسر عابدی پله و یکی از سه بازیکن جوان برتر جام به انتخاب فیفا. او با ادامه همین روند از پدر هم مشهورتر خواهد شد و دیر یا زود باید منتظر حضورش در یکی از باشگاه‌های بزرگ اروپایی بود.

۱۷) سامی خدیرا (آلمان): خدیرا تورنمنت خوبی را پشت‌سر گذاشت و در خراب کردن بازی حریفان آلمان نقش بسزایی داشت. گل او به اروگوئه، پاداش سپری کردن یک تورنمنت خوب بود.

۱۶) آنتولین آلکاراز (پاراگوئه): از او زیاد خواهید شنید. یک مدافع میانی قدرتمند با تمرکز بسیار بالا. در بازی با ایتالیا به راحتی روی سر کاناوارو، سر زد و در کل بازی‌های بسیار خوبی انجام داد.

۱۵) مانوئل نوئر(آلمان): شخصیتی کاملا متفاوت با سایر دروازه‌بان‌های آلمانی.بسیار کم اشتباه بود.چندین عکس العمل خارق العاده داشت.یک پاس گل هم داد.کاری که لمان و کان ابزارش را نداشتند.

۱۴) مارک فن‌بومل (هلند): پس از سپری کردن یک فصل فوق‌العاده در بایرن مونیخ، در تیم‌ملی کشورش هم بی‌نظیر کار کرد. فن‌بومل در روزهای اوج پختگی‌اش، بهترین بازی‌های ممکن را ارائه می‌دهد و درمیانه میدان عصای دست مربیانش محسوب می‌شود.

۱۳) دیگو لوگانو (اروگوئه):یک کاپیتان با جذبه.در چهار بازی اول پیش از مصدومیتش یک بار بیشتر دروازه اروگوئه باز نشد. تخصص اصلی لوگانوی قدرتمند، گرفتن زمان و قدرت تفکر از حریف است.

۱۲) فرناندو موسلرا (اروگوئه): فقط ۲۳ سال سن دارد و بر‌خلاف چهره‌های خشن دروازه بان‌های قبلی اروگوئه، صورتی کودکانه دارد. دو ضربه پنالتی و چندین واکنش خیره‌کننده حاصل کار او در جام جهانی بود.

۱۱) درک کویت (هلند): وقتی یوهان کرایف می‌گوید باید به اندازه وزن این بازیکن به او طلا داد متوجه ارزش‌های فراوان این ستاره می شویم. کویت در این تورنمنت هم مثل یورو ۲۰۰۸ فوق‌العاده نشان داد.

۱۰) لوئیس سوارز (اروگوئه): یک گلزن مادرزاد. همیشه در جایی که باید حضور دارد و ضرباتش به جایی که باید، می‌رود. سه گل او در این تورنمنت به اندازه یک خطای هند به یادماندنی‌اش در مقابل غنا ارزش نداشت.

۹) فیلیپ لام (آلمان): یک رهبر مقتدر در خط دفاعی.او را با اندی برمه مقایسه می‌کنند. لام واقعا جام خوبی را پشت سر گذاشت. قدرت رهبری او با وجود آنکه اصلا به چهره‌اش نمی‌خورد مثال‌زدنی است.

۸) آندرس اینیستا (اسپانیا): درست مثل همیشه در میانه میدان و با همراهی بی‌نظیر ژاوی، خط هافبک تمام تیم‌های روبه‌رو را به راحتی از کار انداخت. او یک گل زیبا هم به شیلی زد تا به همراه پویول و ویا گلزنان تمام بارسایی تیم‌ملی کشورشان را تشکیل بدهد.

۷) باستین شواین‌اشتایگر (آلمان): غیب بالاک باعث شد تا او بیش از هرزمان دیگری فرصت خود نمایی به دست بیاورد. شواینی در تمام بازی‌های تیمش درخشان ظاهر شد و در کنار اوزیل و خدیرا خبر ایجاد یک قدرت جدید در تیم‌ملی آلمان را به جهان اعلام کرد.

۶) توماس مولر (آلمان): شاید اگر در مقابل اسپانیا محروم نبود آلمان اینقدر راحت نمی‌باخت. بدون هیچ‌ تردیدی برترین بازیکن جوان جام توماس مولر است. او ۲۰ ساله است اما در همین سن و سال پنج گل در جام‌جهانی می‌زند و سه پاس گل هم می‌دهد.

۵) دیگو فورلان (اروگوئه): عملکرد او در این جام برای اروگوئه چیزی شبیه به عملکرد زیدان در جام‌جهانی گذشته برای فرانسه بود. فورلان یک‌تنه اروگوئه را به نیمه‌نهایی رساند و با نگاهی منصفانه قطعا یکی از پنج بازیکن برتر این دوره از رقابت‌هاست.

۴) مسوت اوزیل (آلمان): رهبر ارکستر آلمانی‌ها. هیچ‌کس انتظار دیدن این نمایش شگفت‌انگیز را از او نداشت. اوزیل گل زد، پاس‌گل داد و نبض بازی تیم ملی کشورش را در اختیار گرفت. او لیت‌بارسکی جدید آلمان‌هاست.

۳) داوید ویا (اسپانیا): اگر اسپانیا دیشب در بازی فینال حضور داشت، یکی از مهم‌ترین دلایلش حضور مهاجمی مثل ویا بود. او در ابتدای جام که اسپانیا وارد بحران شده بود با شم گلزنی بی‌نظیرش تیم را از آن شرایط خارج کرد و در کنار تمام این اتفاقات به بهترین گلزن جام‌ هم تبدیل شد.

۲) وسلی اسنایدر (هلند): در تمام نظرسنجی‌ها او را به عنوان بهترین بازیکن جام انتخاب می‌کنند. این ستاره هلندی و باارزش تا قبل از بازی دیشب پنج گل زده بود که برای یک هافبک آمار خیره‌کننده‌ای محسوب می‌شود.

۱) ژاوی ارناندس (اسپانیا): کلمات قدرت توصیف بازی این سوپراستار را ندارند. فقط می‌توان در این حد گفت که اسپانیا بدون او نیمی از زیبای فعلی‌اش را از دست می‌دهد. ژاوی بهترین بازیکن یورو ۲۰۰۸ بود و به‌نظر خیلی‌ها بهترین بازیکن این جام. افتخاری که اگر به آن دست پیدا کند فاصله‌ای با جاودانگی او نخواهد داشت.

بهنام مددی