جمعه, ۸ تیر, ۱۴۰۳ / 28 June, 2024
مجله ویستا

فناوری اطلاعات و تلاش برای نوآوری


فناوری اطلاعات و تلاش برای نوآوری

پیشگامان بهره گیری از فناوری اطلاعات فرصت مناسب تری برای دستیابی به مزیت رقابتی دارند اما پیش از آن که چنین گام بزرگی بردارید, باید دارای کسب و کاری قوی برای این کار باشید

خریداران و کاربران محصولات فناوری اطلاعات و مشتریان فروشندگان نوظهور همواره می توانند مزیت ها و سودهای رقابتی را از آن خود کنند، البته این امر مشروط بر آن است که پیش از اقدام به قدر کافی دقت کنند.سال های کمبود نقدینگی و مشکلات جدی ناشی از خرید انبوه در دهه نود، هنوز هم باعث تردید بسیاری از شرکت ها برای خرید محصولات فناوری های نوین می شود. ایستادن در اول صف خریداری محصولات مبتنی بر آخرین و جدیدترین فناوری موجود بازار، زمانی بیشتر باعث نگرانی می شود که طرف معامله یک فروشنده تازه وارد باشد. در این میان معدودی از شرکت ها که قدرت ریسک پذیری بیش از میزان متوسط دارند، از فرصت ها استفاده کرده و از آن سود می برند.

شرکت ها به دلایل متفاوتی خریدار و متقاضی استفاده از فناوری های جدید می شوند. برای برخی از آنها استفاده از فناوری های جدید بیشتر یک الزام است تا انتخاب، به ویژه زمانی که فناوری جایگزینی را برای رفع نیازهای خود نمی یابند. برای سایر شرکت ها، این به معنی ذخیره میزان قابل توجهی پول و برای شرکت های دیگر نیز گامی لازم برای پیشی گرفتن از سایر رقبا است.

تحقیقات نشان می دهد که انتظار از فناوری اطلاعات برای نوآوری و مزیت رقابتی سال به سال بیشتر می شود و ضرورت به کارگیری روش های جدید رو به افزایش است. حتی نیکولاس کار- معروف به «فناوری اطلاعات مهم نیست» - نیز در کتابش می پذیرد که پیشگامان بهره گیری از فناوری اطلاعات فرصت مناسب تری برای دستیابی به مزیت رقابتی دارند.اما پیش از آن که چنین گام بزرگی بردارید، باید دارای کسب و کاری قوی برای این کار باشید. برای شروع باید به چند پرسش پاسخ دهید. برای مثال آیا استفاده از فناوری جدید پیروزی در میدان رقابت را برای شما به ارمغان می آورد؟ آیا شما این امکان را خواهید یافت تا به موقعیت تجاری جدیدی دست یابید که کسب آن از راه های دیگر غیرممکن باشد؟ هزینه های اجرایی و فعالیت ها را طوری کاهش می دهد که از هیچ راه دیگری مقدور نباشد؟ اگر نمی توانید پاسخی مناسب و مطمئن به هر یک از این پرسش ها بیابید، پس به دنبال راهکاری عاقلانه تر و مطمئن تر باشید.

حتی اگر بتوانید برای تمامی پرسش های مطرح شده، پاسخی مناسب ارائه دهید، باز هم باید اطمینان حاصل کنید که آیا شما و شرکت تان از آمادگی و توانمندی لازم برای ورود به راه جدید برخوردار هستید یا نه؟ استفاده از فناوری جدید ممکن است مزیت های قابل توجهی به دنبال داشته باشد، اما راهی که برای استفاده از این فناوری مورد استفاده قرار می گیرد در مقایسه با زمانی که به شکل عملی وارد اجرا می شوید و آن را از یک فروشنده خریداری می کنید، نیاز به اقدامات بیشتری خواهد داشت. گاه ممکن است تداوم پشتیبانی فنی از فناوری جدید محدود و یا حتی غیرممکن باشد. گاه شما نیاز به تست آلفا و یا حتی بتای (نسخه های آزمایشی) محصولات جدید دارید.

فرایند پیاده سازی نیازمند برنامه ریزی بسیار کم هزینه (با ریسک پایین) و نظارت مداوم است. ولی با این توضیحات آیا همچنان به استفاده از فناوری جدید علاقه مند هستید؟ اکنون زمان آن رسیده تا ببینیم شرکت های مختلف چگونه از فناوری های جدید استفاده می کنند.زمانی که میسیا بنفورد در نوامبر سال ۲۰۰۱ به سمت مدیریت سیستم های اطلاعاتی و محاسباتی (ABNA) نایل آمد، از این موضوع اطلاع داشت که وارد شرکتی می شود که تاکنون نتوانسته در فرایندهای کسب و کار خود تغییر ایجاد کند و برخی از فرایندهای کسب و کار به مدت چندین دهه در محصولات کشاورزی و خدمات شرکت بدون تغییر باقی مانده اند. به عنوان مثال کشاورزان زمانی تقاضای غلات می کردند که دانه های غذایی آنان در شرف اتمام بودند. در این شرکت، محصولات غذایی براساس تقاضاها تولید می شدند، بنابراین تاخیر در ارائه تقاضا، موجب تغییر و دگرگونی در برنامه تولید می شد. تمام این مسائل نیز در حالی بود که در شرکت ABNA زمان برداشت و عرضه محصولات نیز هیچگاه دقیق و منظم نبود.

راهکار مناسب برای غلبه بر این روش های غیرمنطقی و ناکارآمد، استفاده از یک سیستم ERP بود. اما بنفورد معتقد بود که چنین سیستمی راهکار اجرایی برای پاسخ به پرسش «آیا جالب نیست که همیشه یک راه وجود دارد که بتوان با استفاده از آن بر تمامی مشکلات غلبه کرد؟» است.

به عقیده وی این تصور ناشی از بی تجربگی و ساده اندیشی بود. در عوض بنفورد به دنبال راهکاری بود که به وی امکان دهد تا فرایندهای جدید کسب و کار را هرچه سریع تر و بدون نیاز به ERP یکپارچه کند.

بنفورد عقیده دارد که تمامی اصول ERP بدان معنا هستند که شما پیش از آنکه حتی بدانید این نرم افزار چگونه کار می کند، نیازمند استفاده از مشاوره متخصصان هستید. در آن صورت اگر چنین اتفاقی روی دهد و برای استفاده از چنین سیستمی به مشاوره با دیگران روی آورید، به این مفهوم خواهد بود که سازمان شما قابلیت فهم و درک چگونگی عملکرد کسب و کار خود را از دست داده است. جایگزینی که بنفورد در اوایل سال ۲۰۰۲ برای این سیستم در نظر گرفته بود، یک معماری مبتنی بر سرویس SOA بود که بر اساس یکی از زیرساخت های سازمانی (ESB) شرکت سونیک سافت ور ساخته شده بود.

ترجمه : یاسمن حریری


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.