چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

GIGABYTE GA-G۴۱M-ES۲L


GIGABYTE GA-G۴۱M-ES۲L

در بازار ارزان‌قیمت‌ها همیشه نبرد سختی در جریان است. نبردی برای ساخت ارزان‌ترین اما نه ساده‌ترین یا بی‌کیفیت‌ترین. بازار قطعات ارزان‌قیمت همیشه از اهمیت ویژه‌ای برای سازندگان …

در بازار ارزان‌قیمت‌ها همیشه نبرد سختی در جریان است. نبردی برای ساخت ارزان‌ترین اما نه ساده‌ترین یا بی‌کیفیت‌ترین. بازار قطعات ارزان‌قیمت همیشه از اهمیت ویژه‌ای برای سازندگان سخت‌افزارها برخوردار بوده است. از آنجایی که حجم فروش در اینجا تعیین‌کننده‌تر از سود خالص به دست آمده از هر محصول است، سازندگان سعی می‌کنند محصولات خود را تا جای ممکن ارزان‌تر بسازند و سود کلی مورد نظر را روی تعداد بیشتری از مادربردها سرشکن کنند. به همین دلیل است که در این بازار هر روز رقیبی تازه از راه می‌‌رسد که خیلی نام و نشان‌دار هم نیست، اما می‌تواند به واسطه مهم‌ترین محرک و ابزاری که در اختیار دارد (قیمت)، بخش بزرگی از بازار را در دست گیرد.

گیگابایت از جمله شرکت‌هایی است که با محصولات خود قسمت‌های مختلف بازار را تحت پوشش قرار می‌دهد. وقتی یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های مادربرد باشید، به این سیاست برای رسیدن به موفقیت نیاز خواهید داشت. به همین دلیل است که در بازه‌های زمانی مختلف شاهد عرضه مادربردهای ارزان‌قیمت متنوعی از سوی گیگابایت به بازار بوده‌ایم. اکنون هم که دوران چیپ‌ست‌های سری ۴ اینتل است، گیگابایت بیکار ننشسته و چندین مدل از مادربردهای ارزان‌قیمت خود را با استفاده از این چیپ‌ست‌ها به بازار عرضه کرده است. ارزان‌ترین چیپ‌ست این خانواده G۴۱ است. گیگابایت ۵ مدل مادربرد با استفاده از این چیپ‌ست تولید کرده است که ارزان‌قیمت‌ترین آن‌ها شاید جالب توجه‌ترین باشد. GA-G۴۱M-ES۲L مادربردی نیست که با آن بتوانید رکورد اورکلاکینگ پردازنده یا رم را بشکنید یا بتوانید بیشترین نرخ فریم را در بازی‌ها با آن به دست آورید. نکته جالب توجه اینکه مادربرد مذکور برای این کارها طراحی نشده است. GA-G۴۱M-ES۲L برای این طراحی شده که کار شما را به بهترین شکل ممکن با کمترین قیمت راه بیاندازد.

این مادربرد محصولی ارزان‌قیمت است اما با وجود ارزانی از پردازنده‌های گران‌قیمتی که دارای گذرگاه ۱۳۳۳ مگاهرتزی هستند پشتیبانی می‌کند. ۸ گیگابایت رم DDR۲ ۸۰۰ نیز می‌تواند به سیستم کمک کند تا عطش نرم‌افزارهای جدید به حجم بیشتری از حافظه را به راحتی سیراب کند. GA-G۴۱M-ES۲L در استاندارد micro ATX طراحی شده و دارای شکاف‌های توسعه‌ای محدودی است. دو شکاف توسعه PCI به همراه یک شکاف PCI-E x۱ و PCI-E x۱۶ و دو شکاف برای نصب رم‌های DDR۲ در حالت دو کاناله، تنها شکاف‌های توسعه موجود روی مادربرد به شمار می‌روند. در حقیقت اگر از آن دسته کاربرانی باشید که با سیستم خود مهربان هستند و کارهای سنگین را به دوشش نمی‌گذارند، شاید به جز یکی از شکاف‌های توسعه رم به هیچ‌یک از شکاف‌های توسعه دیگر احتیاج پیدا نکنید. Intel GMA X۴۵۰۰ پردازنده گرافیکی است که می‌تواند علاوه بر تصاویر سه بعدی پیچیده به سادگی از عهده نمایش همه موارد دیگر برآید.

فیلم‌های با وضوح بالا، عکس، تصاویر سه بعدی ساده و تمام چیزهای دیگری که کامپیوتر شما قادر به نشان دادن آن‌هاست، به راحتی توسط پردازنده گرافیکی قابل دیدن می‌شوند. برای صدا نیز لازم نیست نگران باشید زیرا مانند تمامی مادربردهای موجود در بازار می‌توانید یک کدکننده صدای ۸ کاناله با توانایی پخش صداهای فراگیر را با وضوح بالا روی این مادربرد پیدا کنید. ALC۸۸۸B کدکننده‌ای است که همه این مزایا را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. برای نصب دیسک‌های سخت یا درایوهای دیسک گردان نوری نیز می‌توان از چهار درگاه SATA۲ که روی مادربرد قرار دارند استفاده کرد. البته بیشتر کاربرانی که این مادربردها را خریداری می‌کنند، دو عدد از این درگاه‌ها را به کار می‌گیرند. همین مسئله باعث می‌شود که بتوانند از دو درگاه باقیمانده برای ارتقای فضای ذخیره‌سازی در دسترسشان استفاده کنند. این مادربرد از پل‌های جنوبی ICH۷ استفاده می‌کند و کمی قدیمی به نظر می‌رسد. این چیپ‌های جنوبی از زمان چیپ‌ست‌های سری ۹۴۵ با پل‌های شمالی ارزان‌قیمت‌تر اینتل همراه بوده‌اند. از آنجا که این چیپ‌ست‌ها مزایای فراوانی دارند و می‌توانند کارهای معمولی را انجام دهند، اینتل ترجیح می‌دهد از آن‌ها استفاده کند. به دلیل استفاده از همین پل جنوبی تعداد درگاه‌های USB۲.۰ به هشت عدد کاهش یافته است که هنوز هم مناسب به نظر می‌رسد.

مادربرد GA-G۴۱M-ES۲L از آن دسته محصولاتی است که اگر بودجه قوی نداشته باشید و البته انتظارتان از سیستم نیز زیاد نباشد به مذاقتان خوش خواهد آمد.