پنجشنبه, ۷ تیر, ۱۴۰۳ / 27 June, 2024
از مارچوبه چه میدانید؟
مارچوبه یك گیاه مغذی محسوب میشود. یك فنجان از آن فقط ۲۷ درصد كالری دارد و محتوای چربی اشباع ، كلسترول و نمك آن صفر درصد است.
كل كربوهیدرات آن دو درصد و فیبر غذایی آن ۱۱ درصد است. مارچوبه سرشار از منیزیم ، نیاسین ، فسفر ، پتاسیم ، پروتئین ، ریبوفلاوین ، سلنیم ، تیامین ، روی ، فیبر و ویتامینهای A، B، C و E میباشد.
این گیاه منبع بسیار خوبی از اسید فولیك است. یك وعده حاوی شش مارچوبه تازه پخته شده یك گرم فیبر ، ۴۹۰ واحد ویتامین A ، ۱۰ میلیگرم ویتامین C و ۱۳۱ میكروگرم اسید فولیك دارد.
بهترین راه مصرف مارچوبه به حالت پخته است. ارزش غذایی انواع كنسروی به نصف تقلیل مییابد بنابراین مصرف تازه آن توصیه میشود.
به هنگام خرید در پی ساقههای سبز روشن باشید. از مصرف ساقههای پلاسیده و مارچوبهای كه جوانههایش باز شدهاند اجتناب كنید.
فرآیند پخت
كلروفیل، پیگمانی كه باعث سبزی گیاهان میشود، به اسید حساس است. با پختن مارچوبه، كلروفیل آن با اسیدهای موجود در آن یا در آب پخت واكنش شیمیایی داده فئوفتین تشكیل میدهد كه به رنگ قهوهای است.
در نتیجه مارچوبه پخته رنگ زیتونی دارد. با افزایش سرعت پخت میتوان از این واكنش جلوگیری كرد و زمانی برای واكنش كلروفیل و اسیدها باقی نگذاشت یا آن كه میتوان مقادیر زیاد آب را به كار برد تا اسیدها رقیق شوند و راه سوم این است كه در ظرف را برداریم تا اسیدهای فرار از آن خارج شوند.
فرآیند پخت بافت مارچوبه را نیز تغییر میدهد. به طوری كه محتوای آب سلولها خارج شده و شكل آنها به هم میریزد. افزودن نمك به هنگام پخت این روند را كند میكند.
برای ترد نگه داشتن مارچوبه، آن را در یك دستمال مربوط بپیچید و سپس در یك كیسه پلاستیكی قرار دهید. سرما نیز به حفظ ویتامینهای موجود در آن كمك میكند.
در دمای ۳۲ درجه فارنهایت یا صفر درجه سانتیگراد همه محتوای اسید فولیك خود را به مدت دو هفته و ۹۰ درصد ویتامین C را تا پنج روز حفظ میكند. در حرارت اطاق، مارچوبه ۷۵ درصد اسید فولیكش را در مدت سه روز و ۵۰ درصد ویتامین C را تا ۲۴ ساعت از دست میدهد.
اثرات گسترده مربوط به آن این است كه پس از مصرف، تركیب گوگردی متیل مركاپتان كه یك محصول زائد بودار است از طریق ادرار دفع میشود.
خوردن مارچوبه با تاثیر ضدانعقادها كه نقش رقیقسازی و انحلال لختههای خونی را دارند ، تداخل میكند زیرا سرشار از ویتامین K است كه به طور طبیعی توسط باكتریهای روده تولید میشود و مقدار كافی از آن به انعقاد خون كمك میكند
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات شهدای خدمت مسعود پزشکیان ایران علیرضا زاکانی انتخابات ریاست جمهوری 1403 سعید جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم قالیباف پزشکیان محمدباقر قالیباف
سیل هواشناسی سوادکوه بارش باران قتل قوه قضاییه تهران فضای مجازی سیلاب سازمان هواشناسی محیط زیست شهرداری تهران
قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو دولت سیزدهم حقوق بازنشستگان دلار بازنشستگان نهضت ملی مسکن مسکن قیمت سکه خودرو طلا
جوکر احسان علیخانی تلویزیون سینمای ایران فیلم رسانه ملی شهید خدمت سریال سینما تئاتر دفاع مقدس
ماهواره دانش بنیان
رژیم صهیونیستی روسیه آمریکا بولیوی غزه فلسطین جنگ غزه چین ترکیه اوکراین اتحادیه اروپا حزب الله لبنان
پرسپولیس فوتبال تیم ملی فوتبال ایران یورو 2024 باشگاه پرسپولیس کریستیانو رونالدو استقلال لیگ برتر عبدالکریم حسن جام ملت های اروپا جواد نکونام لیگ برتر ایران
نمایشگاه الکامپ ربات همراه اول عیسی زارع پور وزیر ارتباطات هوش مصنوعی فناوری ایلان ماسک
دیابت سرطان سازمان غذا و دارو کاهش وزن ریزش مو زوال عقل اعتماد به نفس