پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
پیشگیری از سرطان سینه با مصرف میوه و سبزیجات قرمز و زرد
تحقیقات جدید نشان می دهد که کاروتنوئید -ماده غذایی موجود در غذاهای نارنجی، قرمز و زرد رنگ- منجر به کاهش ریسک سرطان سینه می شود. کاروتنوئید دارای رنگدانه های طبیعی زرد تا قرمز است و در موادغذایی از قبیل هویج، گوجه، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل و زرده تخم مرغ یافت می شود. دیر زمانی است که از این ریز ماده به عنوان یکی از عوامل پیشگیری از سرطان یاد می شود.
تحقیقات انجام شده بر روی ۳۰۰۰ نفر در هشت تحقیق جداگانه، نشان می دهد که چهار نوع کاروتنوئید موجود در مواد مختلف می تواند ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهد. همچنین میزان کاروتنوئید در پیشگیری از سرطان نیز مفید واقع شده است.
بر اساس مطالعات پیشین، کاروتنوئید می تواند سرعت رشد تومور را مهار کند و از توسعه سرطان سینه جلوگیری کند. نوع خاص کاروتنوئیدی که اثرگذاری مثبت را در پی داشته است از یک تحقیق تا تحقیق دیگر متفاوت است.
میزان بالای شاخص توده بدن (BMI) و مصرف دخانیات، اثر مثبت کاروتنوئید در مهار کردن سرطان در زنان را کاهش می دهد و این دو مورد باید تحت تحقیق بیشتری نیز قرار بگیرند.
به هر حال اینها ۴ دسته کاروتنوئید یافت شده در مواد غذایی است که اثر مثبتی در مهار کردن سرطان می گذارد:
آلفاکاروتن: دومین کاروتنوئید رایج در بین موادغذایی است و این ماده در بین سبزیجات، زرد و نارنجی همچون، هویج، سیب زمینی شیرین، کدو تنبل، کدوی حلوایی و سبزیجات به رنگ سبز تیره، همچون بروکلی، لوبیا سبز و آوکادو یافت می شود.
بتاکاروتن: رایج ترین کاروتنوئید موجود در موادغذایی است و یکی از مواد ضروری برای بدن به حساب می آید. پس از ورود، بدن آن را تبدیل به ویتامین آ می کند. ویتامین آ یکی از ویتامین های ضروری برای سلامت چشم است و می تواند سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت کند. بتاکاروتن در همان موادغذایی که آلفاکاروتن وجود دارد، یافت می شود و همچنین زرده تخم مرغ حاوی این ماده حیاتی است.
لوتئین: تحقیقات نشان می دهد که لوتئین می تواند از پیشرفت سرطان، بیماری قلبی، آب مروارید و دیگر بیماری های چشمی جلوگیری کند. همچون لیکوپن، در بسیاری از میوه ها و سبزیجات همچون هلو، پرتقال و سبزیجات چلیپایی یافت می شود.
لیکوپن: ماده ای که در گوجه و فرآورده های گوجه یافت می شود و این ماده تقریبا همان مزایای لوتئین را در اختیار دارد. برخی از تحقیقات نشان می دهد که پختن و یا کباب کردن گوجه می تواند خاصیت ضد سرطانی لیکوپن موجود در آن را به طرز چشمگیری افزایش دهد.
برای اینکه از میزان کاروتنوئید دریافتی در رژیم خود مطمئن باشد، محققان پیشنهاد می کنند تا ۵ نوع میوه و سبزیجات رنگارنگ را در طی روز میل نمایید.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم محمدجواد ظریف پزشکیان دولت ترور ترامپ علیرضا زاکانی علی باقری رهبر انقلاب انتخابات رئیس جمهور
هواشناسی پلیس پلیس فتا تهران آلودگی هوا پلیس راهور قتل شهرداری تهران گرما تیراندازی زلزله حوادث
خودرو حقوق بازنشستگان قیمت دلار قیمت خودرو قیمت طلا دولت سیزدهم بازار خودرو بازنشستگان اربعین واردات خودرو دلار قیمت سکه
تلویزیون سینما فضای مجازی سریال فیلم اوشین امام حسین سینمای ایران دفاع مقدس لیلی رشیدی بازیگر وزارت ارشاد
محصولات کشاورزی دانشگاه تهران ماه آزمون سراسری
آمریکا دونالد ترامپ جو بایدن رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه روسیه فلسطین جنگ غزه چین طوفان الاقصی لبنان
پرسپولیس فوتبال استقلال مهدی طارمی باشگاه پرسپولیس نقل و انتقالات تراکتور علیرضا بیرانوند سپاهان رئال مادرید لیگ برتر ایران لیگ برتر
گوشی هوش مصنوعی اینترنت عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ناسا روزنامه
گرمازدگی کاهش وزن خیار سرطان لاغری بارداری افسردگی صبحانه استرس