سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
آلبالوپلوی اصیل تهرانی با مرغ
این پلوی مخلوط به دلیل داشتن آلبالو برای باز کردن اشتها و کاهش فشار خون هم کمک بسیاری میکند. تیر ماه بهترین فصل آلبالوست، دست به کار شوید. برای تهیه آلبالو پلو برای پنج نفر به این مواد نیاز دارید:
برنج: ۵ پیمانه
آلبالو: یک کیلو هسته گرفته شده
شکر: ۹۰۰ گرم
سینه مرغ: ۲ عدد
چوب دارچین: ۳ عدد
برگ بو: ۲ عدد
زعفران دمکرده: ۴ قاشق سوپخوری
کره: ۵۰ گرم
روغن و نمک: به میزان لازم
خلال پسته و بادام: به میزان لازم
برنجتان را خوب بشویید و با نمک برای ۳ ساعت خیس کنید. آلبالوها را شسته و هسته آنها را جدا کنید. در ظرفی ترجیحا لعابی شکر را روی آلبالوها بریزید و ۲ـ ۳ ساعت کنار بگذارید. بعد از این تایم آن را روی حرارت گذاشته و بگذارید به جوش بیاید. بعد از ۱۰ دقیقه ظرف را از روی حرارت بردارید تا شربتتان رنگش تیره نشود. آلبالوی پخته را از صافی رد کنید و شربت آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید و غلیطتر شود. مرغ را در تابه نچسب گذاشته و با کره خوب سرخ میکنیم و به آن نمک، چوب دارچین، برگ بو و کمی آب اضافه میکنیم و میگذاریم باهم بپزد. در انتهای پخت به آن زعفران دمکرده میافزاییم. میگذاریم آب مرغ کاملا تمام شود و به خورد مرغ برود.
در مرحله بعد برنج را در آب جوش آمده میریزیم و بعد آبکش میکنیم. برنج آلبالوپلو را مثل بقیه قاطی پلوها کمی زندهتر از بقیه برنجها بردارید. کف قابلمه را کمی زعفران آب شده و روغن بریزید و برنج و آلبالو را به صورت لایه به لایه در قابلمه بریزید و روی گاز بگذارید. بعد از به بخار افتادن برنج به آن آب و روغن بدهید و بگذارید دم بکشد. اضافه کردن کمی از آب آلبالوها به برنج رنگ سرختر و هوسانگیزتری میدهد. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در دیس بکشید و مرغها را لای برنج بگذارید. خلال پسته و بادام را که سه چهار ساعت قبل خیس کردهاید، در روغن ریخته و اندکی با زعفران تفت دهید و روی برنج بریزید.
* اگر از ظرف مسی برای جوشاندن آلبالوها استفاده کنید، زمان کمتری برای جوشیدن لازم است. همچنین جوشاندن در ظرف لعابی و استیل هم به حفظ رنگ آلبالوها کمک میکند.
* اگر به گوشت علاقه بیشتری دارید، میتوانید آلبالوپلو را با کوفتهقلقلی هم نوشجان کنید.
* اگر فصل آلبالو نیست، از مربای آلبالو برای پختن آلبالوپلو استفاده نکنید.
* موقع جوشاندن آب زیادی به آلبالوها اضافه نکنید، چون مجبور میشوید زیاد بجوشانید و این کار باعث پریدن رنگ آلبالوها میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست