جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا

Nokia ۸۸۰۰


Nokia ۸۸۰۰

صفحه نمایش گوشی شبیه به ۶۲۳۰i بوده , دارای رزولوشن ۲۰۸?۲۰۸ از نوع TFT , با قابلیت نشان دادن ۲۶۲ هزار رنگ می باشد و ابعاد کوچک صفحه نمایش گوشی تصاویری زیبا و خوشایند را ایجاد می کند

آنچه در بسته ی خریداری شده ی شما موجود می باشد :

▪ گوشی موبایل

▪ شارژر

▪ پایه رومیزی مخصوص شارژ گوشی

▪ کیف مخملی

▪ پارچه نخی مخصوص گردگیری گوشی

▪ راهنمای مصرف کننده

▪ یک هدست مدل ۱۵-HS

مطمئناً بیان این که یک گوشی از کیفیت بسیار بالائی برخوردار است برای عالی بودن آن گوشی کفایت نمی کند ؛ همچنین تولید کنندگان معتبر زیر ریسک گوشی های بسیار عالی نمی روند در نتیجه گوشی هائی با نام اینکه از کیفیت بالا و عالی برخوردارند توسط شرکت های متفرقه وارد بازار می گردند ، که به عنوان مثال می توان از پروژه ناموفق Mobiado Professional نام برد .

با توجه به شرایط و دلایل فوق نوکیا تصمیم گرفت تا یک گوشی را طبق سلیقه مصرف کنندگان این رده تولید کرده ، تا زمانی که می تواند قیمت آن را بالا نگه دارد . به علت کارآئی های این گوشی و به روز بودن آن ، ۸۸۰۰ حتی تا به امروز یکی از نتایج موفق نوکیا بوده و این گوشی را یک گوشی منحصر به فرد نگاه داشته است . البته سیاست نوکیا کمی تغییر کرده و ۸۸۰۰ دیگر تنها گوشی در این کلاس خاص نبوده و تولیدات دیگر چون ۸۹۱۰i نیز به بازار عرضه گردیده است ولی شرکت های دیگر حتی نتوانستند به گردپای نوکیا در تولید این گونه گوشی ها برسند . حدود ۷ تا ۸ ماه ۸۸۰۰ کل بازار این گروه گوشی را در حیطه خود نگه داشت . بدنه گوشی نسبت به تمامی گوشی ها مگر آن هائی که از بدنه استیل برخوردار بودند ، منحصر به فرد می باشد .

پوشش فلزی پشت دستگاه و نزدیک سیم کارت ، بسیار ضخیم و قابل توجه می باشد یعنی حدود mm ۰.۵ و شاید نتوان به آن نام روکش را داد چرا که این ضخامت در دیگر گوشی ها نصف این میزان است ، در این دستگاه استفاده بیش از حد از فلز ، باعث اطمینان نسبت به مقاومت گوشی شده است . گوشی در دست ، حالت خوشایندی را دارد و از سنگینی مناسبی برخوردار می باشد و قطعاً احساس بهتر را آن موقع خواهید داشت ؛ که سطح براق و تمیز شده گوشی را می بینید و در دست لمس می کنید .

سطح دستگاه به راحتی کثیف شده و جای انگشتان روی آن می ماند ، اگر جای انگشتان روی فلز زیاد به چشم نیاید اما وجود آنها بر روی سطح شیشه ای دستگاه کاملاً احساس می شود ؛ در بعضی کشورها ، مصرف کنندگان ماندن جای انگشت به روی دستگاه را یک فاجعه می دانند و به همین دلیل سراغ خرید این گونه گوشی ها نمی روند . به هر حال این مسأله به شخص شما بستگی دارد ، شاید به نظر شما ، ماندن جای دست روی سطح ۸۸۰۰ یک فاجعه محسوب نمی شود و نمی توان آن را جزو نکات منفی به حساب آورد و این مطلبی است که در تمامی سطوح براق از این سنخ دیده می شود . وزن دستگاه به علت جنس خاص استفاده شده در آن ۱۳۴ گرم بوده ، دارای ابعاد ۱۰۷x۴۵x۱۵ میلی متر می باشد ، البته دستگاه سنگین تر از این نشان می دهد .

اصولاً خانم ها گوشی های ۸۸۵۰ و ۸۹۱۰ را بیشتر ترجیح می دهند و این امر اصلاً به علت وزن و یا طراحی گوشی نمی باشد ، بلکه به علت موقعیت خاص گوشی و ایجاد تفکر خاص نسبت به آن است که شاید بخش اعظم این تفکر متاثر از تصاویر تبلیغاتی این گوشی مشتمل بر یک مدیر موفق در یک لیموزین که یک ۸۸۰۰ در دست او می باشد ، است !

صفحه شیشه ای محافظ صفحه نمایش ، شبیه به شیشه های استفاده شده در برخی مدل های کمی پائین تر و در حد متوسط و به رنگ کبود می باشد که از صفحه نمایش در مقابل خراش به خوبی محافظت می نماید . بلندگوهای دستگاه همانند دیگر سرویس های موجود در آن ، از سطح دستگاه کمی بالاتر و به صورت برجسته می باشند و اگر گوشی را به رو ، روی زمین قرار دهید روی این برآمدگی ها تکیه می کند و عملاً ایجاد خراش بر روی سطح صفحه نمایش غیر ممکن می شود ، ولی صفحه در حین آزمایشات انجام شده توسط کلیدهای فلزی خراش پیدا کرده است .

قسمت های براق گوشی ، می تواند تا حدی خراش را روی گوشی نشان دهد . یک قسمت فلزی که بلندگوها در زیر آن قرار گرفته است در زیر صفحه نمایش موجود بوده ، دارای حالتی استوانه ای است و به راحتی انگشتتان روی آن قرار می گیرد که باعث عدم کثیف شدن گوشی خواهد شد .

دستگاه مجهز به یک سیستم روان و راحت برای باز و بسته کردن گوشی می باشد و دیگر نیاز نیست شما کار خاصی را برای باز و بسته کردن درب گوشی انجام دهید ، درب گوشی به نرمی و آهستگی باز و بسته می شود . کلید های دستگاه لبه دار هستند که امکان دارد در صورت باز و بسته کردن سریع درب گوشی ، به دست شما آسیب برسانند ؛ البته مشکل دیگر گوشی ، سریع بسته شدن درب آن است چرا که امکان دارد پوست دست شما لای آن بماند ، اگر با صورت درب گوشی را ببندید نیز همین اتفاق برای پوست صورت شما خواهد افتاد ، ولی به هر حال ، اکثر مصرف کنندگان ۸۸۰۰ از فرهنگ مناسبی جهت نحوه باز و بسته کردن درب گوشی برخوردار می باشند .

صفحه کلید گوشی با نمای ظاهری که جلوه فراوانی را ایجاد می نماید ، بیشترین جای بحث را نسبت به سایر اجزای گوشی دارد ، کلید های دستگاه پلاستیکی بوده ، بسیار نزدیک به هم قرار گرفته اند و از ابعاد کوچکی نیز برخوردار می باشند که کار با آن ها را کمی سخت تر می کند ، ولی به هر حال قرار دادن صفحه کلید کامل و بزرگتری در ابعاد این گوشی غیر ممکن بوده است ، نکته منفی دیگر نزدیکی بیش از اندازه ی دکمه های پائینی به لبه ی برآمده گوشی می باشد که شما را هنگام فشار دادن آنها دچار مشکل می سازد ، دکمه OK نیز بسیار ریز و مینیاتوری طراحی شده و کار با آن دشوار است ؛ کلید های چند منظوره در دو طرف و در سطح بالاتری نسبت به دیگر کلید ها قرار گرفته اند ، شما برای استفاده از آن ها باید انگشتان خود را از سطحی به سطح دیگر ببرید که شما را کمی دچار مشکل خواهد نمود ، نور پس زمینه دستگاه سفید بوده و در تمامی شرایط به وضوح دیده می شود .

صحبت با گوشی در فاصله ای نزدیک ممکن است و شما می توانید تماس تان را تأیید ، رد و یا گوشی را خاموش نمایید ؛ رد تماس در دو مرحله انجام می شود ، با فشار اول زنگ خاموش می شود و با فشار دوم تماس قطع می گردد ، پس نمی توانید وقتی گوشی را به گوش خود چسبانده اید ، این کارها را به راحتی انجام دهید و مجبور خواهید بود حداقل در ابتدای امر آن را در نزدیکی گوش خود ولی کمی با فاصله قرار دهید .

تنها راه تغییر پروفایل ها نیز استفاده از دکمه خاموش و روشن که در بالای گوشی قرار گرفته است می باشد که این کار با یک فشار بر روی دکمه و آمدن لیست پروفایل ها بر روی صفحه نمایش انجام می پذیرد .

شاید واقعاً جای سوال باشد که با وجود درب قابل باز و بسته شدن ، وجود قفل خودکار برای دستگاه به چه دردی می خورد ، به هر حال این کارآئی به صورت پیش فرض بر روی دستگاه موجود بوده و بدون باز کردن این قفل شما نمی توانید SMS و شماره ها را مشاهده نمائید .

یکی از نقایص جدی گوشی ، عدم وجود دکمه های تنظیم صوتی در کنار دستگاه می باشد ، در نتیجه این وظیفه به عهده ی دکمه های جهت دار گذاشته شده است ، ولی تنظیم صدا با دکمه های جهت دار در حین مکالمه کار بسیار دشواری است ، متاسفانه دستگاه نیز در زمان ساخت مجهز به تکنولوژی تنظیم خودکار صوتی نسبت به صداهای بیرونی نشده است و این تنظیم صدا نیز باید دستی انجام گردد . نهایت صدای گوشی از حجم زیادی در یک محیط آرام برخوردار است ، ولی برای خیابان مناسب نیست و یک تغییر مکان کوچک می تواند کار شما را سخت کند ، در اینجاست که نبود اکولایزر در گوشی احساس می شود.

صفحه نمایش گوشی شبیه به ۶۲۳۰i بوده ، دارای رزولوشن ۲۰۸?۲۰۸ از نوع TFT ، با قابلیت نشان دادن ۲۶۲ هزار رنگ می باشد و ابعاد کوچک صفحه نمایش گوشی تصاویری زیبا و خوشایند را ایجاد می کند . پنج خط برای نوشتن و ۲ خط برای توضیحات در صفحه نمایش قرار می گیرد ، شما قابلیت تغییر اندازه فونت نوشتاری را خواهید داشت که با کوچکترین اندازه جای ۶ خط را برای نوشتار ایجاد خواهید کرد . صفحه نمایش در نور مسقیم خورشید خوانا می باشد ، رزولوشن دستگاه مناسب بوده و تصاویر گرفته شده توسط گوشی نیز قابل قبول و مناسب است ؛ البته رنگ ها نسبت به عکس های پیش فرض کمی مات تر است .

دوربین در پشت درب لغزنده گوشی قرار گرفته است و دارای کیفیت بین VGA و مگاپیکسل می باشد ، دلیل این مطلب ، عدم همخوانی دوربین های مگاپیکسل با سری های ۸۸۰X است ، ولی شاید اگر روزی سری i برای ۸۸۰۰ تولید گردد ، باید به دوربین مگاپیکسل نیز مجهز باشد ، و انتخاب فعلی در این دوربین SXGA تصمیم مناسبی برای بازار فروش بوده است .

باتری دستگاه از نوع جدید BL? ۵X بوده که در زیر پوشش دستگاه دیده می شود و از جنس Li ? Ion می باشد و با وجود گنجایش ۶۰۰MAH ابعاد بسیار کوچکی دارد . بنا به گفته سازنده ، این باتری در حالت استندبای (Standby) ۱۹۰ ساعت کار می کند و ۱.۵ تا ۳ ساعت قابلیت روشن نگه داشتن گوشی در حین مکالمه مداوم را دارد ، ولی در برخی از آزمایشات باتری به سرعت خالی شده است و بعد از ۳۰ دقیقه صحبت در شب ، صبح فردا با اولین تماس گوشی خاموش شده است ؛ شما نمی توانید به نشانگر باتری اعتماد کنید و اگر می خواهید گوشی شما ۲ روز روشن بماند ، باید با آن ، کم صحبت کنید و زیاد هم با کارآئی های گوشی کار نکنید ، شاید بتوان گفت علت وجود شارژر رومیزی در بسته خریداری شده ، به علت ضعف باتری گوشی باشد .

شارژ کامل دستگاه کمی بیش از یک ساعت به طول می انجامد و اگر عادت به کار با گوشی در حالت بلندگو در ماشین دارید ، بعد از استفاده در ماشین ، شارژ زیادی باقی نخواهد ماند .

محل اتصال شارژر استاندارد بوده ، در قسمت زیرین گوشی قرار گرفته و در کنار آن نیز محل اتصال هدست قرار گرفته است . گوشی دارای پورت POP و صدای استریو نبوده و خروجی هدست ۸۸۰۰ ، خروجی Mono (مونو) می باشد . یک هدست تک گوشی در بسته موجود است که دارای دکمه رد و یا قبول تماس می باشد و شما مجبورید برای گوش دادن به رادیو و MP۳ نیز از همین هدست استفاده کنید چون دیگر هدست های دارای دو گوشی ، اکثراً دارای این دو دکمه رد یا قبول تماس نیستند و کار با این هدست راحت تر نیز خواهد بود .

نوکیا تصمیم گرفت تا امکان انتقال صدای استریو را از طریق بلوتوث در این گوشی قرار دهد تا کاربر بتواند با استفاده از هدست های مناسب از گوش دادن به موسیقی لذت ببرد . به هر حال شما از بلوتوث ۱.۲ بهرمند هستید و قابلیت انتقال صدای استریو را خواهید داشت ، البته ، این قابلیت انتقال ، تا حدی غیر قابل اطمینان است ؛ به عنوان مثال HS ? ۱۲Wهدست استریو است ولی دارای کمی خش در صدا خواهد بود .

یک نکته مهم مربوط به زمانی است که شما می خواهید از هدست دستگاه به عنوان آنتن رادیو استفاده کنید و هد ست بلوتوث را نیز در گوش خود نگه دارید ، در این صورت دستگاه امکان استفاده از بلوتوث را در حین قرار گیری هدست به عنوان آنتن به شما نخواهد داد و در نتیجه نمی توانید روی گوش دادن به رادیو با صدای استریو حساب باز کنید .

گوشی های نوکیا کلاً با بلوتوث و شناسائی آن مشکلات اندکی دارند ، البته مشکل شما در این زمینه قابل مقایسه با مشکلات ۶۲۳۰ نیست ، ولی به هر حال دستگاه در بعضی موارد در شناخت دستگاه های دارای بلوتوث دچار مشکل می گردد . گوشی ۸۸۰۰ با استفاده از هدست بلوتوث دچار مشکل نمی شود ولی امکان ایجاد مشکل در انتقال اطلاعات از طریق بلوتوث نیز هست ، به عنوان مثال شما تمام سعی خود را برای ارسال یک تصویر به یک گوشی دیگر می کنید ولی موفق نمی شوید و گوشی نمی تواند مقصد ارسال را بیابد .

شما قابلیت استفاده گوشی در ماشین را به صورت Car Speaker Phone Kit دارید .

اگر بخواهیم در رابطه با سیستم صوتی گوشی صحبت کنیم ، باید بگوئیم گوشی مجهز به یک زنگ ۶۴ تن پلی فونیک است ، صدای زنگ ها بلند و دل نشین بوده ، کلاً در رده ای بالاتر نسبت به ۶۲۳۰i قرار گرفته است و قابلیت پشتیبانی فایل های MP۳ و AAC را نیز دارا می باشد .

حافظه ROM دستگاه ۴۷/۵ مگا بایت می باشد که بسیار بالا بوده و قابل استفاده در تمامی بخش های صوتی و تصویری به صورت مشترک می باشد ، یک حافظه جداگانه نیز برای Organizer ، کارآئی ها و دفترچه تلفن با حجم ۲/۵ مگا بایت قرار داده شده است ، حداکثر حجم هر یک از کارآئی ها ۱۰۰ کیلو بایت می باشد .

● تفاوت های موجود با ۶۲۳۰i

هر دوی این گوشی ها از سری ۴۰ ویرایش ۲ می باشند ، اما تفاوت هائی در کارآئی های آن ها وجود دارد و ما در اینجا یک لیست کامل از تفاوت ها را ارائه داده ایم :

▪ قابلیت نشان دادن رنگ ۸۸۰۰ ، هجده بیت یعنی ۲۶۲ هزار رنگ می باشد ؛ در مقابل ۶۲۳۰i که ۱۶ بیت بوده با قابلیت ۶۵۰۰۰ هزار رنگ .

▪ وجود بلوتوث ۱/۲ استریو در گوشی ۸۸۰۰ . در این قسمت پروفایل های موجود در هر دو گوشی یکسان است .

▪ قابلیت اتصال کابل یو اس بی در ۶۲۳۰i که در ۸۸۰۰ نیز می توان از کابل USB استفاده نمود و محل اتصال آن به گوشی در زیر باتری می باشد .

▪ خروجی مونو دستگاه اجازه گوش دادن به صدای رادیو به صورت استریو در ۸۸۰۰ را نمی دهد .

▪ طول عمر باتری ۸۸۰۰ کمتر از ۶۲۳۰i است .

▪ EDGE و GPRS استفاده شده در گوشی ۸۸۰۰ کلاس ۸ بوده ، ولی در گوشی ۶۲۳۰i کلاس ۱۰ می باشد .

▪ در ۸۸۰۰ از دوربین SXGA استفاده شده ولی در ۶۲۳۰i از دوربین ۱.۳ مگاپیکسلی استفاده شده است .


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.